Geriausias sportinis automobilis žiemai? 150 km/h greičiu skriejantis vikšrinis visureigis su 1500 arklio galių (Video)  ()

Kaip įsivaizduojate gerą sportinį automobilį? Vieni žmonės paminės gražius superautomobilius, kiti – itin lengvas sportines mašinas. Galbūt kas nors prisimins ir bekelei skirtus, bet vis tiek greitus automobilius. Tačiau niekas nepagalvos apie vikšrinį superautomobilį, pasiekiantį didesnį nei 150 km/h greitį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Howe and Howe Tech – brolių dvynių įkurta technologijų kompanija, kuri kuria vikšrines transporto priemones ir robotus. Dabar entuziastų dėmesio susilaukiančios vikšrinės bekelės mašinos iš tikrųjų iš pradžių buvo kuriamo karinėms reikmėms. Itin greiti, lengvi ir gerą pravažumą turintys visureigiai karinėms pajėgoms būtų pasitarnavę, tačiau broliai Mike'as ir Geoffas Howe didesnį dėmesį skyrė laisvalaikio mašinoms. Labiausiai pakvaišusi iš jų – Ripsaw EV3-F1.

Tai – vienvietis bekelės visureigis, gaminamas tik pagal užsakymą. Ripsaw E3-F1 turi 0,6 m prošvaistą, tvirtą virintų vamzdžių rėmą, pažangią vikšrinę važiuoklę, amortizuojančią kabiną ir automatinę pavarų dėžę. Iš esmės, viską kitką galima pasirinkti pagal savo skonį. Variklis gali būti dyzelinis Duramax ar GM benzininis. Galia svyruoja nuo 500 iki 1500 AG. Dabar įsivaizduokite, kad po savo dešine koja turite 1500 arklių, sėdėdami 3,5 tonas sveriančiame automobilyje. Pravažumo suteikia ilgi vikšrai ir žemas profilis.

Tikslius maksimalaus greičio duomenis rasti sunku, tačiau jis turėtų būti maždaug 120-150 km/h, priklausomai nuo pasirinkto variklio, jo galios ir pasirinktų perdavimo mechanizmo komponentų. Vairuotojas sėdi pačiame E3-F1 centre, už jo yra variklis. Matomumas, panašu, yra gana geras, o gamintojas teigia, kad net avarijos atveju vairuotojas yra labai gerai apsaugotas tvirto rėmo.

O avarijų būti neturėtų. Nepaisant to, kad Ripsaw EV3-F1 yra gana sunkus ir labai greitas, jo svorio centras yra žemai. Tai reiškia, kad šis visureigis gali važiuoti ir stačiomis įkalnėmis. Jis toks galingas, kad lygioje vietoje nuspaudus akceleratorių, kyla visureigio priekis. Tai – labai smagus žaislas, tik keliais juo važinėti negalima.

Bet neturite šiais bekelės žaidimais džiaugtis vienas. Egzistuoja ir dvivietė bei keturvietė EV-3 versijos. Jos, žinoma, yra kiek sunkesnės ir lėtesnės, tačiau tuomet kartu galima pasiimti dar keletą draugų. Ripsaw EV3 visureigiai turi labai tvirtus vikšrus ir amortizuojančią kabiną, todėl ekstremalių pojūčių mėgėjai šiais visureigiais atlieka ir gana didelius šuolius.

Akivaizdu, kad Ripsaw vikšriniai visureigiai yra labai smagus žaislas, iš kurio žiemą net nesinorėtų išlipti. Visgi, tai ir tėra žaislas, nes juo važinėti bendro naudojimo keliais nėra galima. Kaina nėra skelbiama viešai, tačiau įsivaizduoti vikšrinis 3,5 tonas sveriantis itin greitas visureigis su 6,6 l V8 varikliu neabejotinai kainuoja gana brangiai – gamintojas teigia, kad kaina gali perkopti ir pusę milijono dolerių. Tačiau net turint tokią sumą pinigų, savo EV3-F1 teks palaukti – šiuo metu gamintojas teigia, kad visureigiai bus pristatomi maždaug po pusmečio po užsakymo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(16)
(0)
(16)

Komentarai ()