„Samsung“ sukūrė telefono ekraną, kurio neįveikia ir plaktuko smūgiai (Video)  (3)

Bemaž visi išmaniųjų telefonų gamintojai jau daugelį metų tvirtina, kad jų įrenginių ekranai yra itin atsparūs dužimui bei subraižymui, tačiau iki šios dienos daugybė telefonų savininkų naudojasi voratinklio raštu išmargintais telefonais, kurie neatlaikė kritimo arba ekranai po kontakto su smėliu arba raktais kišenėje pasidarė vos ne matiniai. Bet panašu, kad pažadas galų gale bus ištesėtas, rašo engadget.com.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Inovaciją pasiūlė „Samsung Display“, kurių gaminį patikrino „Underwriters Laboratories“ bandytojai, kurie, įvertinę bandymų rezultatus, naująjį ekraną įvertino kaip „nesulaužomą“ ir be jokių pažeidimų gebantį atlaikyti karinio lygio patvarumo testus. Tarp šių testų – 26 kritimai iš 1,2 m aukščio ir poveikis ekstremaliomis temperatūromis. Jokių žymių ant ekrano neliko ir mėtant jį iš beveik 2 metrų aukščio.

Lankstus „Samsung Display“ ekranas video siužete

Esminis elementas, suteikiantis ekranui tokias puikias atsparumo fiziniam poveikiui savybes yra nelūžtantis substratas ir lanksti ekraną sauganti danga. Lanksčių ekranų rinkoje būta ir anksčiau (prisiminkite „LG Flex“ serijos telefonus ar „Apple Watch“), tačiau visi jie būdavo padengti stikline danga, kuri iš esmės panaikina ekrano lankstumą – kas iš to, kad ekranas vaizdą rodo vis dar korektiškai, jeigu jį dengiantis stiklas sutrupėjo? O naujasis „Samsung Display“ ekranas galimai taps iš tiesų nedūžtančių ateities telefonų privalomu komponentu.

Ir nors „Samsung“ šiuos ekranus pritaikys naudojimui telefonuose, automobiliuose, žaidimų kompiuteriuose, planšetiniuose kompiuteriuose bei karinės paskirties produktuose, o įvairūs gamintojai jau dabar rikiuojasi į eilę prie naujovės, nereikėtų tikėtis, kad jau „Galaxy Note 9“, kurio pristatymas įvyks po pusės mėnesio, bus su šiuo ypatingo patvarumo ekranu – naujasis gaminys dar tik ruošiamas rinkai ir galutiniuose produktuose veikiausiai pasirodys dar ne šiais metais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(12)
(5)
(7)

Komentarai (3)