Naujas šedevras iš „Xiaomi“ - pigiau nei 80€ kainuojantis išmanusis telefonas: 4000 mAh baterija, „Snapdragon“ CPU, „Android 9.0“ ir stebėtinai gera kamera už tokią kainą („Xiaomi Redmi 7A“ apžvalga)  (1)

„Xiaomi Redmi 7A“ - tai biudžetinės klasės išmanusis telefonas, kuris stebina kaina ir už ją gaunama kokybe. Šis telefonas turi 13 MP galinę kamerą, veido atpažinimo sistemą, du SIM kortelių lizdus, 4000 mAh bateriją, palaiko 4G ryšį ir turi „Android 9.0“ operacinę sistemą. Bet ar jis tikrai toks geras?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaina

„Xiaomi Redmi 7A“ yra toks pigus, kad pirkėjų negalės atsiginti. Tačiau ar tai iš tikrųjų yra dėmesio vertas telefonas? Pažvelkime į Androidauthority.com apžvalgą.

Dizainas

„Xiaomi Redmi 7A“ neseka naujausių dizaino madų. Nedidelė kaina reiškia, kad šis telefonas neturi ir stiklinio ar keraminio korpuso, tačiau matinis polikarbonato korpusas atrodo pakankamai neblogai. Tokį visai neseniai dar matėme „Redmi Go“ telefone. Visgi, nors „Xiaomi Redmi 7A“ yra padengtas NANO danga, jis nėra atsparus vandeniui, o ant matinio korpuso lengvai matosi įbrėžimai ir riebūs pirštų antspaudai. Teks įsigyti dėklą.

„Redmi“ užrašas yra subtiliai atspausdintas ant korpuso šono. 7A kamera ir blykste yra išdėstyti vertikaliai. Pats dizainas yra švarus ir lygus.

Įjungimo ir garso valdymo mygtukai yra korpuso dešinėje. Jie yra gana seklūs - tai patiks ne visiems. Kairėje yra SIM ir atminties kortelės lizdai.

„Xiaomi Redmi 7A“ turi 5,45 colių ekraną (18:9, 1440 x 720 P). Jis turi storą rėmelį, bet neturi jokių dabar madingų išpjovų. Ekranas yra pakankamai siauras, kad telefonas galėtų būti valdomas viena ranka. Pats ekranas pasižymi neblogomis spalvomis ir šviesumu, tačiau galėtų būti ir dar ryškesnis.

Korpuso apačioje yra „Micro USB“ (ne naujasis „USB Type C“) ir vienas garsiakalbis, kuris nėra nei labai galingas, nei labai kokybiškas, bet atlieka savo darbą.

Galinga elektronika...už tokią kainą

„Xiaomi Redmi 7A“ tikrai nėra skirtas tiems, kurie ieško galingo išmaniojo telefono. Tai - įrenginys tiems, kurie dar nėra turėję išmaniojo telefono, arba tiems, kuriems reikia papildomo telefono darbui.

„Xiaomi Redmi 7A“ turi tik 2 GB RAM, tačiau įprastos programėlės veikia puikiai. Šis telefonas susiduria su sunkumais tik tada, kai yra prašomas vienu metu atlikti kelias užduotis. 

„Xiaomi Redmi 7A“ naudoja „Snapdragon SDM439“ procesorių, tačiau neapsigaukite - jis yra artimesnis „Snapdragon 625“ nei „Snapdragon 450“. Tuo tarpu vaizdo plokštė „Adreno 505“ stebuklų nežada ir jų nesitikėkite - tai nėra žaidimams skirtas telefonas, nors kai kuriuos tikrai gali vykdyti neblogai. Tuo tarpu 4000 mAh baterija gali veikti net dvi dienas ar ilgiau.

Kameros

13 MP „Xiaomi Redmi 7A“ kamera yra stebėtinai gera. Net apniukusią dieną darytose nuotraukose netrūksta detalių. Tiesa, vietose, kur trūksta šviesos spalvos nėra pačios natūraliausios. Kuo mažiau šviesos, tuo mažiau detalių galima įžiūrėti (pavyzdžiui, šioje nuotraukoje). Kita vertus, šie vaizdai vis tiek yra daugiau nei buvo galima tikėtis šioje kainos kategorijoje.

Priekinė „Xiaomi Redmi 7A“ kamera gali pasigirti veido atpažinimo sistema.

Verdiktas

Vertinant iš bendrų pozicijų, korpusas galėtų būti atsparesnis, mygtukai galėtų būti smagesni, o ir programinę įrangą būtų galima tobulinti. Bet kai kaina nesiekia net tų pačių 80€, tampa neįmanoma paneigti fakto, kad biudžetinių telefonų rinkoje  „Xiaomi Redmi 7A“ yra vienas iš labiausiai dėmesio vertų lyderių. Už tokią sumą surasti kažką geriau ir patikimiau - praktiškai neįmanoma.  

Trumpai: „Xiaomi Redmi 7A“ specifikacijos

  • Ekranas: 5,45 coliai,1440 x 720  taškų raiška.
  • Procesorius: „Snapdragon SDM439“, 8 branduoliai, 2,0 GHz taktinis dažnis.
  • Vaizdo plokštė: „Adreno 505“.
  • Atmintis: 2 GB RAM ir 16 GB ROM, atminties kortelė iki 256GB.
  • Kameros: 13 MP galinė ir 5 MP priekinė.
  • OS: „Android 9.0“.
  • Baterija: 4000 mAh integruota baterija.
  • Autorizacija: veido atpažinimas.
  • Jungtys: 3,5 mm audio jungtis, „Micro USB“ lizdas.
  • Ryšiai: „Bluetooth 4,2“, „Wi-Fi“, 4G.
  • Jutikliai: giroskopas, akselerometras, kompasas.
  • Korpusas: plastiko korpusas, „Corning Gorilla Glass“ stiklu apsaugotas ekranas.
  • Matmenys ir svoris: 14,63 x 7,04 x 0,95 cm; 165 g.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(27)
(5)
(22)

Komentarai (1)