Ką verta žinoti apie televizorių priedėlius TV Box?  (7)

Šiuo metu televizoriai su Smart TV funkcija daug nekainuoja. Maža to, pasak Varle.lt televizorių specialistų, jie jau tapo tikru rinkos standartu. Dėl šitos priežasties žmonėms atsivėrė plačios galimybės naudotis interneto ryšį palaikančiais įrenginiais bei mėgautis prieiga prie įvairių programų, pavyzdžiui, „Netflix“ ar „HBO GO“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tačiau ką daryti, kai turime televizorių be Smart TV funkcijos? Ar vienintelė išeitis – pirkti naują televizorių? Pasak Varle.lt televizorių specialistų, norint naudotis išmaniomis televizoriaus funkcijomis nebūtina pirkti naujo televizoriaus modelio. Vietoj jo galima įsigyti TV Box priedėlį.

Kas yra TV Box priedėlis?

Kalbant papratai – tai yra nedidelių matmenų įrenginys, kuris savo forma primena televizoriaus imtuvą. Tačiau iš tikrųjų, galima kalbėti apie mini kompiuterius, kurie yra paremti operacine sistema (dažniausiai – „Android“). Šio tipo įrenginiai prie televizoriaus prijungiami HDMI laido dėka. Po greito konfigūravimo gauname prieigą prie interneto ir kitų naudingų funkcijų. Reikėtų atkreipti dėmesį į tai, jog TV Box priedėlis būna aprūpintas savo atmintimi, kuri leidžia diegti programėles ir žaidimus. Tokiu būdu televizorius tampa išmanus. TV Box priedėliai valdomi specialių nuotolinių valdymo pultelių arba išmaniųjų telefonų ir planšetinių kompiuterių dėka.

Ką moka TV Box priedėliai?

Kaip jau minėjome, pagrindinė šių įrenginių funkcija yra prieiga prie interneto. Įprastai ji realizuojama Wi-Fi dėka, tačiau reikėtų atkreipti dėmesį į tai, kad daugybė TV Box priedėlių turi integruotą Ethernet jungtį, kuri leidžia laido dėka prijungti maršrutizatorių. Interneto ryšys yra susijęs su nemažai kitų funkcijų, apie kurias verta čia paminėti.  

Programėlės

Programėlės atsisiunčiamos ir įdiegiamos iš „Play“ parduotuvės. Prieinama programėlių biblioteka yra išties plataus asortimento. Čia rasime ne tik „streaming“ transliacijų programėles, bet taip pat ir orų, informacines, socialines ir žaidimus.

Aukštos kokybės turinio atkūrimas

Čia turimas omenyje tiek muzikos failų, tiek nuotraukų ir 4K filmų atkūrimas.

Įrašymas

Daug TV Box priedėlių leidžia sustabdyti žiūrimą programą ir ją įrašyti.

Suderinamumas su kitais įrenginiais

Šiuo atveju omenyje turima modelius, kurie pasižymi Bluetooth jungiamumu, leidžiančiu prijungti priedėlį prie išmaniųjų telefonų ar planšetinių kompiuterių siekiant apsikeisti turiniu ir failais.

Išorinių diskų palaikymas

Jų dėka galima įdiegti daugiau programėlių bei įrašyti ilgesnės trukmės programas.

3D turinio palaikymas

Čia turima omenyje 3D filmus, kuriuos TV Box priedėliai gali sėkmingai atkurti.

Kaip išsirinkti TV Box priedėlį? Į ką atkreipti dėmesį?

Žinoma, renkantis TV Box priedėlį svarbiausias yra funkcijų sąrašas, tačiau be jų, pasak Varle.lt specialistų, dėmesį dar reikėtų atkreipti ir į keletą parametrų.

Ryšys

Pažangiausi TV Box priedėlių modeliai būna aprūpinti Bluetooth ir Wi-Fi moduliais. Jie leidžia prisijungti ne tik prie interneto, bet ir kitų išorinių įrenginių.

Atmintis

Atmintis yra labai svarbus parametras, nusakantis, kiek galima bus įdiegti programėlių. Laimei, praktiškai visi TV Box priedėliai turi lizdus atminties kortelėms bei palaiko išorinius kietuosius diskus, kurių talpa gali pasiekti net keletą TB.

Raiška

Palaikomos raiškos: nuo 720p iki 4K.

Formatai

Palaikomi garso ir vaizdo formatai.

Operacinė sistema

Daugiausia rinkoje priedėlių modelių, kurie pasižymi „Android“ operacine sistema.

RAM atmintis

RAM atmintis atsako už įrenginio veikimo greitį, todėl kuo didesnė operatyviosios atminties talpa, tuo spartesnis veikimas. Šiuo metu rinkoje galima rasti TV Box priedėlių modelių, kurie turi 1 arba 2 GB RAM.

Procesorius

Procesorius taip pat turi reikšmingos įtakos sistemos funkcionavimui, todėl rekomenduojama rinktis modelius, kurie turi keturių branduolių procesorius.

DVB-T imtuvas

DVB-T prieinamumas reiškia, kad viename įrenginyje galime turėti du funkcionalumus.

TV Box priedėliai prijungiami prie televizoriaus HDMI laidų dėka, todėl televizorius privalo turėti atitinkamą jungtį. Kiek kainuoja TV Box pridėlis? Viskas, žinoma, priklauso nuo techninių parametrų ir palaikomų funkcijų. Pigiausius TV Box priedėlių modelius galima rasti ir už maždaug 50 eurų, tačiau pažangesni įrenginiai gali kainuoti net 5 kartus daugiau. Bet kokiu atveju, TV Box priedėlis yra tikrai vertas dėmesio įrenginys, kurio dėka lengvai paprastą televizorių galima paversti Smart TV.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Varlė.lt
Varlė.lt
(11)
(29)
(-18)

Komentarai (7)

Susijusios žymos: