BMW pristatė Dakaro raliui sukurtą monstrą: korpusas iš kevlaro ir anglies pluošto, 3 litrų šešių cilindrų dyzelinis variklis ir 340 AG (Foto)  (2)

BMW koncerno komanda Dakare pademonstravo ateinančių metų lenktynėms skirtą techniką. Didžiausia naujiena tapo naujojo „John Cooper Works“ bagio debiutas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai yra lengvas tik galiniais ratais varomas automobilis, kurį varo 3 litrų darbinio tūrio šešių cilindrų dyzelinis variklis. Maksimali jo išvystoma galia siekia 340 AG, o didžiausias sukimo momentas – 800 Nm.

Konstrukcijos pagrindas yra vamzdinis rėmas, ant kurio sumontuotos „X-Raid“ inžinierių ir „Mini“ dizaino specialistų bendromis pajėgomis sukurtos kėbulo detalės. Nors automobilis ne itin panašus į kurį nors iš serijinių modelių, jis yra itin lengvas. Visas kėbulas pagamintas iš kevlaro ir anglies pluošto kompozicinių medžiagų.

Bagiai buvo testuojami įvairiausiomis sąlygomis – inžinierių komanda su jais lankėsi tokiose šalyse, kaip Marokas ir Vengrija. „X-Raid“ komandos atstovas Svenas Quandtas patikino, kad jiems nė karto neteko sustoti dėl gedimo.

Komanda taip pat naudos ir Dakaro gerbėjams puikiai pažįstamus visureigius. Nors savo dizainu jie išliko identiški praėjusių metų modeliams, buvo atlikti svarbūs pakeitimai. Pavyzdžiui, naujos pakabos amortizatorių eiga bus dar didesnė. „Mini“ ralio maratone turės net septynis automobilius.

Naujuosius bagius vairuos Mikko Hirvonenas, Bryce'as Menzies'as ir Yazeedas Al-Rajhi. O keturis atnaujintus visureigius – Orlando Terranova, Jakubas Przysgosnkis, Joanas Roma ir Borisas Garafuličius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(11)
(1)
(10)

Komentarai (2)