Anonsuotas „Xiaomi Mi A2“ su „Snapdragon 660“, 20Mpx kamera, dirbtiniu intelektu ir visiškai švariu „Android 8.1“ (Aprašymas, Video)  ()

Vietinis Kinijos gamintojas „Xiaomi“ kuria savo „Android“ pagrindu pagrįstą operacinę sistemą „MIUI“. Vis dėlto „Xiaomi Mi A1“ išmaniojo telefono pristatymas pernai puikiai patvirtino, kad pirkėjai vis dar prioritetą skiria originaliai „Android“ platformai, kuri yra ne tik stabili, bet ir nuolatos atnaujinama. Greičiausiai tai yra viena pagrindinių priežasčių, kuri „Xiaomi“ paskatino nelaužyti jau pradėtų tradicijų, todėl jau šią vasarą bendrovės gerbėjams buvo anonsuotas antrosios kartos „Xiaomi Mi A2“ išmanusis telefonas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2018-07-27 Anonsuotas „Xiaomi Mi A2“ su „Snapdragon 660“, 20Mpx kamera, dirbtiniu intelektu ir visiškai švariu „Android 8.1“ (Aprašymas, Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Trumpai

  • Ekranas: 5,99 colių įstrižainės LTPS IPS LCD tipo ekranas (1080 x 2160px, 403 PPI), Corning Gorilla Glass 5 stiklas.
  • Procesorius: 8 branduolių 2.2 GHz „Snapdragon 660“.
  • Vaizdo plokštė: „Adreno 512“.
  • Atmintis: 4 GB ar 6 GB RAM, 32 GB, 64 GB arba 128 GB duomenų atminties, microSD kortelės lizdo nėra.
  • Kameros: Sony IMX 376 vaizdo jutiklis, dviguba galinė kamera (20 MP, f/1.8, 1/2.8", 1.0µm+ 12 MP,  f/1.8, 1/2.9", 1.25µm) su dirbtiniu intelektu nuotraukų apdorojimui, Vienguba priekinė kamera (20 MP, f/2.2, 1/2.8", 1.0µm) su dirbtiniu intelektu nuotraukų apdorojimui.
  • OS: Android 8.1 (Oreo); Android One.
  • Baterija: 3000 mAh.
  • Autorizacija: piršto antspaudų skaitytuvas.
  • Jungtys: USB C tipo jungtis.
  • Ryšiai: Bluetooth 5.0 ir WiFi 802.11ac ryšio moduliai, visos LTE dažnių juostos 4G ryšiui Lietuvoje: B1 / B2 / B3 / B4 / B5 / B7 / B8 / B20 / B38 / B40.
  • Jutikliai: akseliarometras, giroskopas, e-kompasas.
  • Korpusas: pilnai metalinis korpusas.
  • Išskirtinės savybės: platus operacinės sistemos meniu kalbų pasirinkimo asortimentas, dirbtiniu intelektu aprūpintos kameros.
  • Matmenys ir masė: 15.80 x 7.50 x 0.50 cm; 168 g.

Kaina

Išmanusis telefonas „Xiaomi Mi A2“ kol kas išlieka gana didele naujiena net ir Kinijoje - jį platina tik kelios Kinijos elektroninės parduotuvės.

  • Geriausia kainą siūlo „Gearbest“ - 4 GB/32 GB už 223€

Naujos kartos „Xiaomi Mi A2“ garsėja pilnai metaliniu korpusu, tačiau kur kas svarbiau yra tai, kad šiuo atveju išmaniojo telefono ekraną nuo susibraižymų saugo kokybiškas „Corning Gorilla Glass 5“ stiklas. Be to, „Xiaomi Mi A2“ taip pat dar gali pasigirti santykinai optimalių matmenų korpusu (15,8 x 7,5 x 0,5 cm) bei nedideliu svoriu (168 g).

Šiuo atveju dar norisi pridėti ir tai, kad prekyboje iš viso yra platinamos trijų skirtingų spalvų „Xiaomi Mi A2“ versijos: auksinės, jūrą primenančios mėlynos ir juodos. Be to, kadangi šis išmanusis telefonas priklauso „Android One“ projektui, tai reiškia, kad „Xiaomi Mi A2“ taip pat turi platų operacinės sistemos meniu kalbų pasirinkimo asortimentą, įskaitant ir lietuvių kalbą.

Reikšmingu „Xiaomi Mi A2“ išmaniojo telefono privalumu dar tampa ir dirbtiniu intelektu aprūpintos kameros. Pavyzdžiui, šis sprendimas naudojant priekinę kamerą itin praverčia tada, kai norite greitai įamžinti asmenukę. Kitaip sakant, šiuo atveju dirbtinio intelekto pagalba realiu laiku vyksta papildomas nuotraukų retušavimas, todėl jos visuomet atrodo kur kas gražiau nei naudojantis kitais ekonominės klasės išmaniaisiais telefonais.

Analogiškas dirbtinio intelekto galimybes turi ir gale integruotos kameros. Vis dėlto pastarosios leidžia užfiksuoti dar geresnes nuotraukas dėl tos priežasties, nes šiuo atveju 12 MP kamera yra specialiai adaptuota fotografijoms dieną, o 20 megapikselių kamera – nuotraukoms fiksuojamoms naktį. Būtent toks sprendimas garantuoja, kad su „Xiaomi Mi A2“ išmaniuoju telefonu užfiksuotos nuotraukos atrodys itin ryškiai ir kontrastingai nepriklausomai nuo to fotografuosite dieną ar naktį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(25)
(8)
(17)

Komentarai ()