„Nokia“ dar gali nustebinti - naujieji telefonai turės tai, ko neturi ir daugybė flagmanų  (1)

Naujieji „Nokia“ telefonai vis dėlto turės vieną nepaprastą ypatybę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nekantriai laukę žinių apie pasirodantį flagmaną „Nokia X6”, bet gavę tris pradedančiųjų lygio (angl. entry-level) modelius, dauguma europiečių tiesiog gūžtelėjo pečiais – na ką gi, teks laukti toliau.

Bet vis dėlto šie trys pradinukai nėra visiškai paprasti – jie turės tai, ko neturi daugelis kitų šiuolaikinių telefonų – ir netgi flagmanai. Ir tas dalykas yra „Android One“.

Tad kas tai yra ir kuo jis ypatingas?

„Pirmasis Androidas“

„Android One“ galima vadinti telefonų serija (kaip, tarkime „Galaxy“, amžiną atilsį „Lumia“ ir pan.). Bet žiūrint giliau – tai yra naujas „Google“ sukurtas techninės ir programinės įrangos standartas, garantuojantis tai, ką ne visada gali išpildyti naujausi ir brangesni telefonai – pačius šviežiausius atnaujinimus.

Paimkime kokį nors poros metų senumo flagmaną ar vidutinės klasės telefoną (angl. midrange). Jei jis veikia iki šiol, greičiausiai jame vis dar sukasi ta pati operacinės sistemos versija, su kuria jis ir buvo pirktas – taigi, greičiausiai tai bus „Nougat 7.x“ – ir tik kai kurių gamintojų ir modelių atvejais bus pasiekęs atnaujinimas į „Oreo 8.x“.

Tikimybė, kad toks telefonas kada nors sulauks (kol kas vadinamojo) „Android P“ – artima nuliui. Su pradinio lygio telefonais ši situacija dar prastesnė.

Tuo tarpu „Google“ partnerysčių direktorė Anne Laureson telefonų pristatymo renginyje viešai pažadėjo, kad „Nokia 2.1”, “Nokia 3.1” ir “Nokia 5.1”, startavę su „Oreo“, tikrai gaus ir „Android P“.

Tai reiškia, kad šių nebrangių telefonų savininkai iš programinės pusės gaus tai, ką gaus ir būsimų flagmanų savininkai. O tai yra tikrai nemažai: naujausia (ir dar švari, trečių šalių programėlių ar vartotojų sąsajų neiškraipyta) „Android“ vartotojo patirtis, o svarbiausia – naujausi saugumo atnaujinimai, kas šiais laikais yra itin svarbu. Tad taip – galima teigti, kad išmanieji telefonai, kainuosiantys iki 200 eurų, bus saugesni ir šviežesni už kainuosiančius keliskart daugiau.

Žinoma, „Android One“ programoje dalyvauja ne vien „Nokia“ telefonai – Japonijoje šios programos favoritu tapo „Sharp“ telefonai, plačiajame pasaulyje – lietuvių jau pamėgto gamintojo „Xiaomi“ modelis „Mi A1”.

Tad galimybė už porą šimtų eurų (ar ir mažiau) gauti telefoną su pačia šviežiausia „Google“ operacinės sistemos versija tampa realybe ir Lietuvoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(17)
(7)
(10)

Komentarai (1)