Verta žinoti: greitieji klavišų deriniai, kurie padės užstrigus kompiuteriui - galima perkrauti vien tik vaizdo plokštę  ()

Greitasis klavišų derinys iš naujo paleis „Windows“ sistemą ir pašalins problemas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Windows“ turi greitąjį klaviatūros raktų derinį, kad galėtumėte iš naujo paleisti grafikos plokštės tvarkyklę. Jei jūsų kompiuteris „pakimba“ ir ekranas į nieką nereaguoja, pabandykite panaudoti klavišų derinį, o ne priversti kompiuterį persikrauti.

Šis metodas veikia „Windows 10“ ir „Windows 8“ operacinėje sistemoje.

Paspauskite klaviatūroje

Win + Ctrl + Shift + B.

Per sekundę ekranas bus išjungtas ir išgirsite pyptelėjimą. Tada vaizdas vėl pasirodys. Visos programos liks atidarytos be jokių pakeitimų.

Raktų derinys veikia nepriklausomai nuo to, kokia grafikos plokštė jūsų kompiuteryje yra: „NVIDIA“, „AMD“ ar „Intel“. Šis klavišų derinys padeda atsigauti po to, kai kompiuteris „pakimba“, pvz., naudojant daug resursų naudojančius žaidimus arba kai kompiuteris atsibunda iš miego režimo.

Kiti būdai, kaip atsikratyti kompiuterio „pakibimo“

Jei dirbdami kompiuteriu susiduriate su staiga atsiradusiu juodu ekranu ar nejudančiu vaizdu, pamėginkite

Ctrl + Alt + Delete.

Taip pat galite paspausti

Ctrl + Shift + Esc

, kad atidarytumėte „Task Manager“ ir sustabdytumėte „pakibusį“ procesą.

Paspauskite Alt + Tab arba Win + Tab, jei norite pereiti iš pakibusios programos į „Desktop“.

Jei jūsų kompiuteris nereaguoja į visus šiuos sparčiuosius klavišus, o grafikos tvarkyklės perkrovimas nepadeda, turėsite įrenginį išjungti ir vėl įjungti. Norėdami tai padaryti, paspauskite ir palaikykite maitinimo mygtuką maždaug dešimt sekundžių, kol kompiuteris išsijungs. Palaukite keletą sekundžių, tada vėl įjunkite kompiuterį. Naudokite šį metodą tik kaip paskutinę priemonę, jei kiti būdai nepadeda.

Žinoma, jeigu atsiras mėlynas mirties ekranas, klaviatūros kombinacijos nepadės. Tai parodo atsiradusias „Windows“ klaidas, ir viskas, ką šiuo atveju galite padaryti, tai perkrauti kompiuterį. Ieškokite internete informacijos apie ekrane rodomų klaidų kodą arba skaitykite apie „QR“ kodą – tokiu būdu rasite reikalingą informaciją ir suprasite, kas nutiko jūsų kompiuteriui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Sugedo.lt
Sugedo.lt
(47)
(13)
(34)

Komentarai ()