Kokį maistą lėktuvuose valgo pilotai? Jiems galioja įdomios taisyklės, kurių laikosi daugelis oro linijų kompanijų  ()

Turbūt akivaizdu, kad keleivių saugumas skrydžio metu priklauso nuo pilotų. Ir jų taisyklės skiriasi nuo tų, kurios taikomis įprastiems keleiviams. Pavyzdžiui, pilotai gali nurodyti konkrečius asmenis, su kuriais nenori dirbti. Arba – darbo metu lėktuvo pilotai, dirbantys kartu, negali valgyti to paties maisto.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žinoma, išgirdus šią taisyklę pirmą kartą, ji gali atrodyti keista, tačiau ji turi labai rimtą pagrindą. Jei vienas pilotas pavalgęs apsinuodytų, kitas, nepaveiktas sugedusio maisto, galėtų perimti pagrindinio piloto pareigas.

Jokie įstatymai ar organizacijos neįpareigoja laikytis šios tvarkos, tačiau jos laikomasi daugelyje oro linijų kompanijų. Lėktuvo pilotams yra rekomenduojama ir vengti tam tikro maisto - pavyzdžiui, žalios žuvies prieš skrydį ir jo metu.

Maisto klausimu pirmumo teisę gauna aukštesnes pareigas užimantis pilotas. Štai Kinijos oro linijų pilotas Han Hee-seong sako, kad įprastai pagrindinis pilotas gauna pirmos klasės keleivių maistą, o antrasis pilotas – verslo klasės keleivių maistą. Tiesa, kiti pilotai teigia, kad pirmasis pilotas turi teisę rinktis kokio maisto nori.

Nors šios taisyklės laikosi daug kas, tačiau pilotų apsinuodijimas maistu yra retas įvykis. 1982 metais dėl sugedusio pudingo apsinuodijo 10 lėktuvo įgulos narių, tarp jų pagrindinis pilotas, antrasis pilotas ir skrydžio inžinierius. Tai įvyko skrydžio iš Bostono į Lisaboną metu.

Tą kartą lėktuvą pavyko apsukti ir sugrąžinti į Bostoną. 2010 metų duomenimis, Jungtinėje Karalystėje buvo du atvejai kai apsinuodijo pilotai, tačiau šį kartą jiems pakenkė maistas suvalgytas prieš pradedant darbą.

Parengta pagal Business Insider

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(6)
(1)
(5)

Komentarai ()