Išriedėjo prabangiausias visureigis pasaulyje - įspūdingos galimybės ir jokių kompromisų (Foto, Video)  ()

Praėjus trims metams nuo pirmųjų kalbų apie „Rolls-Royce“ visureigį, į kelius išriedėjo didžiausia britiška naujiena – „Cullinan“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neįtikėtina prabanga stebinantis visureigis, gamintojo teigimu, savyje talpina viską – jis tinkamas ir rimtai bekelei, ir gerai valdomas važiuojant dideliu greičiu, yra tylus, komfortiškas, sportiškas, ir ypač prabangiai įrengtas.

„Rolls-Royce“ neslėpė kūrę šį automobilį tai saujelei pačių turtingiausių pasaulio žmonių, kurie nepripažįsta jokių kompromisų, o kaina jiems nesvarbi, jei tik gauna tai, ko nori. Didžiausio kada nors rasto deimanto vardu pavadintas visureigis sukonstruotas ant naujos aliuminio platformos „Architecture of Luxury“ platformos.

Jo kūrėjai itin daug dėmesio skyrė važiuoklės komfortui ir ją vadina stebuklingu kilimu dėl gebėjimo sugerti visus kelio nelygumus važiuojant bekele. Tačiau gamintojas tikina, kad lygiame kelyje važiuoklė elgiasi lyg sportiniame automobilyje ir neturi tipinės „minkštų“ automobilių svyravimo problemos.

„Cullinan“ varomas 6,75 litro darbo tūrio V12 varikliu su dviem turbinomis, kuris pasiekia 563 AG ir net 850 Nm sukimo momentą. Visi keturi jo ratai yra ir varomi, ir vairuojami.

„Rolls-Royce“ vadovas Torstenas Mulleris-Otvosas neslėpė, jog šis modelis buvo orientuotas į jaunuosius milijonierius. 

„Prabanga nebėra vien miestietiška koncepcija. Ji vis labiau susijusi su viso pasaulio pažinimu ir patyrimais. Mūsų klientai nori visur keliauti prabangiai, be rūpesčių ir be kompromisų, įveikti pačius sudėtingiausius paviršius ir mėgautis labiausiai praturtinančiomis gyvenimo patirtimis, kad ir kur bebūtų“, – sakė jis. Kaip ir įprasta „Rolls-Royce“, šiam visureigiui bus siūlomos praktiškai neriboti prabangios įrangos pasirinkimai. 

Modelio bagažinės durys sudarytos iš dviejų dalių, o atlenkus apatinę dalį ant jos galima turėti specialius krėslus piknikui.  Gale galima įrengti vientisą sėdynę su trimis vietomis arba dvi itin patogias ir prabangias individualias sėdynes, tarp kurių gali būti įrengtas gėrimų šaldytuvas bei vardinės taurės. 

Keleivius nuo bagažo skyriaus skiria įdomi stiklo struktūra, primenanti karietų laikus, kuomet bagažas visuomet buvo atskirtas nuo žmonių. Ji turi ir praktišką paskirtį – taip salonas gerokai geriau apsaugotas nuo triukšmo bei greičiau atvėsinamas arba pašildomas. Automobilio važiuoklės aukštis gali keistis net 4 cm, o grindys yra visiškai lygios.

Inžinieriai pasiekė, kad tokia didele eiga pasižyminti pneumatinė važiuoklė galėtų pakelti ar nuleisti kiekvieną ratą itin greitai, todėl nelygiame kelyje ji ypač efektyviai sugeria nelygumus.

Gamintojas kol kas nepaskelbė „Rolls-Royce Cullinan“ kainos, bet ji gali siekti 300-400 tūkst. eurų.

„Rolls-Royce Cullinan“ pristatomasis filmas

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(7)
(2)
(5)

Komentarai ()