Amerikiečiai sugebėjo įklampinti ir pravažiausiu tituluojamą „Sherp“ visureigį iš Rusijos (Video)  (1)

Pasivažinėjimo bekelėmis entuziastai iš Teksaso sugebėjo įklampinti geriausiu pasaulyje visureigiu skelbiamą monstrą – sniegui ir pelkėms pritaikytą Rusijoje sukurtą transporto priemonę „Sherp“, pagamintą pagal Aleksejaus Garagašjano projektą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Milžiniškais ratais aprūpintas visureigis ėmė buksuoti užvažiavęs ant ypač pažliugusios žemės. Ištraukti jį iš balos pavyko tik pagalbine technika. Incidento vaizdo įrašas netrukus buvo paskelbtas kanale „YouTube“, rašo motor.ru.

Pagrindiniai „Sherp“ ypatumai – patentuotos kamerų neturinčios ypač žemo slėgio padangos su išskirtine pripūtimo sistema ir pneumatinė cirkuliacinė pakaba, laikoma asmeniniu A. Garagašjano išradimu. Visureigio padangos tarpusavyje sujungtos vamzdeliais, kuriuose cirkuliuoja oras. Jų pralaidumą galima reguliuoti kone iki hermetiško užblokavimo. Dėl šios priežasties ratai efektyviai deformuojami, o tai būtina, kai tenka važiuoti per kliūtis. Ši savybė dažnai pakeičia pakabos funkciją.

Visureigyje sumontuotas Japonijos bendrovės „Kubota“ pagamintas dyzelinis 1,5 l darbinio tūrio variklis. Jo galingumas 44 AG. „Sherp“ pavarų dėžė – penkių bėgių. Maksimalus visureigio greitis važiuojant žeme – 45 km/val., o vandeniu – 6 km/val.

„Sherp“ prošvaisa, t. y. atstumas nuo žemės iki automobilio dugno, – 600 mm, todėl juo laisvai galima pervažiuoti betoninius blokelius. Visureigis yra su tentu, halogeniniais žibintais, 58 l talpos degalų baku, saugos diržais ir rėmais. Jį galima papildyti autonominiu šildytuvu, priekaba ir atsarginiais į ratus montuojamais degalų bakais.

„Sherp“ nuotykiai purvynuose - video siužete

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(5)
(9)
(-4)

Komentarai (1)