Dangoraižis 7000 gyventojų mieste? Danai sugalvojo kažką keisto  (4)

Dangoraižiai padeda mažame plote sutalpinti didesnį naudingą plotą. Dėl to dangoraižiai yra dažnai statomi miestuose, kur trūksta erdvės. Tačiau dabar danų aprangos kompanija „Bestseller“ statys 320 metrų aukščio dangoraižį ne bet kur, o Brandėje - miestelyje, kuriame gyvena apie septyni tūkstančiai gyventojų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dangoraižiai yra labai naudingi ir funkcionalūs, tačiau brangūs. Dangoraižiai statomi tuomet, kai kitokios formos pastatai yra neįmanomi arba tiesiog neatitinka reikalavimų. „Bestseller“ dangoraižis Brandėje atrodys kaip tikras išsišokėlis, nes miestelyje ypatingai aukštų pastatų nėra. Ir poreikio irgi nėra - vietos čia netrūksta.

„Bestseller“ dangoraižis bus vienas didžiausių Vakarų Europoje. Londono „Šukė“ tėra 309,7 m aukščio, o „Commerzbank Tower“ Frankfurte siekia apie 300 metrų. Eifelio bokšto antena siekia 324 metrus, tačiau niekas iš esmės Vakarų Europoje „Bestseller“ dangoraižio aukščiu neaplenks. Tai bus įspūdingas pastatas, tačiau kodėl jis bus statomas ne Kopenhagoje ar kitame didesniame mieste, o Brandėje?

„Bestseller“ kompanija buvo įkurta būtent Brandėje dar 1975 metais. Šiuo metu „Bestseller“ priklauso kompanijos įkūrėjo Troelso Holcho Povlseno sūnui Andersui Holchui Povlsenui, kuris jau kurį laiką domisi nuošaliomis vietomis. Pavyzdžiui, pernai Povlsenas su žmona tapo didžiausiais privačiais žemės savininkais Škotijoje. Milijardierius planuoja su ta žeme nieko nedaryti – jis nori, kad gamta ją atsiimtų.

Tuo tarpu Povlseno planai Brandėje yra visiškai kiti. Jis mano, kad dangoraižis pagerins miestelio žinomumą. Vos paskelbęs apie projektą Povlsenas susilaukė didžiulio palaikymo. Vietinė žiniasklaida stengėsi surasti vietinių gyventojų, kurie prieštarautų dangoraižio statyboms, tačiau tai padaryti gana sunku – vietiniai gyventojai labai džiaugiasi būsimu statiniu.

Taigi, „Bestseller“ dangoraižis turėtų pritraukti dėmesio į miestelį, kuriame įmonė ir buvo įkurta. Tai taps turistų traukos objektu ir į Brandę įneš gyvybės. Skaičiuojama, kad dangoraižis bus matomas bent 64 kilometrų atstumu. Tačiau tai nėra tik dėmesį traukiantis statinys – šis dangoraižis taip pat bus labai funkcionalus.

Viduje įsikurs „Bestseller“ prekės ženklų parduotuvės (tokios kaip „Vero Moda“ ir „Jack & Jones“). Čia taip pat bus perkelti kompanijos biurai, o viršutiniuose aukštuose atsiras viešbutis su konferencijų centru. Statybas planuojama pradėti dar šiemet, o atsidaryti statinys turėtų jau 2023-aisiais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(61)
(5)
(56)

Komentarai (4)