Jau parduodamas priedas, kuris droną pavers į tikrą liepsnosvaidį (Video)  ()

Bendrovė, besispecializuojanti žemės ūkiui skirtos technikos gamyboje, nuo šiol gamins ir specialų priedą dronams, galintį šiuos bepiločius skraidančius aparatus paversti tikrų tikriausiais liepsnosvaidžiais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV Ohajo valstijos Klivlando mieste įsikūrusi bendrovė klientams pasiūlė naują projektą: specialų liepsnosvaidžio funkcijos priedą dronui. Gamintojai sako, kad modelis TF-19 WASP, arba paprasčiau tariant, tiesiog „Vapsva“, skirtas padegti ir saugiau sunaikinti sunkiai pasiekiamus tikslus.

Pavyzdžiui, jeigu reikia sunaikinti pavojingų vabzdžių lizdą arba piktžoles. Be to, toks skraidantis nuotoliniu būdu valdomas dronas su liepsnosvaidžio funkcija gali būti naudingas tirpant ledą ir sniegą bei kitoms civilinėms reikmėms.

Skelbiama, kad šio aparato liepsnos gali pasiekti tikslą, esantį už septynių metrų, jame telpa apie 4,5 litro degalų: to pakanka pusantros minutės nenutrūkstamam liepsnos pliūpsniui.

„Vapsvos“ priedas kainuoja apie 1350 eurų. Bendrovės atstovai teigia, kad priedas sveria nepilnus du kilogramus ir tinka daugeliui dronų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(3)
(13)
(-10)

Komentarai ()

Susijusios žymos: