Elonas Muskas grasina nauju projektu - jam nepatinka neigiamos naujienos apie „Tesla“ situaciją ir turi netikėtą planą, kaip tai pakeisti  (6)

Elonas Muskas, tokių milijardinių bendrovių kaip „Tesla“ ir „SpaceX“, vadovas jau seniai neslepia, kad žiniasklaida jam nepatinka. Žinoma, daugybė straipsnių apie patį Muską ir jo kompanijas yra teigiami, nuoseklūs ir informatyvūs, tačiau kai kurie nėra paremti patikimais faktais. Dabar Elonas Muskas taip supyko, kad paskelbė ketinantis sukurti portalą, kuriame žmonės galės sekti ir vertinti žiniasklaidos priemonių ir net atskirų žurnalistų patikimumą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taigi, kas nutiko? Na, „Tesla“ kompanija sudrebino rinką, pristačiusi pirmuosius tikrus technologiškai pažangius ir praktiškus elektromobilius. Jei norėtumėte gero elektrinio sedano, ką pirktumėte? Pirmiausia tikrai į galvą ateina „Tesla“ produktai. „Model S“ yra visuotinai puikiai vertinamas automobilis, „Model X“ sulaukė didžiulių žurnalistų pagyrų, visi džiaugėsi „Model 3“ pristatymu. Žiniasklaida buvo Musko pusėje, nes produktai buvo išties nuostabūs.

Tačiau tuomet pradėjo ryškėti „Tesla“ žaidimo spragos. „Model 3“ gamyba įstrigo - tai sudavė stiprų smūgį kompanijos reputacijai. Muskas atskleidė, kad vėl miega gamykloje, pasidalino mintimis apie praeities klaidas ir ko labiausiai gailisi. Žiniasklaida skelbė, kad tai - didelis, bet įveikiamas iššūkis. „Model 3“ nekelia tiek daug klausimų. Labiausiai kritikuojami „Tesla“ gamybiniai pajėgumai. Jei „Model 3“ gamyba stringa ir negali būti sureguliuota per gana ilgą laiką, kaip „Tesla“ jau kitais metais gamins elektrovilkiką? Kaip aptarnaus parduotus vilkikus? O ar nevėluos naujasis rekordų daužytojas „Roadster“? O kaip bus su Musko išsvajotu pikapu, kuris irgi turi pasirodyti visai greitai?

Žiniasklaida pagrįstai kėlė klausimus, ar tik „Tesla“ nežongliruoja per daug kamuolių vienu metu. Po to dar atlikti bandymai su „Model 3“ parodė, kad jis turi siaubingus stabdžius. Iš pradžių Muskas tai neigė, o vėliau pažadėjo sutvarkyti. „Tesla“ akcijos siaubingai svyruoja ir atrodo, kad egzistuoja praraja tarp planų ir pajėgumų. Muską tai akivaizdžiai erzina, todėl jis savo „Twitter“ paskyroje paskelbė idėją sukurti naują žiniasklaidos priemonių vertinimo svetainę „Pravduh“.

Panašu, kad žmonės „Pravduh“ portale galėtų vertinti kiekvieno straipsnio patikimumą. Kartu įvertinimą gautų ir žurnalistai bei žiniasklaidos priemonės. Taip patikimiausia žiniasklaida būtų tarsi apdovanota didesniu dėmesiu ir prestižu. Nemažai žmonių pamanė, kad juokaujama, tačiau visko gali būti, kad toks puslapis jau kuriamas.

Kai kurie mano, kad tai - puiki idėja. Kiti jaučiasi sunerimę - ar žmonės tikrai objektyviai vertins straipsnių patikimumą, ar seks Musko nurodyta kryptimi? Ar taip Muskas neįgaus būdų populiarinti tuos portalus, kurie jį tik giria? Kaip bus vertinami nuomonių rašiniai ir apžvalgos?

Tačiau Muskas nėra vienintelis, manantis, kad jau laikas kažką daryti. Akivaizdu, kad žiniasklaidoje veikia nemažai portalų, kuriuose naujienos yra rašomos be šaltinių. Pavyzdžiui, kadaise buvo kalbama, kad Muskas atleido vieną iš savo asistenčių ir perėmė jos darbą pats, taip įrodydamas, kad jos funkcijos nebuvo reikalingos. Tačiau vėliau paaiškėjo, kad tai nebuvo tiesa - nieko panašaus neįvyko.

Nors utopinė „Pravduh“ idėja gera, panašu, kad puslapiu būtų galima pasinaudoti ir blogiems tikslams. Kita vertus, bent jau pačius prasčiausius, mažiausiai tiesos skelbiančius portalus toks projektas atsijotų kartu su visa naujienų botų armija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(19)
(8)
(11)

Komentarai (6)