„Huawei“ siekia eliminuoti „Android“? Nutekėjo slapta, oficialiai neigiama informacija, kad kuriama nauja operacinė sistema  (3)

Jungtinės Amerikos Valstijos ir Kinija nejuokais susikibo dar tuomet, kai valstijose buvo uždrausta pardavinėti „Huawei“ bei „ZTE“ produkciją. Nors įtampa tarp šalių yra tik pradinėje stadijoje ir sparčiai auga, visi technologijų mėgėjai tikisi, jog tai neišaugs į nieką rimto.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pranešama, jog dėl neigiamo požiūrio iš JAV pusės, pagrindinis Kinijos prioritetas yra tapti nepriklausoma, t.y. sukurti savo operacinę sistemą. Pasak įvairių šaltinių, Kinijos išmaniųjų telefonų gamintojas „Huawei“ šiuo metu konstruoja naują operacinę sistemą, kuri turėtų tapti rimta konkurente „Android“.

Manoma, jog po to, kai Jungtinės Valstijos 2012 metais atliko „Huawei“ ir „Zte“ kompanijų tyrimus, buvo pradėta naujos, nepriklausomos operacinės sistemos gamyba. Nors informacija yra itin konfidenciali, vienas iš šaltinių teigia, jog „Huawei“ taip pat turi ir savo OS planšetiniams ir asmeniniams kompiuteriams.

Kaip bebūtų, ši operacinė sistema toli gražu neprilygsta „Android“. Galų gale, nėra tiek trečiųjų šalių programėlių gamintojų, kurie galėtų aprūpinti šią naują operacinę sistemą taip, kaip yra aprūpinama „Android“. Be to, tiek „Microsoft“, tiek ir „Samsung“ sukūrė turi savo unikalias operacines sistemas – pirmoji vos nepaskandino vilčių dėl „Windows Phone“ bei „Windows 10 Mobile“, o „Samsung“ operacinė sistema „Tizen“ yra naudojama tik išmaniuosiuose namų aplinkos prietaisuose ir panašiuose įrenginiuose.

Pasak „Gartner‘s estimates“, „Android“ ir „Apple“ operacinės sistemos šiuo metu yra vienvaldės rinkos lyderės – kartu jos valdo per 99,9 procentus visos globalios rinkos. Tuo tarpu „HuaweiTechnologies Co., Ltd.“ yra didžiausias Kinijos išmaniųjų telefonų prekinis ženklas ir didžiausias telekomunikacijos įrangos gamintojas pasaulyje. Jei jau pasklido tokios kalbos, nauja operacinė sistema gali būti sekantis šios technologijų milžinės žingsnis.

Šią savaitę Pekine vykusio renginio metu, „Huawei“ išmaniųjų telefonų prekinio ženklo prezidentas Zhao Ming buvo paklaustas ar kompanija iš tiesų kuria naują operacinę sistemą, o šis atsakė –

„Tai galimybių ir poreikio klausimas. Nėra abejonės, jog „Huawei“ turi galimybes įgyvendinti tokį projektą, tačiau pagalvokite ar tai yra būtina, turint omenyje jog mes [„Huawei“] ir „Google“ glaudžiai bendradarbiaujame bei ketiname ir toliau naudoti jų „Android“ operacinę sistemą.“

Tuo tarpu šiandien, atskirame kompanijos pranešime, pasirodė tokia informacija –

„Mūsų dėmesys sutelktas į „Android“ operacinės sistemos produktus. Ir toliau stengsimės suteikti savo vartotojams visapusiškai aukštos kokybės patirtį, į pagalbą pasitelkiant inovacijas, industrijos atvirumą ir bendradarbiavimą.“

Vis tik galimybė, jog „Huawei“ kuria savo nepriklausomą operacinę sistemą egzistuoja ir jei tai yra tiesa, kompanija turėtų pasimokyti iš „Microsoft“ bei „Samsung“ klaidų bei kažką daryti kitaip. Neabejotina, jog „Huawei“ susitvarko su dideliais iššūkiais, bet šis gali būti ir per didelis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Telefonai.eu
Telefonai.eu
(16)
(17)
(-1)

Komentarai (3)