Ukraina paviešino rusų karių pokalbius: kaip Rusijos kariniai laivai bandė taranuoti Ukrainos laivus, o viskas baigėsi saviškio laivo suniokojimu (Video)  (7)

Ukrainos karinių pajėgų Generalinis štabas paskelbė rusų karių pokalbį, vykusį tuo metu, kai rusų laivas taranavo Ukrainos laivą-vilkiką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Įrašas patvirtina, kad taranuoti laivą-vilkiką „Jany-Kapu“ įsakė Rusijos Federalinės Saugumo tarnybos Pasienio tarnybos vadovybė, rašo liga.net.

Garso įraše girdisi: „Driokstelt jiems taip, taranu, žodžiu, kad jiems n*chui viską sugadintume.”

Po šio įsakymo rusų karinis laivas „Donas“ du kartus taranavo Ukrainos laivą-vilkiką. Kadangi ukrainiečių laivas manevringas, rusams taranuoti nepavyko. Paaiškėjo, kad per eilinį agresyvų manevrą rusų „Donas“ užkliudė saviškį laivą „Izumrud“.

„Tu nematei, kaip čia viskas sugadinta. P**diec!“ - skamba garso įraše.

Taip pat garso įraše girdisi, kaip rusų kariai aptaria, kad jų specialiąją operaciją kuruoja pats Rusijos premjeras Dmitrijus Medvedevas.

„Medvedevas jau panikoj... Toks jausmas, kad ten jau prezidentas kontroliuoja visą šią ch**nią“ – girdėti paviešintame garso įraše.

ĮSPĖJIMAS: garso įraše skamba necenzūrinė leksika

DELFI primena, kad Ukrainos prezidentas Petro Porošenka pirmadienį patvirtino Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos (SNBO) sprendimą dėl karinės padėties įvedimo Ukrainoje po ankstesnę dieną Kerčės sąsiauryje įvykusios konfrontacijos tarp Rusijos ir Ukrainos laivų.

Atitinkamas prezidento įsakas paskelbtas Ukrainos prezidentūros oficialioje interneto svetainėje.

Prie dekreto pridedamas SNBO sprendimas be jo 12-osios dalies, kuri yra įslaptinta. Taryba siūlo įvesti karo padėtį 60 dienų.

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas pirmadienį apkaltino Kijevą imantis „pavojingų“ veiksmų Kerčės sąsiauryje. Tą jis padarė po Rusijos ir Ukrainos laivų konfrontacijos Azovo jūroje.

Pasak S. Lavrovo, Ukraina pažeidė tarptautines normas „pavojingais metodais, sukėlusiais pavojų ir riziką įprastam laivų judėjimui toje teritorijoje“. S. Lavrovas sekmadienio incidentą pavadino „akivaizdžia provokacija“ ir apkaltino Europos Sąjungą „aklai palaikant“ Ukrainą.

„Raginame Kijevo rėmėjus Vakaruose nuraminti tuos, kurie mėgina pelnyti politinių taškų, keldami karinę isteriją“, - pareiškė Rusijos diplomatijos vadovas, omenyje turėdamas kitąmet vyksiančius Ukrainos prezidento rinkimus.

Konfrontacija Azovo jūroje paskatino nuogąstavimus, kad tarp šalių gali įsiplieksti platesnio masto konfliktas.

Sekmadienį pusiasalyje, esančiame ties Maskvos aneksuotu Krymu, Rusija apkaltino tris Ukrainos laivus neteisėtai įplaukus į jos teritorinius vandenis ir juos sulaikė. Ukraina reikalauja paleisti jos jūrininkus ir jau kreipėsi į tarptautinę bendruomenę, ragindama imtis sankcijų prieš Rusiją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(12)
(1)
(11)

Komentarai (7)