Ar turime reikalų su revoliucija? Žvilgsnis į naujausią flagmaną „Huawei P30“ ir detali parametrų apžvalga (Video)  ()

Sukurti flagmaną, kuris taptų bestseleriu – tikrai nepaprastas uždavinys. Gamintojui tenka paprakaituoti tobulinant našumą, kamerų galimybes, aprūpinant įrenginį kokiomis nors konkurencingomis funkcijomis bei savybėmis ir kartu išlaikant protingą kainą. Panašu, kad „Huawei“ kompanijai tokie dalykai pavyksta be didelių problemų. Praeitų metų „P20“ ir „P20 Pro“ sėkmė leidžia tikėti, kad ir šiais metais „Huawei“ išlaikys savo lygį. Šįkart Varle.lt mobiliųjų telefonų specialistų rankose – karščiausios telefonų rinkos naujienos: „Huawei P30“ ir „Huawei P30 Pro“. Ar turime reikalų su revoliucija?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujienų išskirtinumas – OLED ekranai, kurie pasižymi minimaliais rėmeliais, integruotu į juos pirštų atspaudų skaitytuvu, 19,5:9 kraštinių santykiu ir lašo formos išpjovoms priekinei kamerai. „Huawei P30“ turi 6,1 col. ekrano įstrižainę, o lenktas „P30 Pro“ modelis – 6,47 col. Abu modeliai yra vienodos Full HD+ (2340x1080 pikselių) raiškos. Telefonai pasižymi tokiais matmenimis ir svoriais:

  • „Huawei P30“ – 149,1 x 71,36 x 7,57 mm ir 165 g.
  • „Huawei P30 Pro“ – 158 x 73,4 x 8,41 mm ir 192 g.

Gamintojas pasiūlė trijų spalvų modelius: „Black“, „Aurora“ ir „Breathing Crystal“. Visi jie atrodo tikrai įspūdingai ir futūristiškai. Vaizdas ekrane ypatingai ryškus, o pirštų atspaudų skaitytuvas veikia be priekaištų.

„Huawei P30“ gavo trigubą galinę kamerą, kurią sudaro pagrindinis 40 Мpx (f/1,8) modulis, 16 megapikselių plačiakampis (f/2,2) modulis ir 8 Mpx (f/2,4) teleobjektyvas. „Huawei P30“ kamera pasižymi 5x hibridiniu priartinimu ir automatiniu fokusavimu, kuris apima lazerinį, fazinį ir kontrastinį fokusavimą. Taip pat šio modelio kamera palaiko dirbtinio intelekto veikiamą vaizdo stabilizaciją AIS.

„Huawei P30 Pro“  yra aprūpintas keturgaba kamera, kuri apima 40 Мpx (f/1,6) pagrindinį objektyvą, 20 Mpx plačiakampį jutiklį, 8 Mpx teleobjektyvą (f/3.4) su 10x priartinimu ir ToF (Time-of-Flight) modulį. „Pro“ modelio kamerai taip pat būdinga automatinio fokusavimo funkcija ir dirbtinio intelekto veikiama vaizdo stabilizacija AIS.

Pasak Varle.lt specialistų, nuotraukų kokybė kaip ir galima tikėtis tikrai yra neįtikėtinai aukšto lygio. Tiesa tokia, kad galimybių čia labai daug, todėl mobiliosios fotografijos mėgėjus šis flagmanas tikrai turėtų labai sužavėti. 

Abiejų modelių širdyje turime aštuonių branduolių „Kirin 980“ procesorių ir „ARM Mali G76“ vaizdo plokštę. Operatyviosios atminties tiek „Huawei P30“, tiek „Huawei P30 Pro“ modelyje turime 6 GB. Saugyklos turime 128 GB, „Pro“ modelis taip pat siūlo ir 8 GB RAM bei 256 GB vidinės atminties versiją. Vertėtų paminėti, kad yra galimybė išplėsti atmintį firminės „NanoMemory“ atminties kortelės dėka (naudojamas antrosios SIM kortelės lizdas). Galingumo atsargų čia sočiai ir niekas tikrai nestringa.    

„Huawei P30“ turi 3650 mAh, o „Pro“ modelis 4200 mAh talpos bateriją. Telefonai palaiko greitojo įkrovimo „Huawei SuperCharge“ technologiją. „Pro“ modelis taip pat pasižymi ir belaidžiu greitu įkrovimu. Vertėtų paminėti, kad „Huawei P30“ turi IP53, o „Huawei P30 Pro“ – IP68 standarto apsaugą nuo vandens ir dulkių. Štai taip trumpai atrodo naujausieji „Huawei“ flagmanai. Varle.lt specialistų teigimu, tai tikrai yra tie telefonai, kuriems tinka flagmano apibūdinimas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Varlė.lt
Varlė.lt
(7)
(4)
(3)

Komentarai ()

Susijusios žymos: