Smūgis pažangiai Pekino superkompiuterių pramonei: JAV ėmėsi naujų priemonių  (6)

JAV prekybos departamentas įtraukė penkias Kinijos technologijų įmones į „juodąjį“ sąrašą taip suduodamas naują smūgį pažangiai Pekino superkompiuterių pramonei, kuris greičiausiai padidins įtampą prieš prezidentų Donaldo Trumpo ir Xi Jinpingo susitikimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Į „juodąjį“ sąrašą pateko bendrovė „Sugon“ – gerai žinoma Kinijos superkompiuterių gamintoja, – ir trys jos lustus gaminančios patronuojamosios bendrovės bei kompiuterių institutas, priklausantis Liaudies išlaisvinimo armijai.

Visiems subjektams uždrausta įsigyti JAV technologijų, šalies vyriausybei nustačius, kad jie „veikia priešingai JAV nacionaliniam saugumui ar užsienio politikos interesams“.

Prekybos įtampa tarp dviejų didžiausių pasaulio ūkių pastaraisiais mėnesiais išsiliejo į technologijų sektorių, o D. Trumpo administracija iš esmės uždraudė Kinijos technologijų įmonei „Huawei“ veikti didžiulėje JAV rinkoje remdamasi nacionalinio saugumo sumetimais.

Gegužės mėnesį „Huawei“ buvo įtraukta į sąrašą įmonių, kurioms neleidžiama įsigyti Jungtinėse Valstijose pagamintų komponentų be Vašingtono pritarimo, nors vėliau bendrovei buvo suteiktas 90 dienų leidimas įsigyti reikalingų komponentų.

„Facebook“ ir „Google“ savo ruožtu pranešė ketinančios nutraukti bendradarbiavimą su „Huawei“, kad atitiktų JAV reikalavimus, taip dar labiau izoliuodamos Kinijos technologijų milžinę.

Pekinas į tai sureagavo pažadėjęs parengti savo „nepatikimų“ užsienio bendrovių ir asmenų juodąjį sąrašą, kuriuo, regis, siekiama priversti užsienio įmones palaikyti komercinius santykius su „Huawei“.

Kiek anksčiau šį mėnesį Pekinas sukvietė didelių JAV įmonių, įskaitant „Dell“ ir „Microsoft“ bei Pietų Korėjos „Samsung“, vadovus, kad įspėtų, jog bet kokie žingsniai, nukreipti į verslo Kinijoje mažinimą, gali lemti atsakomuosius veiksmus, pranešė leidinys „The New York Times“.

D. Trumpas ir jo kolega iš Kinijos Xi Jinpingas kitą savaitę susitiks didžiojo dvidešimtuko (G20) aukščiausiojo lygio susitikime Japonijoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Diena.lt
Diena.lt
(23)
(3)
(20)

Komentarai (6)