Rusijoje artėja „Twitter“ ir „Facebook“ didžiulis patikrinimas - perspėja, kad socialiniai tinklai gali būti užblokuoti  ()

Rusijos federalinė ryšių, informacijos technologijų ir visuomenės informavimo priemonių tarnyba („Roskomnadzor“) planuoja iki metų pabaigos patikrinti, kaip tarptautiniai socialiniai tinklai „Twitter“ ir „Facebook“ laikosi Rusijos piliečių duomenų lokalizavimo įstatymo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Jie („Twitter“- red.) mus raštiškai, pasirašius vienam viceprezidentų, patikino, kad Rusijos vartotojų duomenys į Rusijos teritoriją bus perkelti antrąjį 2018-ųjų pusmetį. Veikiausiai gruodžio viduryje jų bus paklausa: nagi, parodykite, kur šie duomenys laikomi“, - žurnalistams sakė „Roskomnadzor“ vadovas Aleksandras Žarovas.

„Iš esmės, tai bus „Twitter“ patikrinimo pradžia. Taip pat bus pasielgta ir su „Facebook“, - pridūrė.

„Roskomnadzor“ ne kartą perspėjo, kad „Facecook“ ir „Twitter“ veikla Rusijoje gali būti sustabdyta, jeigu šių tinklų JAV valdytojos nesilaikys įstatymo dėl Rusijos piliečių duomenų tvarkymo.

2014 metais priimtas įstatymas įpareigoja užsienio bendrovių kontroliuojamas susirašinėjimo platformas, interneto paieškos sistemas ir socialinius tinklus vartotojų iš Rusijos asmeninius duomenis laikyti Rusijoje.

2016-ųjų pabaigoje Rusijoje buvo užblokuotas į profesinę veiklą orientuotas tarptautinis socialinis tinklas „LinkedIn“, neįvykdęs reikalavimo pagal naująjį įstatymą perkelti į Rusijos teritoriją visas tarnybines stotis, kuriose saugomi Rusijos vartotojų asmeniniai duomenys. Maskvos teismas tuomet šį „Roskomnadzor“ sprendimą pripažino teisėtu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Diena.lt
Diena.lt
(4)
(2)
(2)

Komentarai ()