Skambiausi ir laukiamiausi išmaniųjų telefonų anonsai 2018 metais: ko galima tikėtis ir kada tai bus  ()

Supažindinsime jus su geidžiamiausiais metų išmaniaisiais telefonais: nuo naujojo „Galaxy S9“ iki trijų berėmių „iPhone“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Spręsti kokie išmanieji telefonai bus 2018 m. galima pagal paskutinius praėjusių metų flagmanų modelius, naujausius pranešimus ar tiesiog sklandančius gandus. Visa tai aiškiai parodo šios pagrindinės tendencijos:

  • Ekranai turės 18:9 kraštinių santykį. Šio formato ekranus turės tiek aukštesnės, tiek žemesnės klasės įrenginiai. Puikiu pavyzdžiu gali būti neseniai pristatytas „Xiaomi Redmi 5“ ir „5 Plus“.
  • Berėmis ekranas. Lenktynės dėl rėmelių mažinimo tik prasideda. Šiais metais išmaniųjų telefonų, tokių kaip „Xiaomi Mi MIX 2“ ir „iPhone X“ taps vis daugiau.
  • Veido atpažinimo funkcija. Su „Apple“ išleidimu, tokias technologijas jau pradėjo pristatineti ir Kinijos gamintojai.
  • Portreto fotografavimo rėžimas. Jį jau turi daugelis dabartinių išmaniųju, o 2018 metais nuotraukų su fono išblukimu paklausa tik augs. Išmaniaisiais telefonais „Pixel 2“ ir „2 XL" „Google“ įrodė, kad tam gali neprireikti net antros kameros.
  • Greitasis įkrovimas. Būtent 2018 m. šis sprendimas taps populiaresniu ir jį turės vis daugiau išmaniųjų telefonų modelių.
  • Ekrane integruoti pirštų atspaudų skaitytuvai. Tai yra neaktyvioje būsenoje nematomi jutikliai, kurie paslėpti tiesiog išmaniojo telefono ekrane. Oficialiai tokius modulius jau pristatė kompanija „Synaptics“.

Naujų išmaniųjų telefonų Ilgai laukti nereikės. Jau šių metų pradžioje pagrindinėse parodose bus pristatomi pirmieji flagmanai, o šiek tiek vėliau - ir kiti telefnų modeliai. Pristatysime jums, kurių ir kodėl išmaniųjų telefonų turėtumėt laukti.

„Samsung Galaxy S9 / S9 +“

Pristatymo data: vasario 27 d.

Pagrindinis ir esminis skirtumas nuo pirmtakų bus pirštų atspaudų skaitytuvo vieta: ji bus po kameros objektyvu, kaip „Galaxy A8“ ir „A8 +“ įrenginiuose. „Galaxy S9 +“ gaus dvigubą fotokamerą, o „S9“ kaip ir anksčiau, turės vieną. Taip pat minima, kad abu modeliai turės AKG stereo garsiakalbius, kas būtų labai patogu. Būtent dėl garso kokybės, „Samsung“ vis dar nusileidžia konkurentams.

Kalbant apie vartotojo veido atpažinimo funkciją, nuomonės skiriasi. Vieni yra įsitikinę, kad tokios technologijos „Samsung“ išmaniuosiuose telefonuose iš tiesų pasirodys, o kiti praneša, kad bendrovė tobulina rainelės skaitytuvą. Bet kokiu atveju, išmanųjį telefoną galėsite atrakinti ne tik su pirštų atspaudais.

Labiausiai tikėtina, kad pereiti nuo „Galaxy S8 / S8 +“ į „S9 / S9 +“ nėra didelės prasmės. Tačiau, jei „aštuoniukės" modelis jums netiko dėl nepatogioje vietoje esančio pirštų atspaudų skaitytuvo, tada ši naujiena gali ir sudominti. Be to, naujais modeliais turėtų susidomėti tie, kurie tiesiog nori turėti naujausią „Samsung“ išmanųjį telefoną.

„Nokia 9“

Pristatymo data: vasario mėn.

Šis išmanusis telefonas turi 5,5 colių OLED ekraną, dvigubą pagrindinę kamerą. Dėl siaurų rėmelių šiuolaikinių analogų kontekste jis atrodys ganėtinai kompaktiškas. Pristatytas turėtų būti „MWC“ parodoje, vyksiančioje vasario pabaigoje - kovo pradžioje. Toks išmanusis telefonas turėtų patikti visiems „Android“ gerbėjams ir žinoma ilgamečiams Suomijos prekės ženklo gerbėjams.

„LG G7“

Pristatymo data: vasario-kovo mėn.

Šis modelis yra sukurtas remiantis „LG V30 +“ technologija ir siekiama, kad „G7“ taptų labiau kompaktiškas ir techniškai patobulintos versijos. Yra tikimybė sulaukti siaurų rėmų, dvigubos  pagrindinės kameros ir aukštos kokybės garso sistemos, sukurtos kartu su „Bang & Olufsen“.

Remiantis gandais, vienas iš pagrindinių skirtumų nuo pirmtakų bus akies rainelės skaitytuvas, sujungtas su priekine kamera. Ši technologija jau yra patentuota gamintojo, o tai reiškia, kad ji pilnai gali būti naudojama naujuose įrenginiuose. Tarp labiau abejotinos nutekėjusios informacijos, būtų galima paminėti fotosensorių su f/1.4 diafragma, kuri „LG G7“ gali padaryti vienu iš geriausių telefonu naktinio fotografavimo srityje. Su panašiu ar kitokiu jutikliu, „G7“ turėtų tapti puikia alternatyva „Samsung“ išmaniems telefonams.

„Huawei P20 (P11)“

Pristatymo data: vasario mėn.

Remiantis sausį pasklidusiais gandais „Huawei“ pakeis aukščiausio lygio išmaniųjų telefonų pavadinimo sistemą ir netrukus pristatys tris „P20“ serijos įrenginius. Visi jie gaus trigubus galinius fotoaparatus, galinčius užtikrinti 5x hibridinį priartinimą, aukštos kokybės foninį suliejimą ir galimybę fotografuoti 40 megapikselių kamera.

„Huawei P20“ ir „P20 Plus“ po ekrano apačioje esančiu mygtuku turės įdiegtus pirštų atspaudų skaitytuvus. „Huawei P20 Pro“ turėtų nuo jų žymiai skirtis. Jis tikriausiai turės tokį pat ekraną kaip „iPhone X“, o pirštų atspaudų jutiklis bus nugarėlėje. Yra tikimybė, kad visi trys modeliai turės veido atpažinimo funkciją, kuri buvo pristatyta jau lapkričio mėnesį.

„Meizu M15 Plus“

Pristatymo data: vasario-kovo mėn.

Tai bus kompanijos jubiliejinis išmanusis telefonas, turintis 18: 9 ekrano kraštinių santykį, su apvaliais siaurais rėmeliais ir dviguba pagrindine kamera. Taip pat numatoma, kad jis turės  pirštų atspaudų skaitytuvą, kuris bus telefono šone, kaip ir „Sony Xperia“ įrenginiose.

Galbūt, būtent šiame modelyje „Meizu“ pirmą kartą įdiegs „super greitą“ įkrovimą, kuris buvo pristatytas 2017 m. vasario mėn. Su „super greito“ krovimo pagalba galima 3000 mAh bateriją iki 100% įkrauti per 20 minučių. Gali būti, kad šis įrenginys turės "Exynos" procesorių, kuris gerokai padidins konkurencijos galimybes su A klasės brendais.

„Xiaomi Mi7“

Pristatymo data: kovo-balandžio mėn.

Remiantis gandais šis išmanusis telefonas turės 5,65 colių ekraną su siaurais rėmeliais ir firminę sistemą, skirtą vartotoją atpažinti pagal veidą. Ši funkcija turėtų veikti pagal tą patį principą, kaip „Face ID" „iPhone X“ įrenginiuose. Pagrindinė fotoaparato kamera vėl bus dviguba, tačiau jutiklių skiriamoji geba bus 12 ir 20 megapikselių. Taip pat „Mi7“ palaikys „Qualcomm“ bevielį ir greitąjį įkrovimą. Pagrindinis privalumas tarp panašių išmaniųjų, bus vėl santykinai žema kaina.

„Xiaomi Mi Max 3“

Pristatymo data: gegužės mėn.

Šis modelis bus panašus į dabartinį „Mi Max 2“, tačiau ekrano įstrižainė padidės iki 7 colių. Pasiekti to bus galima dėl modernių IPS plokščių panaudojimo 18: 9 formatu su siaurais rėmeliais. Planšetinis kompiuteris turės išleistas dvi versijas: su „Qualcomm Snapdragon 630“ procesoriumi ir galingesniu „Snapdragon 660“. Abiem atvejais baterijos talpa padidės iki 5500 mAh, bus palaikomas greitas įkrovimas. Toks prietaisas taps puikiu pasirinkimu tiems, kurie mėgsta žiūrėti filmus ir žaisti žaidimus mobiliajame įrenginyje.

„iPhone 2018“

Pristatymo data: rugsėjis

2018 m. rudenį „Apple“ vėl pristatys tris „iPhone“ modelius, kurių kiekvienas turės neįprastą „iPhone X“ stiliaus ekraną. Pirmojo įstrižainė bus 5,8 colio, antrojo - 6,1 ir trečiojo - 6,5. Matricos, skiriamoji geba ir pikselių tankis bus skirtingi. Analogiškai skirsis ir kainos.

Jei tikėti gandais, labiausiai prieinamas pasirodys antras pagal dydį išmanusis telefonas, kuris kainuos nuo 650 dolerių. Iš viso trio, jis gali tapti vieninteliu, kuris turės metalo korpusą. Kituose dviejuose bus paliktas stiklo fonas. Visi trys išmanieji telefonai turės „Face ID“ technologiją.

Trijų berėmių išmaniųjų telefonų išleidimas, kurie skirsis dydžiu ir kaina, taps tikra švente „Apple“ gerbėjams. Tarp naujienų rasti sau tinkamą variantą galės tie, kuriems „iPhone X“ yra per brangus, o „iPhone 8 Plus“ pernelyg didelis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Sugedo.lt
Sugedo.lt
(11)
(8)
(3)

Komentarai ()