„Renault“ jau turi viziją, kaip turi atrodyti aukščiausios klasės kelionės automobiliu: „Ez-Ultimo“ nustebins ne tik technologijomis, bet ir išplanavimu, prabanga bei medžiagomis (Video)  (2)

„Renault“ prognozuoja, kad naujojoje mobilumo eroje dominuos savavaldžiai elektromobiliai, kuriais bus dalijamasi. Tokiais automobiliais, be triukšmo ir neteršdami aplinkos, saugiai važinėsime trumpus ir tolimus atstumus, o vairuoti jų nereikės.Paryžiuje kompanija pademonstravo prabangų autonominį elektromobilį „Ez-Ultimo“, kuris gali būti naudojamas kaip viešbučių ir oro linijų teikiama paslauga. Taip pat su tokiu automobiliu būtų galima keliauti į iškilmes ar prabangų restoraną.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Elektromobilį galima išsikviesti mobiliuoju telefonu naudojant programą, kurioje pasirenkamas norimas maršrutas ir tikslas. 

„Renault“ vizijoje elektra varomas „Ez-Ultimo“  aprūpintas belaidžio įkrovimo galimybe, todėl gali įsikrauti pats. Elektromobilis turi savavaldžio važiavimo režimą ir visų vairuojamųjų ratų sistemą, kuri turėtų užtikrinti manevringumą ir saugumą. Elektromobilio ilgis sieki 5,7, aukštis – 1,35, o atstumas a tarp ašių – 3,88 metro.

Ratai uždengti oro pasipriešinimą mažinančiais aerodinaminiais aptakais, į kuriuos įkomponuoti priekiniai ir galiniai žibintai. O važiuoti savarankiškai leidžia priekyje, gale, šonuose ir ant stogo esančios vaizdo kameros ir jutikliai. 

Technologijos ir netikėti sprendimai

Keleivių privatumą saugo iš išorės nepermatomi stiklai, o jaukumo suteikia didelis panoraminis stoglangis.  Salono apdailai panaudotas medis, oda su aksomu ir marmuras. Įlipimui į automobilį šoninės durelės pavažiuoja į šoną, o viršutinė langų dalis pakyla į viršų.

Patekimą į saloną turėtų palengvinti tai, kad šis modelis neturi centrinio statramsčio, o kėdės automatiškai pasisuka į keleivių pusę. Vienas keleivis patogiai įsitaiso fotelyje priešinga važiavimui kryptimi, du kiti – ant patogaus dviviečio fotelio. Keleivių daiktams skirta vieta yra gale, pasiekiama iš lauko. 

Keleiviams siūlomas „Wi-Fi“ ryšys, belaidžio įkrovimo vietos ir didelis multimedijos sistemos ekranas. Nenaudojama įranga paslepiama po apdaila ir iškyla tik tada, kai jos vėl prisireikia.

Elektromobilio grindys išklotos blukinto amerikietiškojo riešutmedžio parketu, medis naudojamas ir kitose salono apdailos vietose. „Renault“ skelbia, kad čia taip pat panaudotas Pirėnų kalnų marmuras, kurio 30 milimetrų storio plokštės sumontuotos ant lengvos korio struktūros konstrukcijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(11)
(2)
(9)

Komentarai (2)