Dažniausios jaunų vairuotojų klaidos, dėl kurių susimaunama per „Regitra“ egzaminą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

M134 2017-11-24 10:56
Asmeniškai. Pirmų egzaminų neišlaikiau, nes tiesiog nemokėjau važiuoti lėtai. Kai pradėjau mokytis vairuoti mokykloj Vilniuj, iškart mane paleido per pagrindines gatves važiuoti ant 50 kilometrų greičio. Taip ir pasiliko spragos kuris laikas su situacijomis, kai reik prilėtint. Čia, manau, tas mąstymas, kad neva visi ateina jau nelegaliai atvažinėję su tėvais ar dar kur nors ir reikia tik prie eismo išmokt važinėt. Trūksta mokyklose mokomų tikrųjų pagrindų. Žinoma ir tas besimokančių požiūris, kad svarbu egzaminą išlaikyt, o ne išmokt vairuot. Kad tik kuo mažiau pamokų būtų. Tas sukelia spaudimą mokykloms prabėgomis tik esminius dalykus pamokyt.
SaMaras 2017-11-24 12:29
Na bet niekas nedraudė papildomų pamokų pasiimti ir paprašyti pamokyti to ar ano... čia yra minimalus valandų skaičius (anksčiau iš viso būdavo galima laikyti eksternu) tai čia apsidraudžia, kad bent pagrindus būtų praėjęs ir stengiasi per tą laiką kaip galima greičiau, kad viską paliesti... o maksimalaus pamokų skaičiaus niekas nenustato, kur matai kad spraga.. tą pasimokyk savarankiškai..
M134 2017-11-24 17:27
Aš tuo metu spragos nelabai mačiau. Jaunas ir maximalistas - žinai kaip būna. Plius iš tėvų pinigų tada dar buvo ir tt. Bet tame ir esmė, kad mokantysis turi matyti ir pasakyti.
Kyborg 2017-11-24 20:07
Mano nuomone turėtų būt įvesta taisyklė, kad jei 3 kartus neišlaikei egzamino (tiek teorijos, tiek praktikos), prie kito perlaikymo prileidžiamas tik po metų. Nes dabar didžioji dalis eina su mintim "o gal pasiseks", neišlaikę jau tą pačią dieną ieško artimiausio galimo laiko kitam perlaikymui, vietoj to, kad pasimokytų ir ištaisytų spragas. Būtų perlaikymų limitas, tikrai gerokai sumažėtų einančių į egzaminus tikintis, kad pasiseks, gerokai atsakingiau ruoštųsi perlaikymams.