Socialiniam tinklui „Facebook“ – rekordinė interneto istorijoje bauda  ()

JAV Federalinė prekybos komisija, kaip pranešama, socialiniam tinklui „Facebook“ nusprendė skirti rekordinę interneto istorijoje baudą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Už plačiai pagarsėjusį duomenų nutekinimą įmonei „Cambridge Analytica“ bauda socialiniam tinklui gali siekti 5 milijardus JAV dolerių, rašo „The Guardian“.

„Washington Post“ ir „Wall Street Journal“ abu cituodami savo anoniminius šaltinius pranešė, kad susitarimas dėl baudos skyrimo komisijos buvo patvirtintas balsavimu, kurio balsai pasiskirstė 3 prieš 2.

Respublikonai sprendimui pritarė, demokratai buvo prieš.

Tokį sprendimą Federalinė prekybos komisija priėmė nuo 2018-ųjų kovo atliekanti tyrimą dėl įtarimų, jog politinių konsultacijų įmonė „Cambridge Analytica“ netinkamai gavo privačius 50 mln. „Facebook“ vartotojų duomenis.

Socialinis tinklas „Facebook“ jau nuo ankstesnio 2012 metais atlikto tyrimo su komisija buvo sutaręs geriau saugoti savo vartotojų privatumą, tad šįkart buvo aiškintasi, ar šis susitarimas nebuvo pažeistas.

Sprendimą dėl baudos dar turėtų patvirtinti JAV Teisingumo departamentas.

5 milijardų JAV dolerių dydžio bauda būtų didžiausia komisijos pritaikyta bauda technologijų įmonei, ir didžiausia bauda įmonei istorijoje, skirta už privatumo pažeidimus.

Pagal susitarimą su Federaline prekybos komisija, „Facebook“ nuo šiol privalės iš naujo pergalvoti, kaip reikėtų tvarkytis su jų vartotojų duomenimis, tačiau šis susitarimas socialiniam tinklui neapribos galimybės dalintis informacija su trečiosiomis šalimis, nurodoma ataskaitose.

Kritikų teigimu, pokyčiai, kurių iš „Facebook“ reikalauja komisija, nėra esminiai, o skirta bauda įmonės sąskaitoje didelės žymės nepaliks. Vien per tris pirmuosius šių metų mėnesius bendrovė gavo daugiau nei 15 mlrd. JAV dolerių pajamų.

„Facebook“ komentuoti informaciją atsisakė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(17)
(3)
(14)

Komentarai ()