Kinijos turgelio stebuklai: anonso nuolaidos 8,4“ įstrižainės planšetiniam kompiuteriui „Chuwi Hi9 Pro“ su 4G ryšiu, „Android 8.0“ ir pigiau nei 125€ (Video)  (1)

Planšetinius kompiuterius gamina vis mažiau bendrovių, tačiau tai greičiausiai yra gana natūralus procesas. Kitaip sakant, tarptautinėje rinkoje sėkmės susilaukia tik gerai vartotojų prioritetus suprantančios bendrovės. Tokių pavyzdžių gausu Kinijoje, tačiau svarbu suprasti tai, kad ne visos kinų bendrovės yra susijusios su išmaniaisiais telefonais. Pavyzdžiui, vietinis Kinijos gamintojas „Chuwi“ garsėja ne tik savo nešiojamais, bet dar ir planšetiniais kompiuteriais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Trumpai

  • „Chuwi Hi9 Pro“- tai itin gerą kainos ir kokybės santykį siūlantis planšetinis kompiuteris, kuri iš karto atkeliauja su „Android 8.0“ operacine sistema, turi 8,4 colių ekraną, 4G LTE ryšio modulį, „Helio X20“ CPU.
  • Itin aukštos kokybės 8,4 colių įstrižainės, lietimui jautrus 2K raiškos (2560 x 1600) ekranas.
  • 10 branduolių „Helio X20“ centrinis procesorius, integruota „ARM Mali-T880“ vaizdo plokštė.
  • 3 GB DDR3 RAM atmintis.
  • 32 GB vidinė duomenų atmintis, esant reikalui ją galima praplėsti dar 128 GB naudojant MicroSD kortelę.
  • „Android 8.0“OS su lietuvių kalbos palaikymu
  • WiFi ir 4G LTE ryšio moduliai.
  • GPS ryšio modulis
  • 5000 mAh talpos baterija.
  • Galinė kamera 8 Mpx su „Samsung“ jutikliu
  • Priekinė kamera 5 Mpx su „Samsung“ jutikliu
  • USB C tipo jungtis ir 3,5 mm ausinių lizdas
  • 384 g.

Kaina

„Chuwi Hi9 Pro“ – tai vienas naujausių anonsuotų planšetinių kompiuterių 2018 metais. Kadangi šis planšetinis kompiuteris prekyboje pasirodė rugpjūčio mėnesį, kol kas jį pasiūlyti gali reta Kinijos elektroninė parduotuvė. Pavyzdžiui, oficialiame „Chuwi“ puslapyje šiuo metu yra teigiama, kad „Chuwi Hi9 Pro“ kol kas platina tik „Gearbest“.

  • Šią savaitę „Chuwi Hi9 Pro“ yra taikoma išskirtinė 24% anonso nuolaida, todėl dabar šį planšetinį kompiuterį galite įsigyti už 121,10 €. Siuntimas registruotu paštu,  kol kas galimas tik iš Kinijos sandėlio, tačiau už siuntimą papildomai mokėti nereikia.

Taip jau sutapo, kad „Chuwi Hi9 Pro“ planšetinis kompiuteris buvo anonsuotas tokiu metu, kai rinkoje vis dar netyla kalbos apie „Xiaomi Mi Pad 4“ planšetinį kompiuterį. Tenka pripažinti, kad techniškai šiuos planšetinius lyginti yra gana sunku - „Xiaomi Mi Pad 4“ yra našesnis, su geresne technine įranga, tačiau tie patys akcentas atsispindi ir kainoje, todėl „Chuwi Hi9 Pro“ labiau yra tinkamas tiems pirkėjams, kurie planšetinį kompiuterį ruošiasi naudoti tik įprastoms standartinėms užduotims (naršymas internete, filmų peržiūra, kelionės ir t.t.) ir nenori be reikalo švaistyti pinigų.

„Xiaomi Mi Pad 4“ ypatingas tampa dėl integruoto itin našaus „Snapdragon 660“ centrinio procesoriaus. Tačiau už šio planšetinio kompiuterio versiją su 4G LTE ryšio modulio tenka mokėti bent du kartus brangiau nei už „Chuwi Hi9 Pro“ planšetinį kompiuterį.

Beje, „Mi Pad 4“ turi 8,0 colių ekraną, kai tuo tarpu „Chuwi Hi9 Pro“ gali pasigirti 8,4 colių įstrižainės ekranu.

Įdomu ir tai, kad „Chuwi Hi9 Pro“ turi integruotą GPS ryšio, kai tuo tarpu gerokai brangesnis ir vien tik „WiFi“ palaikantis „Xiaomi Mi Pad 4“ planšetinis kompiuteris pas pirkėją atkeliauja be GPS palaikymo. Jei norėsite „Xiaomi Mi Pad 4“ su GPS, teks rinktis brangiausią jo versiją su 4G LTE ryšio moduliu – tik ši planšeto modifikacija turi GPS. Šis akcentas gali tapti itin reikšmingu tada, jeigu planšetinį kompiuterį nuspręsite naudoti kelionėse.

Kitaip sakant, kyla natūralus klausimas ar šiuo atveju tikrai verta permokėti už „Xiaomi Mi Pad 4“ planšetinį kompiuterį, kai analogišką funkcionalumą galima turėti ir įsigijus gerokai pigesnį „Chuwi Hi9 Pro“ planšetinį kompiuterį? Į šį klausimą atsakyti teigiamai yra verta tik tada, kai esate įsitikinę, jog planšetinį kompiuterį nuolatos naudosite su daug resursų reikalaujančiomis programomis, pavyzdžiui, žaidimams, kamerų su dirbtiniu intelektu ir norite gaminio iš itin garsaus gamintojo, kuris garantuotai nepamirš atsiųsti atnaujinimų. Tuo tarpu visi likusieji greičiausia sutiks, kad naršymui internete ar filmų peržiūrai tikrai pilnai pakanka ir kiek mažiau našaus „Helio X20“ centrinio procesoriaus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(2)
(4)
(-2)

Komentarai (1)