„Xiaomi“ užpatentavo telefoną su dviem vyriais ir trimis kameromis  ()

Gamintojai nepamiršta sulankstomų telefonų. Jie, žinoma, yra didžiulis iššūkis - kaip sukurti gerą sulankstomą telefoną, kuris būtų pakankamai patikimas ir patogus? „Xiaomi“ neseniai užpatentavo savo idėją - naujas telefonas turės net dvi lenkimo vietas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sulankstomas ekranas negali būti apsaugotas stiklu - jis tiesiog privalo būti dengtas plastiku. Tai automatiškai reiškia, kad brangaus sulankstomo telefono ekranas bus lengvai subraižomas. „Samsung“ šios problemos išvengė tą sulankstomą ekraną patalpindama perlenkto telefono viduryje (ekranas yra lenkiamas į vidų). Toks dizainas apsaugo pažeidžiamą plastikinį ekraną, tačiau kartu tai reiškia, kad įrenginiui reikalingas antrasis ekranas. Bet ar būtinai?

„Xiaomi“ dizainas, atrodo, išsprendžia šią problemą. Naujasis telefonas turi du vyrius, kurie leidžia telefoną lenkti į abi puses. Tai yra, gulėdamas kišenėje telefonas ekraną galės paslėpti. Tuo tarpu prlenktas kita kryptimi telefonas galės būti naudojamas ir viena ranka. Žinoma, ištiestas jis taps neblogu planšetiniu kompiuteriu.

Įdomu tai, kad norint pasinaudoti trimis telefono kameromis, įrenginį reikės ištiesti - kitaip jos arba ekranas bus paslėptas. Pirmoji kamera bus standartinė, antroji turės itin platų ojektyvą, o trečioji - 2 kartų priartinimą. Jokios asmenukių kameros nematyti - gali būti „Xiaomi“ laukia, kol kameros bus paslepiamos po ekranais. 

Tuo tarpu pirštų antspaudų skaitytuvas jau būtų po ekranu - ši technologija jau egzistuoja. Panašu, kad telefonas visai neturi mygtukų ir 3,5 mm lizdo. Įrenginys būtų įkraunamas per „USB Type C“ jungtį, galbūt turėtų ir belaidžio įkrovimo galimybę. „Xiaomi“ neseniai pademonstravo 100 W įkrovimo galimybę, kuri leidžia 4000 mAh bateriją įkrauti vos per 17 minučių - galbūt ši technologija atkeliaus ir iki sulankstomo telefono. Taip pat jau aišku, kad naujasis telefonas turės 5G galimybę.

Kaip pastebėjote, kalbame tik būsimuoju laiku - šio telefono kol kas nėra ir neaišku, kada jis bus pagamintas. Tikriausiai galima spėti, jog per artimiausius porą metų, bet greičiausiai anksčiau. „Xiaomi“ neturi kur skubėti - „Samsung Galaxy Fold“ yra atidėtas, o ir „Huawei Mate X“ rinkoje nepasirodys numatytu laiku. Jei „Xiaomi“ įrenginys bus geresnis, jis galėtų laimėti sulankstomų telefonų varžybas. Tiesa, ne kaina - skaičiuojama, kad naujas „Xiaomi“ telefonas-planšetė kainuotų 1600-2500 eurų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(7)
(6)
(1)

Komentarai ()