„Google“ atsiprašė už tai, ką be vartotojų sutikimo per nuotolį darė su jų telefonais - skelbiama, kad tai nutiko „per klaidą“  (1)

JAV bendrovė „Google“, kurianti „Android“ operacinę sistemą ir gaminanti „Pixel“ išmaniuosius telefonus, atsiprašė savo produkcijos vartotojų už tai, kad nuotoliniu būdu kaitaliojo jų telefonų nustatymus – praėjusią savaitę buvo pastebėta, kad be vartotojų prašymo ir sutikimo keitėsi akumuliatoriaus energijos taupymo parinktys, rašo BBC.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Akumuliatoriaus energijos taupymo funkcija lemia tai, kaip dažnai programėlės atsinaujina, kaip jos veikia telefone foniniu režimu.

Operacinė sistemos gamintojais su vartotojais šiuo klausimu bendravo socialiniame tinkle „Reddit“. Viešai buvo paaiškinta, jog „Google“ atlikinėjo vidinį testą, tačiau „per klaidą“ į bandymų aplinką buvo įtraukta daugiau vartotojų nei buvo numatyta iš anksto.

Panašu, kad visi telefonai, kuriuose susidurta su šia problema, jau buvo atnaujinti iki „Android Pie“ sistemos versijos.

„Battery Saver“ taip pat gali atidėti gaunamus įspėjimus, pristabdyti vietos nustatymo paslaugų aktyvumą kuomet telefonas išjungtu ekranu būna kišenėje, taip siekiant sutaupyti energiją.

„Tai buvo vidinis eksperimentas, kuriuo norėjome patikrinti akumuliatoriaus taupymo funkcionalumus, tačiau per klaidą eksperimentinės funkcijos pradėjo veikti didesniam vartotojų kiekiui nei tikėjomės. Dabar akumuliatoriaus taupymo funkcionalumą grąžinome į numatytuosius nustatymus. Prašome prisiderinti juos prie savo poreikių. Atsiprašome už nesusipratimą“, – tinkle „Reddit“ aiškino įmonės atstovai.

Nors didesnioji dalis taip pat „Reddit“ tinkle komentavusių su šia problema susidūrusių asmenų teigė naudojantys „Google Pixel“ telefonus, buvo paminėta ir keletas kitokių pavadinimų, įskaitant „Essential Phone“ – šią įmonę įsteigė vienas iš pirmųjų „Android“ kūrėjų.

Technologijų leidinio „Which? Computing“ redaktorė Kate Bevan tvirtino, kad pati asmeniškai susidūrė su tokia problema.

„Vieną dieną pastebėjau, kad įsijungė mano telefono akumuliatoriaus taupymo režimas ir šiek tiek nustebau. Nenoriu, kad kokia nors programėlė ar operacinė sistema kaitaliotų mano padarytus sprendimus – nebent žinočiau, kodėl jie taip daro. Tai yra susiję su skaidrumu ir vartotojo susitikimu. Visai gali būti, kad daromi pakeitimai yra naudingi, bet aš vis tiek noriu sužinoti, dėl ko taip daroma“, – sakė žurnalistė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(13)
(0)
(13)

Komentarai (1)