Pristatė naują mobiliosios operacinės sistemos versiją „Android 9“: prieinama jau keliuose išmaniuosiuose telefonuose (Video)  ()

„Android Pie“ – oficialus pavadinimas naujos versijos mobiliosios operacinės sistemos „Android 9“, kurios anonsas įvyko vakar. Ne paslaptis, kad paieškos gigantas kiekvienam stambiam savo programinės įrangos atnaujinimui suteikia pavadinimą kokio nors saldumyno garbei, be to griežtai laikosi abėcėlės tvarkos. Šį kartą buvo nuspręsta naują operacinės sistemos versiją pavadinti pyragu.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2018-08-08 Pristatė naują mobiliosios operacinės sistemos versiją „Android 9“: prieinama jau keliuose išmaniuosiuose telefonuose (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Android 9“ beta versija jau prieinami dviejų kartų „Pixel“ išmaniesiems. Visi „Android P Beta“ dalyviai, t. y. „Xiaomi“, „OnePlus“, „Sony“, „Oppo“, „Vivo“ ir „Essential“ išmanieji telefonai bei „Android One“ programos įtaisai gaus galutinę OS versiją iki šių metų pabaigos.

Be to, teigiama, kad bus keletas kompanijų, kurių išmanieji taps vienais iš pirmųjų, kurie šiais metais gaus atnaujinimą iki devintosios operacinės sistemos iteracijos, tačiau jų pavadinimai nepaskelbti.

„Android 9 Pie“ stabili versija pasiūlys daugybę naujovių ir funkcijų, kurios buvo paskelbtos šių metų gegužę. Tačiau bus keletas naujų funkcijų, kurios šiuo metu yra neaktyvios. Visų pirma tai „Digital Wellbeing“ (skaitmeninė sveikata), kuri kontroliuoja naudotojo darbo laiką su telefonu ir padeda jam būti mažiau „prilipus“ prie savo prietaiso.

Nauja versija operacinės sistemos akcentuoja mašinos mokymąsi, dirbtinį intelektą ir kontrolę gestais. Viso to dėka sąsaja turėtų tapti draugiškesnė vartotojui ir „protingesnė“. Tarp svarbiausių „Android 9 Pie“ atnaujinimų verta paminėti „prisitaikančią bateriją“ (Adaptive Battery), gebėjimą analizuoti fone paleidžiamas programas ir apriboti nebūtiną programinę įrangą, o tai galiausiai 30% sumažins baterijos apkrovą. Kita svarbi naujovė bus prisitaikantis ryškumas (Adaptive Brightness), kuris reguliuoja ekrano ryškumo nustatymus ne tik priklausomai nuo apšvietimo, bet ir atsižvelgiant į savininko elgesį, rankinį koregavimą ir buvimo vietą.

Anksčiau programų sąraše vartotojas matė tai, ko gali jam prireikti artimiausioje ateityje, o dabar ten bus ir kortelės su galimais veiksmais. Ši funkcija pavadinta „App Action“. Pridėta išmaniojo akcelerometro pasirinktis, kurios dėka išmanusis telefonas paprašys leidimo pasukti ekraną. Daugiau sužinosite peržiūrėję žemiau esantį įrašą:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TOPCOM
TOPCOM
(11)
(6)
(5)

Komentarai ()