Iš kompiuterio į statybų aikštelę - rusas sukūrė 3D spausdintuvą, kuris gali užkariauti statybų rinką (Video)  (4)

Jei jūsų planuose – naujo būsto statybos, galbūt ryšitės pasitelkti naują technologiją: būstą ne lipdysite iš plytų, ne ręsite iš medienos, o atspausdinsite 3D spausdintuvu. Minesotoje (JAV) gyvenantis Andrejus Rudenko ištobulino savo paties betoną liejantį spausdintuvą tiek, kad ryžosi jį pasiūlyti įsigyti kitiems.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmasis statinys, kurį A.Rudenko savo sukurtu spausdintuvu išliejo iš betono, buvo 3 m iš 5 m ploto ir 3,5 m aukščio pilis. Tiesa, darbas truko palyginti ne taip jau trumpai – visus du mėnesius. A.Rudenko sukurtu spausdintuvu pastatytas viešbutis Filipinuose.

Jo išmatavimai - 10,5 X 12,5 m, pastatas yra keturių metrų aukščio. Viešbutyje – du miegamieji, svetainė, sūkurinės vonios kambarys, kuriame stovi taip pat 3D spausdintuvu pagaminta sūkurinė vonia. Šis viešbutis buvo atspausdintas 2015 m. rugsėjį. Kol jis iškilo, spausdintuvas dirbo 100 valandų. Ar vyro sumanymai taps tikrove, bus matyti, tačiau dabar jis kalba apie ketinimus išspausdinti dviejų aukštų namą.

A.Rudenko užtruko dvejus metus, kad sukonstruotų spausdintuvą, išspaudžiantį  betono juostelę. Vyras teigia, kad jo spausdintuvas be kita ko tinka pagaminti patiems įvairiausiems namo puošybos elementams.

Dabar A.Rudenko ieško investuotojų, galinčių finansiškai prisidėti plėtojant produktą ir galinčių pagelbėti ruošiant jo masinę gamybą.

A.Rudenko spausdintuvas ir ką su juo įmanoma sukurti

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(16)
(6)
(10)

Komentarai (4)