Nesuvaidintos emocijos: žurnalistai darė autopilotu valdomo automobilio apžvalgą, o nufilmavo... kaip jis padaro avariją (Video)  (1)

Bandomas kompanijos „Phantom AI“ automobilis, kuriame sumontuota autonominio valdymo sistema, bendrojo naudojimo kelyje įsirėžė į kitą mašiną. Tuo metu bandomame automobilyje sėdėjo ir naujausias technologijas aptarinėjo leidinio TechCrunch žurnalistų grupė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žurnalistai nufilmavo susidūrimo akimirką ir savo emocijas ir publikavo savo „YouTube“ paskyroje.

Kompanija „Phantom AI“ bando autonominio valdymo sistemas ir montuoja jas kompanijos „Genesis“ automobiliuose.

Viena iš įmonės misijų – mažinti avaringumą keliuose, diegiant modernias valdymo sistemas. Vienas iš šio startuolio įkūrėjų ir vadovų – buvęs „Tesla“ darbuotojas Hyunggi Cho. Avarijos metu automobilį vairavo įmonės prezidentas, buvęs „Hyundai“ darbuotojas, Chan Kyu Lee.

Beje, praėjusių metų rugsėjį panašią klaidą padarė automobilis „Tesla Model S“. Važiuodama 105 km/val. su įjungtu autopilotu, „Tesla“ rėžėsi į ugniagesių automobilį. Avarijos metu niekas nenukentėjo. Vyksta tyrimas, kurio metu bandomos nustatyti tikslesnės įvykio aplinkybės. „Tesla“ pabrėžia, kad kol kas autopilotas neatleidžia vairuotojo nuo atsakomybės, jis pats turi rūpintis saugumu, o technologijos tėra tik pagalbinė priemonė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(16)
(2)
(14)

Komentarai (1)