Kaip privaloma visuotinė saulės energijos idėja virto tikru skandalu: ginčai jau 15 mėnesių, stambus verslas tai vadina „visos šalies švyturiu“, statytojai ir draudėjai iniciatyvą deda į šuns dienas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

AAA000 2018-12-08 23:24
va kas man patinka pas amerikiecius - tai viesi svarstymai. apsvarsto visas problemas ir priima sprendima zinodami pasekmes. net jei jos ir gana nepopuliarios. bet nors maksimaliai pasiektas kompromisas buna. vakaru Europoj irgi tas vyksta. neslepia nepopuliariu sprendimu. nebijo. va tai ir yra tikroji demokratija. o pas mus iki siol raudonasis komunizmas - priimineja visokios "partizanines" komisijos. ir net zurnalistu neisileidzia. supazindina tik su galutiniu sprendimu - kas niekam realiai nebeaktualu jau... va cia ir yra korupcija Lietuvoje. nes tokios sprendimu komisijos - faktiskai sukurtos tik kysiams imt is turtingesniu ar itakingesniu suinteresuotu pusiu... arba pasislept nuo atsakomybes...
immortallt 2018-12-09 00:14
Net nesupranti apie ką šneki, nei kas vyksta Amerikoje, nei kas vyksta Lietuvoje.
Shinigami 2018-12-09 09:23
Lietuvoje gali svarstyti lygiai tiek pat kiek ir vakarų Europoje ar JAV, bet Lietuvos didieji galvočiai svarsto tik delfiję. Mokytojų pavyzdys tai tik patvirtina. Daugumai mokytojų dabartinis apmokėjimas nepatinka, bet kiek iš jų streikuoja? O kiek tik delfije te sugeba padejuoti? Dalis tėvų pyksta ant streikuojančių mokytojų, o ne valdžios kuri verčia juos streikuoti. Įstatimų kūrime gali dalyvauti visi lietuviai ir įstatymų projektai yra laisvai prieinami. Įmonė kurioje dirbu jau ne karta dalyvavo ir teikė savo pasiūlymus. Problema, kad dauguma šalies piliečių B dėję ant visko kas jų neliečia. O dar didelė dalis džiaugiasi jei kažkam bus blogai. Ypač jei blogai bus verslui. Bet jie nepagalvoja, kad kai verslui blogai jis kelia kainas. Kitas svarbus faktorius yra dydis. Jei Lietuvos 1% mokytojų eitu streikuoti, kiek mokytojų susirinktu prie seimo ar ministerijoje? Jei JAV 1% mokytojų eitu streikuoti. Kiek mokytojų susirinktu prie Baltųjų rūmu?
AAA000 2018-12-09 11:26
amerikoj ir vakaru europoj svarbiausi yra gyventoju interesai. o ne kazkokiu mokytoju, verslo ar valdzios. ta prasme ju balsas lemiamas. visuomenes intereso. o ne kazkokiu atskiru visuomenes daliu. va kai sitai suvoks dauguma - pradesim gyvent geriau. ir cia ne streikuot reikia eit. pirmiausia reikia isspirt is valdzios visuomenes sluoksniu kirsintojus. visokius konservus pirmoj eilej - ir panasius. arba prades dirbt visuomenei. arba juos reikia iskart uzkasinet
Xdmin 2018-12-09 14:10
O cia ne ta pati valstija kurioje neleidzia gaminti savo elektros be pardavimo tinklams pirmiausia? Istatymas ipareigoja visiems naujiems namas isirengti fotovoltinius elementus ir po to ipareigoja energija parduoti i bendra tinkla ir jei nori naudoti atgal nusipirkti.
Shinigami 2018-12-10 06:34
Tiek daug buvo rašyta, kad mokytojams atlyginimas už kontaktines valandas, plius pilna langų už kurias nemoka. O kokias nesęmones komentatorius rašo? Va todėl ir blogos sąlygos Lietuvoje, nes visokių bomžu iš visokių pakampiu lenda ir varo ant tu kurie nori pagerinti gyvenimą šalyje. Ir jie surenka daugiausiai patikimu.
vazzy 2018-12-10 07:47
nenusimink, komentarai dauguma yra užsakyti ir planiniai, ta prasme nebūtinai rusijos, bet partijos viduje liepia rašyti tokius komentarus, kad formuoti viešąją nuomonę, kad kažkuris tai sprendimas yra palaikomas arba ne, aišku pasitaiko tiesiog debilų, bet jų nėra tiek daug kiek gali pasirodyti.
Shinigami 2018-12-10 10:04
Nežinau dėl daugumos, bet tikrai yra užsakytu komentarų ir straipsnių. Bet yra daug ir nesamdytu. Viena net pažįstu. Kai užklausiau jį šia tema, jis atsakė, kad kokio velnio jie nori gauti daugiau, jei ir taip uždirba daugiau nei aš. P.S. toks mastymas yra įvairiose temose. Pav.: veganai sako, man gaila gyvūnų todėl nevalgau mėsos, bet ir jus jos nevalgysite. Kitas sako, man nuo pieno paleidžia vidurius, todėl ir jus jo negersite. Todėl ir šituo atvejų sako, aš dirbu už minimumą ir nedrįstu prašyti atlyginimo kėlimo ir jus nedrįskit reikalauti atlyginimo kėlimo.
HardAxe 2018-12-10 10:24
aha, ypač Prancūzijoj Lietuvoj irgi galima burnoti prieš A klasės namus. Bet gyvenimas bėga, nereikia tikėtis dar 100 metų statyti pašiūres.
AAA000 2018-12-10 14:41
prancuzai pagal algas ir taip beveik europos pirmi. reikia turet minty - kad ten salis didele ir tankiai gyvenama, ir net toki tautu susaryna, prileista visokiu mulatu is Alzyro sugeba palaikyt dideliu algu lygyje. ir cia ne privaloma namu sandarumo klase ta nuleme, o lygiateisiskumas net siaurine Afrika kai kurie regionai manau geriau uz mus sutvarkyta viesosios paslaugos... kas del mokytoju - tai dabartine mokytoju karta - cia tie - kur niekur kitur netikdavo - varydavo i svietimo sistema... ten ne mokytojai, o labiau aukletojai-dresiruotojai kazkokie... kvalifikacija tegu pirma pasikelia didzioji dauguma... algu tai man jiems negaila - bet cia yra vadiskas darbas. lygint reikia algas su profesionaliu mokytoju algom privaciose mokymo strukturose. o cia jie kovoja algas nuo minimumo - atseit kazkokie isskirtinio sluoksnio atstovai - vien sitoj vietoj jau parodo, kad puse ten ju reiketu ismest - neturi net savigarbos... profesinis prestizas buna tik tarpusavio konkurencijoje, o ne pacio profesinio sluoksnio. jei truksta valandu - tegu puse etatu kokiu mokyklos slaveju padirba. ar prestizinis issilavinimas cia neleidzia?
HardAxe 2018-12-10 17:15
na prancūzai streikuoja kas savaitę. Ten valdžia negali jiem pasakyt nieko, kas nepatiks. Paprašysi padirbėt policijos valandą viršvalandžių be papildomo užmokesčio ir gausi streiką. Šiaurės afrika? Buvau Maroke kelias savaites. Labai įdomi šalis pakeliauti, bet Lietuva labiau išsivysčius
immortallt 2018-12-10 19:19
Įdomus dalykas su švietimu, nuo BVP procentaliai skiriame daugiau nei ES vidurkis, problema, kad iš šito biudžeto atlyginimams skiriama gerokai mažesnė dalis. Būtina spręsti krūvą problemų, kaip pvz. kaimo mokyklų, kur 2 klasės viso yra, ir pan., kurias kainuoja neproporcingai daug išlaikyti, o mokymo kokybė žema. Problemų yra gerokai daugiau.
iPienius 2018-12-10 19:54
bent jau mokytojai sugebo susivienyti ir tikrai atkreipe demesi i save. o kiti tik snukiaknygej sugeba paverkti, kad gyvenimas blogas ir tuo viskas pasibaigia
mindaugas.vaitiekūnas 2018-12-10 20:38
Nežinau ar valstija ta pati, bet žiūrint iš techninės pusės, taip būtų paprasčiausia (kai kalbama apie daugumą). T.y. daugiausia el. energijos sunaudojama vakare (kalba eina apie gyvenamuosius namus). O saulė efektyviausia turbūt dieną Tad tam, kad tau nereiktų pirkti "battery pack'o", el. energiją parduodi elektros tinklams. Vakare** iš jų nusiperki ir turbūt jau už didesnę kainą. Žinoma visada atsiras tokių, kurie jausis apgauti/apiplėšti. Bet nuo kažko pradėti reikia!
immortallt 2018-12-10 22:31
Gyvenimas labai geras. Net prieš 2008 krizę nebuvo toks geras, kaip dabar. Pensininkams ir dirbantiems valstybinį darbą blogiau. Jų pajamos santykinai sumenko. O čia jau dėl to, kad septinti metai runkeliai valdžioje, realiai nieko nepadarę.
HardAxe 2018-12-11 00:40
Pas juos dieną pleškina kondicionieriai be proto.
mindaugas.vaitiekūnas 2018-12-11 07:24
Tada nėr ko skųstis dėl baterijų kainos, jeigu išeidami į darbus palieka kondicionierius ant "comfort" režimo Be to nereikia pamiršti tokių sprendimų kaip tesla solar roof.
HardAxe 2018-12-11 12:20
gal ir ne comfort, bet kažkokį režimą palieka. + namai gamintų elektrą ofisų aušinimui, nes vsikas sujungta į tinklą. Dargi pusė pykčio dėl to, kad jiem liepia termiškai izoliuoti stogą, kas net labai padėtų nuo saulės.
mindaugas.vaitiekūnas 2018-12-11 19:04
Būtų įdomu pamatyti realius testų rezultatus. T.y. saulės baterijos gi ir taip dalį šviesos (šilumos) paverčia el. energija. Įdomu kita dalis daugiau atspindima ar sugeriama (perduodama stogui - į patalpas). Noriu pasakyti, kad izoliuotas stogas gali nebūti jau toks naudingas (šaldant patalpas) kaip kad bandoma pripiršti.
Xdmin 2018-12-11 19:39
https://offgridsurvival.com/livingoffthegridcrime/ As galvojau pas mus privaloma A+ klase yra jau virsytos sveiko proto ribos, bet Kalifornijoj tai visiskas apiplesimas. Freedom and democracy