Britai įvertino miesto automobilius - štai 10 pačių patikimiausių, bet nugalėtojas aiškus  (13)

Komfortą pamėgę lietuviai įprato prie didelių naudotų automobilių teikiamos prabangos. Visgi rinkos ekspertai pastebi, kad tautiečiai vis dažniau svarsto ir racionalesnius variantus. Miestuose gyvenančioms šeimos tai galėtų būti B ar C segmento hečbekas. Neatsitiktinai būtent tokių automobilių pasaulyje parduodama daugiausiai. Šių modelių pasiūla taip pat itin plati, tačiau kaip išsirinkti tokį, kuris būtų patikimas?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Įvertino populiariausius

Į šį klausimą atsakė papildomos automobilio garantijos paslaugas teikianti britų kompanija „Warranty Direct“. Firmos specialistai išsirinko 10 perkamiausių šalyje hečbekų ir patikrino jų įvertinimą savo pačių patikimumo reitinge.  Pastarasis buvo sudarytas pagal duomenų bazę, kurioje – 50 tūkst. automobilių.

Vietą dešimtuke lėmė klientų pranešimai apie gedimus ir jų remonto kainą.  Patikimiausiu tarp populiarių hečbekų britai įvardijo „Volkswagen Polo“. Didžiojoje Britanijoje šis modelis praėjusiais metais dėl remonto neeksploatuojamas būdavo vidutiniškai vos 1,46 valandos.

Nesibaigiantis koncerno dyzelinių variklių skandalas nesutrukdė į dešimtuką patekti ir „Golf“. Šis modelis atsidūrė ketvirtojoje patikimiausių miesto automobilių sąrašo vietoje.  „Warranty Direct“ skelbia, kad mažiau nei 10 proc. abiejų „Volkswagen“ modelių turėjo rimtesnių gedimų. Itin retais atvejais tai buvo stabdžių arba pavarų dėžių problemos.

Prabangūs nuvylė

Nedaug nuo „Volkswagen Polo“ atsiliko britų itin mėgstama „Ford Fiesta“. Smulkūs ir nebrangiai sutvarkomi gedimai lėmė, kad šie modeliai dėl remonto servisuose vidutiniškai praleisdavo tik 1,51 valandos.  Trečioje vietoje dėl brangesnio remonto ir ilgesnio tam reikalingo laiko (2,05 val.) atsidūrė kitas to paties gamintojo modelis – „Focus“. 

Kiek netikėtai brangesni hečbekai, tokie taip A klasės „Mercedes-Benz“, 1 serijos BMW ar „Audi A3“, pasirodė esą mažiau patikimi nei pigesni automobiliai. „Mercedes-Benz“ hečbekas šiais metais buvo pakeistas nauju modeliu, todėl reikia tikėtis, kad gamintojui pavyks išspręsti elektros sistemų gedimus.  Iš visų britų kompanijos klientų pretenzijų 40 proc. sudarė būtent elektros grandinės arba kompiuterinės įrangos problemos.

10 patikimiausių populiarių hečbekų:

1. „Volkswagen Polo“

2. „Ford Fiesta“

3. „Ford Focus“

4. „Volkswagen Golf“

5. „Opel Corsa“

6. „Mini Cooper“

7. A klasės „Mercedes-Benz“

8. 1 serijos BMW

9. „Opel Astra“

10. „Audi A3“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(23)
(23)
(0)

Komentarai (13)