Ar reikia Vakarams bijoti Rusijos karinės galios? Vokietijos ekspertai įvertino Rusijos karinį biudžetą, naujausią ginkluotę ir jos galimybes

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

manciukaz 2018-04-03 09:31
O gi tam , kad ju carui blogiausias nutikes dalykas yra ssrs sužlugimas, o tai manau duoda pagrindo manyti, kad esant palankioms salygoms jis gali pabandyti prijungti buvusias ssrs nares..
dainius.tamošaitis 2018-04-03 09:48
Rusija turi pilna saktiu ir savo teritorijoja ir is bet kurios vietos naujos raketos gali pasiekti jav ir suduoti branduolini smugi. O tu galvoju kad kalingradas neatsikas tuo paciu ten pilna ginkluotes rusai ten kisa visa savo technika gal tik maska yra labau saugoma. Turimi Lenkijos pajiegumiu neuztektiu o Lietuvos yra juokingi ir nieko nespetiu nuveikti.
sub 2018-04-03 11:12
XXI amžiuje [radėti karą su bet kuria valstybe iš "pirmojo pasaulio" klasės yra lygu 3-ajam pasauliniam. Niekas, manau, nenori susinaikinti, dėl kažkieno noro kariauti.
kurmis 2018-04-03 16:35
Pastaba dėl kalbos, nors žodžiai tarptautiniai pavartoti, bet šie turi lietuviškus atitikmenis: tarpkontinentinė -> tarpžemyninė; prototipas -> pirmavaizdis.
Vytax 2018-04-03 17:39
JAV nereikėjo nieko vogti. Tiesiog kai valdžią Vokietijoje užėmė naciai, vokiečių mokslininkai masiškai bėgo iš šalies. Ir JAV tereikėjo juos svetingai priimti. Taip ir gavo JAV vokietijos karines technologijas. Priešingai buvo su sovietais. Po karo jie Vokietijoje plėšė viską kas įmanomą, į SSRS gilumą gabeno ištisas vokiečių gamyklas ir t.t.
Strelok 2018-04-03 22:47
Dėl tarpžemyninės sutinku, bet pirmavaizdis, tai pirmą kartą girdžiu. Gal kalbininkai ir naudoja, bet praktiškai visur kur tenka skaityti naudojamas tarptautinis atitikmuo.
Strelok 2018-04-03 23:35
Pirmą kartą šią nacių atominio ginklo sąmokslo teoriją girdžiu. Jeigu naciai būtų parengia 2 atomines bombas manau būtų iš paskutiniųjų bandę panaudoti jas ant Anglijos ar Prancūzijos. Ir juolab, kad vokiečiai naikino savo Wunderwaffe, kad nepatektų sąjungininkams į rankas. Jeigu ir būtų amerikonai paėmę jas kaip trofėjų nemanau, kad būtų taip greitai panaudoję ant japonų, visų pirma jų išsamiai neištyrus. Taip pat karas Ramiajame vandenyne buvo praktiškai laimėtas ir amerikonams nebuvo kur skubėti su invazija į pagrindines japonų salas. "rusų spec. pajėgų žuvo daugiau nei ukrainiečių kareivių ir civilių kartu sudėjus" - rusų specialiasias pajėgas (Speznaz) sudaro apie 2000 karių. Ukrainos nuostoliai pagal dauguma šaltinių apie 5000, kai kuriuose 10 000 - 20 000. Mariupolio separatistai be kelių artilerijos sistemų apšaudymo niekada nebandė rimtai paimti, priešingai nei UAF bandė paimti Donecką. Pagrindinis rusų tikslas po Maidano revoliucijos ir valdžios perversmo Ukrainoje, mano nuomone, buvo paimti strategiškai svarbų Krymą. Luhanskas ir Doneckas istoriškai visad buvo labiau pro-Rossiya, negu pro Europa, taigi įvykęs konfliktas nieko nestebina. Dėl Ukrainos spaudos ir visų straipsnių apie tai, kiek rytų Ukrainoje yra rusų karių manau galime teigti, kad yra stipriai perdėdama. Aišku, kad Rusija padeda tiek ginkluote, tiek žmogiškaisiais ištekliais DNR ir LNR abejonės nekyla, tačiau žinant, kokia buvo apleista Ukrainos kariuomenė nemanau, kad rusų kariuomenei būtų kilę problemų apsupant ir neutralizuojant UAF. Rusijos kariuomenė buvo panašioje būklėje per karą su Gruzija, kur gruzinų modernizuota rusiška įranga pagal vakarietiškus standartus pasirodė pranašesnė prieš pasenusią rusų įrangą. Manau didžiausias Putino galios parodymas buvo Krymo paėmimas per vieną naktį neįšovus šūvio. Ar tai pažeidė Ukrainos suverenitetą - taip, tačiau žiūrint istoriškai, mes tą patį esam padarę su Klaipėda, kuri istoriškai buvo po vokiečių kontrole. Esmė tame, kad tokie perversmai pavyksta tik tuomet, kai tam pritaria didžioji užimamos teritorijos populiacijos.
HardAxe 2018-04-06 11:44
Luhanskas ir Doneckas mano galva pasitarnavo būtent tam, kam jo rusijai ir reikia. Į NATO negali būti priimta jokia šalis, turinti ginčytinų teritorijų.