Ar reikia Vakarams bijoti Rusijos karinės galios? Vokietijos ekspertai įvertino Rusijos karinį biudžetą, naujausią ginkluotę ir jos galimybes

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kiesza 2018-04-01 19:34
Straipsnis taip ir nepasakė bijoti ar ne. Dabar nežinau kas daryt..
Gedis 2018-04-01 21:54
Cia reiktu paminet jog visi tie tankai,naikintuvai,kariai,haubicos visokios butu naudojamos tik pradzioje,o po to eitu atomines i trasa ir jau nebebutu svarbu ar bijot ruso ar ne,nes visiems butu xirdix,nes pas rusus ir nato atominiu pilna.Laimetoju nebus,tik pralaimetojai,zmonija.
Finalfour 2018-04-02 00:41
Kodel jus galvojat, kad jei pas rusus karine technika supuvus, nekokybiska ir panasiai, tai jau branduoline ginkluote idealiam stovyje? Aisku kad ne! Ji tokiam pat stovyje kaip ir ju technika. Ten pas juos puse tu raketu net nepakliltu, kita puse sprogtu sachtose, o tos kurios galetu pakilti - nespetu, nes ir saltojo karo metais JAV raketu parengimas startui buvo greitesnis. Musu aisku tai neguodzia, per daug geografine padetis nepalanki, bet jokiais smugiais JAV su Rusija to branduolinio karo atveju nepasikeistu. O butu taip, kaip ir jau saltojo karo metais abi puses zinojo - Rusija gautu kolosalini smugi is JAV, ir i tai niekuo neatsakytu. Ten max kokia viena dvi raketos sekmingai pasiektu JAV teritorija, ir tai didelis klausimas. Ar branduolinio, ar konvencinio karo atveju rusams butu kirdyk. Kariniai biudzetai aiskiai parasyti. Jus juk nebandote su savo 1.9 tdi golpu ispustais zandais stoveti kaip lygus su lygiu salia ferrario. Tai kodel lyginama tokia nykstukine karine galia kaip rusija pries didziausia karine galia valstybe pasaulyje, tai velnias zino.
Hm 2018-04-02 09:03
"Kremlius tikriausiai atsižvelgė į dar prieš metus „Visuomenės nuomonės“ fondo atliktos apklausos rezultatus. Pasirodo, 75 procentai norėtų, kad Rusijos pasaulis bijotų, o 86 procentai manė, kad taip ir yra." - vertingiausia straipsnio dalis parodanti, jog Rusijai jau žemiau nėra kur krist. Jie jau nieko nebesitiki - nei pavyt, nei aplenkt, tik kad jų bijotų... Be to ir Putino pareiškimas daug ką pasako - kam mums pasaulis, jei jame nebeliks Rusijos? Tada ir "pasaulis" gali sugalvoti - o kam mums rusija, jei jai pasaulis nerūpi...
iPienius 2018-04-02 11:23
atsimenu is giminiu pasakojimu, kad sovietineje armijoje, kai atvezdavo naujos technikos i dalini, puse is jos buvo nevaziuojanti, o kitos puses nespedavo remontuot.
Baisuols 2018-04-02 11:48
"Vokietijos spauda daug rašo ... BVP augo 3,4% процента." Vokietijos spauda kaladėlėmis rašo
Baisuols 2018-04-02 12:18
Užmetam akį į JAV karinį biudžetą: 2017m. visas JAV federalinis biudžetas buvo $4.147 trilijonų https://en.wikipedia.org/wiki/2017_Unit ... ral_budget 2017m. JAV gynybos biudžetas kaip suprantu buvo $580.3 milijardų ir mažinimo politika užbaigta jis toliau didinamas. https://en.wikipedia.org/wiki/Military_ ... ted_States Taigi JAV gynybos biudžetas 2017m. sudarė 13,99% Kaip čia tie straipsniai rašomi, iš kur skaičiai traukiami, ar rašytojai yra nors kažką girdėję apie tai ką rašo, man paslaptis.
Strelok 2018-04-02 15:24
Jau seniai konvencinis karas tarp 1 pasaulio šalių tapo praeitimi. Juokinga skaityti, kad ten Rusija su Anglija pradės karą dėl kažkokio rusų dvigubo agento mirties, ar dėl rusų samdinių sunaikinimo Sirijoje. Nuo WW2 laikų vyksta vien proxy karai, per visokias mažiau pažengusias valstybes: Korėją, Vietnamą, Afganistaną, Siriją.
vanduo4 2018-04-02 15:47
Netgi ir nežinant konkretaus Rusiškos karinės technikos stovio, apie jį galima spėlioti iš karinių konfliktų plinkybių: 1. .: vienas vokiečių "Tiger" tankas turėjo kautis su 10 rusų prastesnių tankų.
Strelok 2018-04-02 17:45
Visuose tavo išvardintuose konfliktuose Rusija pasiekė savo strateginius tikslus. Apie kokį tu vokiečių atominį ginklą kalbi, kuris buvo panaudotas ant japonų? Vokiečiai ir USA kartu turėjo savo projektus. Vokiečių buvo nesėkmingas dėl matematinių skaičiavimo klaidų, tuo tarpu Manheteno Projektas pasiteisino. Vokiečių Wunderwaffe ir visokios Ahnenerb'es buvo daugiau propoganda negu efektyvios kovos priemonės. Kaip ir tavo minėtas "Tiger" tank, kad ir buvo techniškai pažangus, tačiau visiškai nepritaikytas masinei gamybai kaip T-34 ir M4 Sherman. Taip rusai gavo daug brėžinių, kurie pravertė kuriant reaktyvinę aviaciją ir pritaikant naujus gamybos metodus (štampuotas metalas), tačiau USA gavo dauguma nacių mokslininkų, kurie labai daug pasitarnavo NASA labui. Ir kam Rusijai naikinti kokias tai Baltijos šalis? Nemanau, kad nei vienoj Rusijos ar NATO karinėje strategijoj rasi kokios tai reikšmingos informacijos apie Baltijos regioną. Čia tas pats, kaip naciai būtų nerimavę dėl Belgijos kai pagrindinis taikinys Prancūzija.
dainius.tamošaitis 2018-04-02 17:55
Galima visko prisgalvoti pet realai galvojant rusija turi modernausas raketas kurios kuo puikiausia pasieks bet kuria nato sali ir visai tai yra delto kad rusija niekada nenutraukia paramos tobulinti branduolini ginkla. O kur dar viena gerausiu pasaulyja presraketiniu ir prieslektuviniu ginybos sistemos . Jai viskas privestiu prie branduolinio karo laimetoju nebutiu . O mazieji karai kaip sirija ukrajina yra tik parodija ginkliu prekeivam.
Strelok 2018-04-02 18:02
Reikia džiaugtis branduoliniais ginklais, kad pasaulyje taiką įvedė tarp didžiųjų pasaulio valstybių. Jokia sveiko proto šalis nepradės karo su kita šalimi turinčia branduolinį ginklą, kad ir kiek pastaroji būtų silpnesnė, nes visad jai bus pasirinkimas desperacinėje padėtyje paleisti branduolines galvutes. O tie proxy karai visad buvo ir bus, tas niekada nepasikeis, kai skirtingos pusės atstovaus skirtingiems interesams.
VytautasK 2018-04-02 19:59
Rusija nėra sveiko proto šalis, todėl jos bijoti reikėtų kaip kokios beždžionės su granata.
shift 2018-04-02 20:04
Kas iš tų rusiškų raketų, ypač Kalinigrade? Kaliningradas dar labiau neapginamas nei Baltijos šalys. Iš abiejų Kalinigrado pusių palei Lenkijos ir Lietuvos sienas išrikiavus salvines sistemas Mars II + Haubicos, galima grėsmės atveju Kaliningradui suorganizuoti tikrą "Sodomą ir Gomorą".
Strelok 2018-04-02 20:15
Nesveiko proto šalis būtų save ir visą pasaulį branduolinėse liepsnuose pražudžiusi. Išvis kvaila galvoti, kad kažkokia šalis yra vien bloga ar vien gera. Kiekviena šalis turi savo interesų. Blogiausia, kai tie interesai yra pasiremti imperializmo praktika.
SaMaras 2018-04-02 20:55
Na kai tavo feraris yra garaže, o važinėji tvarkingai, o kai nori pasidraskyti važiuoji į specializuotą trasą.. o tavo kaimynas su 1,9TDI prikalęs šnabės bando padraguoti mieste ir ištaško mamytes su dukrelėmis tai skirtumas yra.. Grįžtant prie tavo pavyzdžių tai viena dvi branduolinės raketos tipo ok... o jei iš tų kelių tūkstančių visgi pasiektų dešimt dvidešimt raketų pasieks (viena raketa neša ne po vieną branduolinę galvutę).. o jei 50-100 plius "veidrodinis atsakas" kaip diplomatų apsikeitimo atveju.. kaip manai koks gyvenimas būtų mums net jei tiesiogiai branduolinių smūgių ir negautumėm? Nereikia kad jų sistemos būtų idealiam stovį, užtenka šiaurės korėjos su numanomu keliolikos užtaisų arsenalu, kur žinoma, kad tikrai neideliam stovy ir net klausimu ar jie tinkami raketoms.. ir jau liaudis masto ar verta cackintis..
Strelok 2018-04-02 21:17
Pilnai pritariu. USA savo branduolinio arsenalo nelabai irgi prižiūri, nes pagrinde didžioji dalis aparatūros ant floppy disk veikia. Taip pat Rusija yra plati valstybė su daug paleidimų taškų ir kartu su povandeniniais laivais galinčiais nešti branduolines raketas. Bet kokiu atveju tiek Rusija, tiek USA būtų nušluotos nuo žemės paviršiaus su šimtais milijonų aukų . Kalbant apie Šiaurės Korėjos raketas, tai nemanau, kad jie pasivijo su savo ICBM technologija kitas pasaulio šalis. Nes be daug kovinių galvučių atskiras raketas gana lengva numušti.
SaMaras 2018-04-02 22:17
na tarkime neperšaunamos liemenės pakankamai patikimos.. šalmai irgi geri.. kulkos pataikymas į rankas ir kojas neturėtų būti mirtinas... ar pakankama yra žinoti, kad mirsi ptaiaikius į veidą.. arba belekur kitur ir jei laiku nepavyks suteikti kvalifikuotos pagalbos?
Strelok 2018-04-02 22:38
na tarkime neperšaunamos liemenės pakankamai patikimos.. šalmai irgi geri.. kulkos pataikymas į rankas ir kojas neturėtų būti mirtinas... ar pakankama yra žinoti, kad mirsi ptaiaikius į veidą.. arba belekur kitur ir jei laiku nepavyks suteikti kvalifikuotos pagalbos?[/quote] Jeigu gero kalibro kulkos pataikymo, jokia liemenė nepadės Tas pats ir su ICBM, kad nėra jokios sistemos sukurtos, kuri numuštų modernų ICBM su daugiau negu 50% patikimumu.
vanduo4 2018-04-02 23:24
: tad jeigu Rusija neturės galimybių arba bijos panaudoti atominį ginklą bei aviaciją, konvencinio karo metu ji neturi jokių šansų.