Kelios tikros istorijos griauna populiarų mitą apie tai, kur lėktuve dedamas tualeto turinys: kas būna, kai pakilus į orą lėktuvuose sugenda tualetai?  ()

Dar pamenate tuos mokyklinius laikus, kuomet per ekskursijas autobusų vairuotojai turėdavo ieškoti vietų, kur galėtų sustoti, jog vaikai galėtų nueiti į tualetą? Ar panaši situacija įmanoma skrendant lėktuvu? Iš tikrųjų visai neseniai taip nutiko vienam „Delta“ skrydžiui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lėktuvo tualetai yra sujungti į bendrą nuotekų sistemą. Priešingai nei teigia pasenę, bet vis dar gyvi, mitai, atliekos nėra išpilamos, o kaupiamos lėktuvo apačioje esančiame rezervuare, kuris ištuštinamas oro uoste. Taigi, vienas gedimas gali sugadinti visą sistemą. Taip yra nutikę. Kartą vienam keleiviui neatsakingai pasielgus su tualetu, buvo sugadinta visa sistema ir dezinfekcinis skystis pradėjo lietis į lėktuvo kabiną.

Iš Niujorko į Sietlą skrendantys keleiviai neturėjo dėl ko nerimauti, nes skrydis nevėlavo, o oras buvo geras. Patogiai įsitaisę „Boeing 757“ kabinoje, savo kelionės tikslą jie turėjo pasiekti per maždaug 6 valandas. Visgi, šiam planui kelią užkirto neplanuotas sustojimas, kurį teko atlikti, nes keleiviai tiesiog labai norėjo į tualetą.

Sugedusi sistema antroje skrydžio pusėje nulėmė, kad visi orlaivio tualetai buvo sugadinti. Jais naudotis nebuvo leidžiama. Įprastai tokiu atveju keleivių būtų prašoma pakentėti, nes iki kelionės tikslo buvo likę nedaug kelio. Gedimas nekėlė problemų pagrindinėms lėktuvo funkcijoms, tačiau pilotams teko priimti nelengvą sprendimą ir leistis Montanoje. Toks sprendimas buvo priimtas todėl, kad keleiviai pradėjo skųstis, jog paprasčiausiai nebeištvers.

Oro uoste keleiviai galėjo atsakyti į gamtos šauksmą, o technikai suremontavo gedimą. Teigiama, kad tualeto gedimai pasitaiko retai. Visgi, jie gali būti ir labai nemalonūs. Pavyzdžiui, 2015 metais vienam lėktuvui teko sugrįžti į Londoną po to, kai vienas keleivis netyčia užkimšo vieną iš tualetų. Kvapas buvo toks stiprus, kad keleiviai jo negalėjo pakęsti ir įgula priėmė sprendimą skrydžio į Dubajų nebetęsti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(15)
(1)
(14)

Komentarai ()