„Microsoft“ investuoja 1 mlrd. JAV dolerių į „OpenAI“ dirbtinio intelekto projektą: kuo jis kitoks nei kiti analogai?  ()

JAV technologijų milžinė „Microsoft“ pranešė investuosianti apie 1 mlrd. JAV dolerių į „OpenAI“ etiško dirbtinio intelekto projektą, kurį remia Elono Musko „Tesla“ bei „Amazon“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Partnerystė skirta pažangių dirbtinio intelekto modelių kūrimui „Microsoft“ debesų kompiuterijos platformoje „Azure“, laikantis „bendrų etikos ir pasitikėjimo principų“, sakoma bendrame bendrovių pareiškime.

„OpenAI“ ir „Microsoft“ kuria „dirbtinio bendrojo intelekto“ viziją, kuris padėtų žmonėms spręsti sudėtingas problemas, tokias kaip klimato kaita. „OpenAI“ vykdomasis direktorius Samas Altmanas pareiškė, kad projekto tikslas – „saugiai įdiegti dirbtinį intelektą ir plačiai išnaudoti jo ekonominį pranašumą“.

„Microsoft“ taps pagrindine partnere komercinant naujųjų „superkompiuterių“ dirbtinio intelekto technologijas, kurios bus sukurtos įgyvendinant šią iniciatyvą.

„Dirbtinis intelektas yra viena iš šiuolaikinių transformuojančių technologijų ir gali padėti išspręsti daugelį neatidėliotinų pasaulio iššūkių“, – pareiškė „Microsoft“ generalinis direktorius Satya Nadella.

„Sujungdami „OpenAI“ pažangias technologijas su naujosiomis „Azure“ dirbtinio intelekto superkompiuterių technologijomis, siekiame demokratizuoti dirbtinį intelektą“, – pareiškė S.Nadella.

Bendrame pareiškime pažymėta, kad „OpenAI“ gamina „vis galingesnes dirbtinio intelekto technologijas, kurioms reikia didelių skaičiavimo išteklių“ ir kad susitarimas su „Microsoft“ padės komercializuoti šiuos produktus.

„OpenAI“ įkurta 2015 metais, o bendrovės įkūrimą finansavo E.Muskas, „LinkedIn“ įkūrėjas Reidas Hoffmanas ir Peteris Thielis, sukūręs „PayPal“ kartu su E.Musku – pastarasis aktyviai dalyvauja technologijų srityje ir yra prezidento Donaldo Trumpo sąjungininkas.

E. Muskas palaiko nuomonę tų, kurie teigia, kad netinkamai valdomas dirbtinis intelektas gali kelti pavojų žmonijai, pavyzdžiui, kuriant „Terminatoriaus“ tipo robotus-žudikus.

„Microsoft“ kartu su „Amazon“, „Google“, „Facebook“ ir „IBM“ yra ne pelno siekiančios organizacijos „Partnership AI“ narė. Minėtos organizacijos tikslas yra padėti visuomenei suprasti šios srities technologijas ir jas naudoti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Diena.lt
Diena.lt
(6)
(3)
(3)

Komentarai ()