„FIMI X8 SE“ prieš „DJI Mavic Pro“: 3 kartus mažesnė kaina, bet galimybės tiesiog stebina („XIAOMI FIMI X8 SE“ apžvalga, Video, Kuponas)  ()

„FIMI X8 SE“ dažnai vadinamas „DJI Mavic Pro“ klonu - jie abu yra du kompaktiški sulankstomi dronai su 4K filmavimo galimybe. Tačiau pažiūrėjus į kainą pasidaro aišku, kad tai - du visiškai skirtingi įrenginiai, tarpusavyje turintys labai mažai panašumų. Tačiau kuo jie skiriasi daugiausiai?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žvelgiant į „FIMI X8 SE“ ir „DJI Mavic Pro“ svarbu prisiminti, kad šie dronai labiausiai skiriasi kaina.

Gamintojo puslapyje nurodoma „DJI Mavic Pro“ kaina siekia beveik €1500. Kaina dažnai svyruoja apie tūkstantį kitose parduotuvėse internete.

Tuo tarpu „FIMI X8 SE“ kaina šiuo metu yra visiškai kitokia:

  • Gearbest.com -  €359,10, 90,00€ nuolaida su kuponu 24HFIMIX8 

  • Vidurio metų išpardavimas, 22 % nuolaida
  • Nemokamas siuntimas į Lietuvą.

 

Abu dronus dažnai tyrinėja apžvalgininkai. Štai „Youtube“ kanalai „Sami Luo“ ir „AndyRC“ palygino šiuos dronus, norėdami išsiaiškinti, ar pigesnis „FIMI X8 SE“ stipriai nusileidžia brangesniam „DJI Mavic Pro“. Jų įžvalgomis šis straipsnis ir paremtas.

Taigi, vien pažvelgus į kainą nelieka abejonių, kad „FIMI X8 SE“ nebus toks geras kaip „DJI Mavic Pro“. Pastarasis dronas yra profesionalo verta įranga, o štai „FIMI X8 SE“ yra prieinamesnis pradedantiesiems. Tačiau skirtumas tarp šių dronų nėra toks didelis kaip galite pamanyti - „Xiaomi“ pasistengė, kad „FIMI X8 SE“ turėtų visas geriausias „DJI Mavic Pro“ savybes. Internete pasirodė nemažai palyginamųjų apžvalgų ir štai ką galima sužinoti apie šiuos dudronus iš jų. 

Orlaivių techninės savybės

„FIMI X8 SE“ turi 4500 mAh bateriją. Gamintojo teigimu, ji garantuoja 33 minučių skrydį (realybėje dronas skrenda apie 26 minutes.

Tuo tarpu „DJI Mavic Pro“ turi 3830 mAh bateriją, kurios pasak gamintojo, pakanka 27 minutėms. Tiesa, realybėje brangesnis dronas sugrįš po 21 minutės, kai baterijos lygis pasieks 15 % ribą.

Taigi, realiomis sąlygomis „FIMI X8 SE“ gali skristi šiek tiek ilgiau.

„FIMI X8 SE“ baterijos nėra išmanios - negalima pasirinkti, kada dronas specialiai iškraus nenaudojamą bateriją. Štai „DJI Mavic Pro“ numato tokią galimybę. Tačiau „FIMI X8 SE“ taip pat nelaiko įkrautos baterijos - po kurio laiko ji yra iškraunama, jūs tiesiog negalėsite pasirinkti kada tai įvyks.

„FIMI X8 SE“ yra šiek tiek didesnis dronas už savo brangųjį konkurentą (palyginimą galite pamatyti čia), tačiau apačioje nėra jokių jutiklių, kurie užkirstų kelią atsitrenkimui į kliūtis. 

„DJI Mavic Pro“ tokius, be jokios abejonės turi - šis dronas turi dvigubą jutiklių sistemą, kuri užtikrina sklandų skrydį ir saugumą. Sugedus vienam jutikliai, jo funkcijas perima kitas.

„DJI Mavic Pro“ kliūtis pastebi iki jų likus dar bent 15 metrų. „FIMI X8 SE“ tokių galimybių neturi - žymiai daugiau priklauso nuo piloto.

Abu dronai naudoja GPS ir GLONASS navigacijos sistemas. Jie gali išsilaikyti vienoje vietoje ore, tačiau „DJI Mavic Pro“ tai daro tiksliau. Nors šis dronas yra mažesnis, jis labiau priešinasi vėjo įtakai.

Apžvalgininkai pataria vėjuotą dieną „FIMI X8 SE“ neskraidinti apskritai. Tuo tarpu „DJI Mavic Pro“ pučiant silpnam vėjui neskris vien dėl to, kad yra brangus - bijosite sudaužyti tokį brangų daiktą. GPS, beje, pravers ir avarijos atveju - dronai pažymi, kur yra įstrigę.

Galiausiai, jei esate pasiruošę išleisti dar daugiau pinigų, „DJI Mavic Pro“ galite valdyti ir pasitelkę virtualios realybės akinius. „FIMI X8 SE“ tokia galimybė nenumatyta.

Valdymas

„FIMI X8 SE“ ir „DJI Mavic Pro“ turi pultelius, kuriuose montuojami telefonai. Telefonų ekrane matoma visa pagrindinė informacija. Beje, „DJI Mavic Pro“ daugeliui apžvalgininkų nepatinka. Jo telefono laikiklis yra gana mažas, todėl tenka išimti telefoną iš dėklo. Jis turi ekraną, kuris dubliuoja informaciją matomą telefone, o ir baterija išsikrauna vos po trijų skrydžių. 

„FIMI X8 SE“ pultelio 3000 mAh baterija atlaiko žymiai daugiau darbo.

„DJI Mavic Pro“ valdomumo atstumas siekia 7 km, o štai „FIMI X8 SE“ gali pažadėti 5 km, tačiau apžvalgininkai sutinka, kad tai nei vienam dronui nesuteikia pranašumo. Tiesa yra ta, kad viskas priklauso nuo sąlygų. Mieste yra daugybė „Wi-Fi“ taškų, kurie veikia kaip trikdis. Tiesą sakant, viskas veikia kaip trikdis - nuo požeminių linijų, iki buitinės radijo įrangos. Jei skraidinsite šiuos dronus didžiuosiuose miestuose, didelio atstumo tikėtis neverta. Geriau jau nepaleisti dronų iš akių.

Vaizdo įrašų kokybė

„FIMI X8 SE“ ir „DJI Mavic Pro“ turi trijų ašių gimbalus, kurie efektyviai amortizuoja judesius ir leidžia filmuoti įvairiais kampais. Abu dronai gali filmuoti 4K raiška, 30 kadrų per sekundę greičiu.

„DJI Mavic Pro“ išgauna tikroviškesnes spalvas, tačiau skirtumas iš esmės pastebimas tik lyginant vaizdo įrašus vienas prie kito. Juolab, kad ir „DJI Mavic Pro“ nėra tobulas - geriausias spalvas galima išgauti tik papildomai redaguojanti įrašus.

Abu dronai gali sekti judantį objektą, tačiau „DJI Mavic Pro“ tai daro šiek tiek tiksliau. Šis dronas taip pat gali pats jus nufotografuoti, jei tik jam pamojuosite.

Tuo tarpu „FIMI X8 SE“ neturi tokios išmaniųjų funkcijų gausos, tačiau taip pat filmuoja labai gerai. Didžiausia problema - šiek tiek melsvoki, šalti tonai (galite pamatyti čia), kuriuos taip pat galima nesunkiai ištaisyti redaguojant vaizdo įrašą.

Abiejų dronų bandymas ir apžvalga vaizdo įraše

Verdiktas

Abu dronai būtų stiprus entuziasto flotilės papildymas - 4K raiška, 3 ašių gimbalo suteiktas stabilumas, ilgesnis nei 20 minučių skrydžio laikas, išmaniosios funkcijos. 

„DJI Mavic Pro“ neabejotinai yra bent jau šiek tiek geresnis - filmuoja šiek tiek geriau, geriau atsispiria vėjui, turi daugiau išmaniųjų savybių, dvigubą jutiklių sistemą ir susilanksto į kompaktiškesnį korpusą. Kartu su šiuo dronu gaunama ir prieiga prie itin geros DJI klientų aptarnavimo sistemos, draudimas. Bet ar tai atperka tokią didelę investiciją? Jei naudosite profsionaliai, tada taip. 

Mėgėjams neabejotinai geresnis variantas  - „FIMI X8 SE“. Filmavimo kokybė praktiškai identiška, kaina bent 3 kartus mažesnė, o išgyventi be papildomų jutiklių ne taip ir sudėtinga. 

„FIMI X8 SE“ turi didesnę bateriją, gali sekti judančius objektus, turi geresnį pultelį nei „DJI Mavic Pro“. „FIMI X8 SE“ valdyti yra maloniau jau vien dėl to, kad pultelis yra ergonomiškesnis. Šis pultelis taip pat turi geresnį telefono laikiklį ir talpesnę bateriją. Dar šis dronas turi paieškos ir gelbėjimo funkciją, kuri leidžia vaizdą priartinti net tris kartus. Tai yra skaitmeninis priartinimas, tačiau ko nors ieškant tai irgi praverstų. Nors „FIMI X8 SE“ neturi tiek išmanių funkcijų ir apsaugų, ir šis dronas ilgą laiką nelaiko įkrautos baterijos - ji yra iškraunama saugumo dėlei. 

Galiausiai, „DJI Mavic Pro“ pasižymi ir kai kuriomis erzinančiomis smulkmenomis. Jam reikalingi nuolatiniai programinės įrangos atnaujinimai, dronas siunčia įrašus į pagrindinį serverį, pultelis yra linkęs išsikrauti be perspėjimo, o įvairūs priedai yra labai brangūs. Ir, svarbiausia, reikia nepamiršti, kad net naudotas „DJI Mavic Pro“ kainuoja žymiai brangiau nei „FIMI X8 SE“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(13)
(2)
(11)

Komentarai ()