Nufilmavo, kaip „Tesla Model S“ autopilotas išgelbėjo mažą miškų gyventoją ir bamperį (Video)  ()

„Tesla Model S“ savininkas dėkoja elektromobilio autonominio valdymo sistemai už tai, kad susitikimas su pūkuotu gyvūnu baigėsi be kraujo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sistema užfiksavo triušį, pristabdė automobilį ir pasuko vairą į šoną. Taip kėbulas išliko neaplamdytas, o žvėrelis – sveikas. 

„Tesla“ entuziastų bendruomenės narys vaizdo įrašą patalpino „Twitter“ platformoje. Amerikietis rašė, kad visa tai įvyko maždaug prieš mėnesį.  Vyras važiavo naktį, o kelią dar gaubė rūkas, kai priekyje pasirodė triušis. Jis prisiminė, kad greitis siekė nuo 65 iki 70 mylių per valandą (105-113 km/val.).

Autonominio valdymo sistema suveikė greitai ir tiksliai. Taip pat buvo išjungtas vairuotojo pusės tolimųjų šviesų žibintas, sprendžiant pagal triušio reakciją – tai turėjo poveikį.

Tokie incidento padariniai nustebino ir pačius „Tesla“ mėgėjus. Atvejai, kai autopilotas reaguoja į mažus laukinius gyvūnus – labai reti.  Įtakos galėjo turėti paties triušio padėtis – ant kelio jis tupėjo pasisukęs šonu. Svarstoma, kad tai palengvino gyvūnus atpažįstančios sistemos darbą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(30)
(3)
(27)

Komentarai ()