Ar atpažįstate šiuos įrankius? Ar tiesa, kad jie gali aktyvuoti automobilio saugos pagalves?  (1)

Įsižiūrėkite į šią nuotrauką - ar atpažįstate šiuos įrankius. Tai - „Slim Jim“. Tai, žinoma, prekinis ženklas, tačiau dabar šis pavadinimas naudojamas kaip bendrinis daiktavardis šiems įrankiams apibūdinti. Ar tiesa, kad „Slim Jim“ gali detonuoti šonines saugos pagalves?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip tikriausiai atspėjote, „Slim Jim“ yra skirtas automobilio durelėms atrakinti. Kartais žmonės netyčia užrakina automobilio raktelius viduje ir tai tampa dideliu galvos skausmu.

„Slim Jim“ padeda išvengti bandymų įveikti spynelę - iš plono plieno pagamintas įrankis yra kišamas tarp šoninio stiklo ir guminio jo apvado, bandant užkabinti vidines užrakto svirtis. „Slim Jim“ gale yra kabliukas, kuriuo užkabinus svirtį ir ją patempus į viršų, durelės atsirakina lyg kas nors užrakto rankenėlę būtų nuspaudęs automobilio viduje.

„Slim Jim“ įrankis buvo sukurtas žmonėms padėti, tačiau jį pamėgo ir automobilių vagys. Gamintojai stengėsi neparduoti šių įrankių žmonėms, kurie nedirba spynų meistrais, gelbėtojais ar mechanikais, tačiau „Slim Jim“ yra lengvai pagaminamas ir namų sąlygomis. Juk tai - tik plieninė juostelė su kabliuku.

Tiesa, automobilių gamintojai stengiasi užkirsti kelią „Slim Jim“ naudojimui. Lango mechanizmo apačioje montuojamos pertvaros, svirtys taip pat papildomai pridengiamos. Tačiau gamintojai ir vagys sugalvoja, kaip šias apsaugas apeiti. Profesionalių įrankių gamintojai kuria įvairių formų „Slim Jim“, kaip kurie yra itin ploni ar net pasižymi spiralės funkcija. Kita vertus, šiais laikais „Slim Jim“ profesionalų rankose atsiduria rečiau.

Internete gajus mitas, kad „Slim Jim“ gali detonuoti šonines saugos pagalves. Šis mitas buvo taip paplitęs, kad apie tai buvo informuoti ir gelbėtojai. Esą, reikėtų būti atsargiems, nes staiga iššovusi saugos pagalvė gali sužeisti. Tačiau tai nėra tiesa.

Saugos pagalvės nedetonuoja nuo menkų plieninių juostelių durelėse. Jos suveikia nuo smūgio. Kita vertus, nepatyręs meistras gali sugadinti automobilio užraktą taip, kad jo nepavyks atrakinti net ir suradus raktelį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(2)
(8)
(-6)

Komentarai (1)