Lietuvos žvalgyba pateiks išvadas dėl galimos „Huawei“ grėsmės  (1)

Lietuvos žvalgybos tarnybos žada artimiausiu metu pateikti išvadas dėl rizikų, kurias kelia Kinijos telekomunikacijų milžinės „Huawei“ ryšiai su Kinijos žvalgyba.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lietuvos vyriausybė teigia kol kas neturinti priežasčių riboti įmonės įrangą civiliniais tikslais.

Pristatydami nacionalinių grėsmių vertinimo ataskaitą, Valstybės saugumo departamento ir karinės žvalgybos vadai atkreipė dėmesį, kad „Huawei“ apribojimus įvedė daug Vakarų šalių, pradedant JAV bei Australija ir baigiant Lenkija.

Karinės žvalgybos vadas Remigijus Baltrėnas atkreipė dėmesį, kad Kinijos įstatymai įpareigoja verslo įmones bendradarbiauti su žvalgybos tarnybomis.

„Tie visi faktai akivaizdžiai suponuoja nuomonę, kad yra grėsmė, ir kartu dirbdami mes renkame šiai dienai medžiagą, kad galėtume pateikti išvadas“, – žurnalistams Seime sakė R. Baltrėnas.

„Be jokios abejonės, mes atsižvelgiame į šitą grėsmę ir manau, kad artimiausiu laiku išanalizavę pateiksime savo vertinimą“, – pridūrė Valstybės saugumo departamento vadovas Darius Jauniškis, atsakydamas į BNS klausimą.

Pastaruoju metu Lietuvoje daug diskutuojama apie tai, kad „Huawei“ įrangą naudoja telekomunikacijų įmonė „Telia Lietuva“, plėtodama Lietuvoje 5G ryšį.

Krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis žurnalistams sakė, kad šiuo metu Vyriausybė neturi duomenų, kurie leistų uždrausti „Huawei“ įrangos naudojimą civiliniais tikslais.

Tačiau jis pabrėžė, kad valstybės institucijų projektuose „gali būti naudojami kiti parametrai ir kiti rizikos įvertinimai“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(4)
(2)
(2)

Komentarai (1)