Verta žinoti ir pasinaudoti: 5 programos palyginamųjų lentelių kūrimui (Video)  ()

Naudodamiesi šiomis priemonėmis galėsite atlikti bet kokių duomenų palyginimą svetainėse ar prezentacijose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

1. „Free Comparison Table Generator“ (nemokamas lentelių palyginimo generatorius)

Platformos: žiniatinklis.

Kaina: nemokama.

Šioje programoje patogu kurti paprastas HTML palyginimo lenteles svetainėms. Galite nustatyti stulpelių ir eilučių skaičių, pasirinkti spalvas lentelės schemai, įvesti antraštes ir užpildyti langelius tekstu ar siūlomomis piktogramomis. Kai baigsite pritaikymą, liks tik nukopijuoti HTML ir CSS lenteles bei įklijuoti jas į savo svetainę.

2. „Compare Ninja“ (palyginimo programa „Ninja“)

Platformos: žiniatinklis.

Kaina: nemokama arba mokama versija nuo 3 dolerių per mėnesį.

Kaip ir anksčiau aprašyta programa, ši paslauga skirta kurti lenteles svetainėms. Ja naudotis taip pat paprasta ir patogu. Tačiau „Compare Ninja“ siūlo daugiau dizaino parinkčių ir gali konvertuoti „Excel“ sukurtas lenteles į HTML formatą.

Šios programos paslaugų kiekis yra ribojamos. Norint sukurti daugiau nei tris lenteles ir kiekvienoje iš jų naudoti daugiau nei 10 eilučių ir 5 stulpelius, galima tik įsigijus mokamą prenumeratą.

Norėdami pridėti paruoštą lentelę prie svetainės, turite nukopijuoti ir įklijuoti paslaugos sukurtą HTML kodą ir prierašo vykdymą.

3. „Canva Charts“ („Canva“ diagramos)

Platformos: žiniatinklis.

Kaina: nemokama.

„Canva Charts“ išsaugo lenteles kaip statinius vaizdus ar kaip failus PDF formatu. Redaktoriuje yra keletas dešimčių puikiai suplanuotų šablonų su piktogramomis ir fonais. Galite pasirinkti bet kurį iš jų, užpildyti jį reikiamais duomenimis ir redaguoti dizainą naudodami įvairius įrankius. Tačiau jūs negalite valdyti langelių skaičiaus. Taigi kurti lentelių, jei nė vienas iš galimų šablonų nėra tinkamas, neįmanoma.

4. „Edraw Max“

Platformos: „Windows“, „macOS“, „Linux“.

Kaina: nuo 179 dolerių (apie 152€)

„Edraw Max“ yra profesionali programa, skirta įvairių lentelių, minčių žemėlapių, diagramų ir kitų schemų kūrimui. Jos pagalba galite kurti bet kokio sudėtingumo palyginimo lenteles ir išsaugoti jas įvairiais formatais: PDF, PPTX, HTML, PNG, JPG ir kt.

„Edraw Max“ sąsaja primena „Microsoft Office“ programą. Norėdami sukurti lentelę, spustelėkite „Naujas“ → „Diagramos ir grafikai“ → „Palyginimo diagrama“ ir pasirinkite tinkamą šabloną. Be to galite pritaikyti jūsų poreikius atitinkantį dizainą ir turinį.

Programos funkcija – įrankiai dinaminiam duomenų vizualizavimui. Pvz., jei pakeisite skaitinius duomenis šablone, prie jo pridėta diagrama bus pertvarkyta. Galite atsisiųsti bandomąją „Edraw Max“ versiją ir 30 dienų nemokamai išbandyti programos funkcijas.

5. „SmartDraw“

Platformos: internetas, „Windows“.

Kaina: 10 dolerių (apie 8,50 €) per mėnesį (internete) arba 297 dolerių (apie252 €) „Windows“ platformoje.

Tai dar viena išplėstinė palyginimų lentelių programa, kurios pagalba galima kurti įvairias bet kokio sudėtingumo schemas. Darbo rezultatai gali būti išsaugoti tokiais formatais kaip PDF , SVG, PNG, VSD arba iš karto eksportuojami kaip vaizdai į „Microsoft Office“ programas.

Paslaugoje yra daugybė pritaikomų šablonų. Galite keisti lentelių struktūrą, įvesti teksto duomenis, redaguoti vizualinį dizainą ir pridėti įvairias formas bei kitus objektus.

„SmartDraw“ internetinė versija prieinama užsiregistravus ir įsigijus mokamą prenumeratą. Jei nenorite mokėti kiekvieną mėnesį, galite nusipirkti kompiuterinę versiją už vienkartinį mokestį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Sugedo.lt
Sugedo.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai ()