Iš parduotuvių masiškai šluojamas „Xiaomi Redmi Note 5 Pro“ palygintas su „Xiaomi Mi A1“: kada kokį rinktis ir kodėl kai kurie apžvalgininkai rekomenduoja „Android One“ turintį telefoną  (1)

„Xiaomi“ telefonai visada sulaukia didelio dėmesio, o naujasis „Xiaomi Redmi Note 5 Pro“ yra itin aktyviai aptarinėjamas. Tačiau šios apžvalgos autorius abejoja, kad šis telefonas yra geresnis už „Xiaomi Mi A1“ ir savo nuomonę grindžia argumentais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Javed‘as Anwer‘as teigia, kad siūlymas rinktis „Xiaomi Mi A1“ išmanųjį telefoną su „Android One“ operacine sistema gali pasirodyti šiek tiek neobjektyvus. Iš dalies taip ir yra. Jis mėgsta telefonus, kuriuose yra švari programinė įranga, kuri yra ne tik paprastesnė, bet ir laiku gauna reikalingus atnaujinimus.

Ir jei kiek ankščiau „Xiaomi Mi A1“ telefonas atrodė kaip puikus pasirinkimas, atsiradus rinkoje „Xiaomi Redmi Note 5 Pro“, pradeda šiek tiek suktis galva, nes abu šie telefonai yra fantastiški, o ir kainuoja labai panašiai.

Kinijoje „Xiaomi Mi A1“ modelių kaina svyruoja nuo  160 eurų iki 240 eurų (Lietuvoje kainos prasideda nuo 180€)

„Xiaomi Redmi Note 5 Pro“ kaina Kinijoje su dabartine nuolaida siekia 170-190 eurų, o Lietuvoje šio telefono kol kas nerasite ir su žiburiu. Tiesa, Kinijos parduotuvėse jis vadinamas tiesiog „Xiaomi Redmi Note 5“, o jo pasiūla irgi gan ribota ir labai dažnai paskelbus nuolaidas yra žaibiškai išperkamas iki paskutinio modelio. 

Atsižvelgiant į tai, kad „Xiaomi Redmi Note 5 Pro“ yra naujesnis telefonas (išleistas 2018 metų vasario mėn. aut. past.), nei „Xiaomi Mi A1“ (išleistas 2017 metų rugsėjo mėn. aut. past.), tikėtina, kad daugeliui vartotojų „Xiaomi Redmi Note 5 Pro“ bus pirmasis pasirinkimas. Vertinant tokios kainos segmente ir tai ką galima gauti įsigyjus „Xiaomi Redmi Note 5 Pro“ telefoną, tai nieko nuostabaus, nes jis yra fantastiškas.

Ir tai yra priežastis, kodėl „Xiaomi Redmi Note 5 Pro“ drauge su „Xiaomi Redmi 5 Plus tarptautine versija“ (vakaruose šis telefonas vadinamas „Xiaomi Redmi Note 5“ aut. past.) buvo tiesiog išluoti iš Mi.com ir Flipcart.com internetinių parduotuvių – per 3 minutes buvo parduota 300000 vienetų šių telefonų. Ir kaip teigia „India Today Tech“, „Xiaomi Redmi Note 5 Pro“ išmanusis telefonas iki 250 eurų kategorijoje pasižymi turintis geriausią kamerą ir ekraną.

Ir vis tiek Javed‘as Anwer‘as mano, kad „Xiaomi Mi A1“ kai kuriems žmonėms yra geresnis telefonas. Ir pirmoji priežastis yra programinė įranga.

„Android One“ prieš „MIUI“

Apžvalgos autoriui tiesiog labiau patinka „Android One“ nei „MIUI“ operacinė sistema ir ypač „Xiaomi Redmi Note 5 Pro“ turima „MIUI 9“, kuri atrodo kaip nepatogi operacinė sistema. Iš principo didžiausias „Xiaomi Mi A1“ telefono pliusas yra jo programinė įranga, o „Xiaomi Redmi Note 5 Pro“ atvirkščiai – tai silpniausia jo vieta.

Problema yra ta, kad „Xiaomi Redmi Note 5 Pro“ darbuojasi su „MIUI“, kurios pagrindas yra „Android 7“, o ši programinė įranga buvo išleista prieš dvejus metus. Tad reikėtų bent „Android 8“ operacinės sistemos su pagrindinėmis funkcijomis, kurias turi „Google“ naujausia „Android“ programinė įranga. Daugeliui galbūt toks trūkumas ir gali atrodyti ne toks reikšmingas ir atnaujinimai didelio galvos skausmo nekelti, bet „Xiaomi“ savo „Twitter“ apklausoje, kurią vėliau ištrynė, klausė ką žmonės labiau rinktųsi: „Android One“ ar „MIUI“ ir 53 % teigė, kad pirmenybę teiktų „Android One“.

„Android One“ pagrįsta „Android Oreo“ programine įranga ir „Xiaomi Mi A1“ ne tik turi „Android“ naudotojų sąsają, bet tai reiškia, kad ji yra švaresnė ir be pridėtinių programinės įrangos elementų bei žada nuolatinius atnaujinimus dar bent vienerius metus laiko. Nors joje trūksta kai kurių funkcijų – „Android One“ nėra FM – ir kai kurie vartotojai dėl to yra itin nepatenkinti, dauguma „Xiaomi Mi A1“ naudotojų džiaugiasi šio telefono paprastumu, darbo greičiu, programomis, vartotojo sąsajos animacijomis ir nereikalingų programėlių nebuvimu.

Geresnis portreto režimas

Jei palygintume su kitais išmaniaisias telefonais iki 250 eurų kategorijoje, įskaitant ir „Xiaomi Mi A1“, „Xiaomi Redmi Note 5 Pro“ turi geresnes kameras. Tačiau jei ieškote telefono, kuriame būtų puikus portreto režimas, tada neabejotinai „Xiaomi Mi A1“ yra geresnis pasirinkimas.

Pasižadėjimas dėl būsimų „Android“ atnaujinimų

Pasirodžius „Android P“ operacinei sistemai, tikėtina, kad „Xiaomi Mi A1“ bus vienas pirmųjų telefonų, kurie gaus šį atnaujinimą, nes darbuojasi su „Android One“ operacine sistema. O kaip su „Xiaomi Redmi Note 5 Pro“? Kadangi ji darbuojasi su „MIUI“, kuri yra grįsta sena „Android 7“ operacine sistema, tad tikėtina, kad kažkuriuo metu gaus „Android 8“ papildymus. O kas dėl „Android P“, tai beliks tik laukti ir tikėtis, kad gal 2019 metų viduryje atkeliaus „MIUI“, kurios pagrindas bus „Android P“.

Tačiau kaip ir minėta ankščiau, daugeliui vartotojų tokie dalykai gali mažai rūpėti, bet tiems, kurie nori reguliariai turėti saugumo atnaujinimus, geriau rinktis „Xiaomi Mi A1“, nes jis greičiau gaus visus atnaujinimus.

Geriau atrodo

Taip, dizainas ir išvaizda yra subjektyvus dalykas, bet apžvalgos autoriui labiau patinka „Xiaomi Mi A1“ išmanusis telefonas. Jis ne tik plonesnis (7,3 mm) už „Xiaomi Redmi Note 5 Pro“ (8 mm), bet taip pat gražiau atrodo dėl savo metalinio korpuso. „Xiaomi Redmi Note 5 Pro“ turi plastikines detales telefono apačioje ir viršuje, o tai apžvalgos autoriui nepatinka.

„Xiaomi Mi A1“ dizainas, kaip ir programinė įranga bei vartotoja sąsaja, yra paprastesnis, subtilesnis ir klasiškesnis. Palyginus su „Xiaomi Redmi Note 5 Pro“ (185 gr.), jis taip pat yra patogesnis dėl savo mažesnio svorio (165 gr.).

Ir dar keletas kitų dalykų

Tik nereikia susidaryti klaidingo įspūdžio, „Xiaomi Redmi Note 5 Pro“ yra puikus telefonas ir turbūt geriausias 2018 metų anonsas. Javed‘as Anwer‘as teigia, kad tai vienas iš geriausių šiuo metu rinkoje esančių telefonų. Iš esmės jo kameros yra geresnės nei „Xiaomi Mi A1“. Taip pat „Xiaomi Redmi Note 5 Pro“ turi didesnį ir geresnį ekraną, talpesnę bateriją.

Tačiau pasinaudojus abiem šiais telefonais, apžvalgininkui iš karto pamatomas naudojimosi skirtumas ir tada „Xiaomi Mi A1“ išmanusis telefonas švaraus „Android“ gerbėjams tampa priimtinesnis. Ne visiems, bet daugumai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(19)
(3)
(16)

Komentarai (1)