Rusijos karinio jūrų laivyno vilkiko įgula Arktyje buvo užpulta - žmonėms teko evakuotis  ()

Laukinė gamta su žmogumi susiduria vis dažniau ir šią kovą nebūtinai laimi pasaulio šeimininku save tituluojantis žmogus. Rusijos karinio jūrų laivyno laivą, kuris mokslininkus gabeno į Arktį, užpuolė ir nuskandino jūrų vėpliai, skelbia „Barents Observer“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Laivyno vilkikas „Altai“ mokslininkus plukdė į Prano Juozapo Žemę – unikalių salų archipelagą. Geografijos draugijos nariai, kurie išgyveno susidūrimą su „laukine gamta“, išplatino pranešimą apie tos dienos įvykius.

„Vykdami į Arktį pagalvojame ir apie įvairius pavojus. Grėsmę žmogaus gyvybei gali kelti milžiniški jūrų vėpliai“, – rašė mokslininkai.

Išsilaipindami iš vilkiko „Altai“ mokslininkai naudojosi mažesniu laivu, kurį ir užpuolė jūrų vėpliai.

Laivynas pranešė, kad niekas nenukentėjo dėl puikių Karinių jūrų pajėgų kareivių veiksmų. Kareiviai koordinavo pagalbos operaciją ir patraukė laivą iš pavojingos zonos, kad nebūtų sužeisti tiek žmonės, tiek iki 2,5 tonos galintys sverti gyvūnai.

Pranešama ir apie bepilotį orlaivį, kuris, teigiama, galėjo sukelti laukinių gyvūnų įniršį, tačiau kariuomenė šių pranešimų nepatvirtina. Tiesa, oficialūs pareigūnai neužsimena ir apie įrangos praradimą. Apie laivo nuskendimą kalba tik mokslininkai.

„Jūrų vėpliai užpuolė mažesnį laivą, kuris iš „Altai“ turėjo mus nugabenti į krantą. Laivas nuskendo, tačiau dėl vadovaujančio pareigūno tinkamų veiksmų mums pavyko saugiai išsilaipinti“, – skelbė Geografijos draugijos nariai.

Tai jau nebe pirmas kartas, kai Rusijos laivynas susiduria su jūrų vėpliais. 2006 metais socialinius tinklus sužavėjo jūrų vėplys, kuris tarsi pozavo ant išnirusio povandeninio Rusijos laivo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(8)
(9)
(-1)

Komentarai ()