Kaip pagerinti tai, kas taip paprasta ir veikia be priekaištų? „Microsoft“ atnaujins „Windows Notepad“  (6)

Dešimtis metų be jokių funkcinių pokyčių naudota „Windows Notepad“ programa galų gale susilaukė „Microsoft“ inžinierių dėmesio: joje atsiras nemažai naujų funkcijų, rašo „The Verge“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujas funkcijas išbandyti galėsime tada, kai bus išleistas „Windows 10“ naujinys. Akivaizdu, kad „Microsoft“ išklausė pageidavimus tų vartotojų, kurie „Notepad“ naudoja kaip priemonę programuoti, skaityti veiksmų žurnalus ar paprasčiausią tekstų redaktorių.

Taigi, netrukus šioje programoje atsiras teksto paieškos ir pakeitimo funkcija, o taip pat – galimybė tekstą priartinti arba atitolinti. Be to, „Microsoft“ į „Notepad“ įtrauks platesnį eilutės pabaigos simbolių spektrą: iki šiol per „Notepad“ atidarius tekstus, parašytus „MacOS“ ar „Linux“ operacinėse sistemose rodydavo ne visai korektiškai.

Pagal nutylėjimą bus rodoma ir būklės eilutė (angl. status bar), kurioje bus matoma žymeklio padėtis eilutės ir stulpelio koordinačių sistemoje. Taip pat „Notepad“ išmoks reaguoti į ctrl+backspace kombinaciją, leisiančią ištrinti ankstesnį žodį, atsiras geresnis didelės apimties rinkmenų palaikymas.

Pažymėjus žodį „Notepad“ programoje galėsite iškart atlikti jo paiešką internete (tiesa, tik per „Bing“ paieškų variklį). Kiek anksčiau „Microsoft“ patobulino taip pat ilgą laiką nesikeitusį konsolės funkcionalumą ir pateikė staigmeną: į „Windows 10“ įtraukė „Linux“ komandinę eilutę.

Naujinys su dar nematytomis „Notepad“ viešai turėtų būti išplatintas šį rudenį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(9)
(1)
(8)

Komentarai (6)