„Šiek tiek primena Apple išmaniuosius laikrodžius, tik E1 kainuoja 10 kartų mažiau“. Įspūdžiai po kelių savaičių naudojimosi („Lenovo E1“ apžvalga, Video)  ()

„Lenovo E1 yra naujausias Lenovo kompanijos produktas. Šis išmanusis laikrodis rinkoje pasirodė vos prieš porą mėnesių ir aš iškart nusprendžiau jį išbandyti. Štai jau praėjo keletas savaičių, kaip naudojuosi Lenovo E1 išmaniuoju laikrodžiu ir šioje apžvalgoje pasidalinsiu savo asmeniniais pastebėjimais. Tad nieko nelaukę ir pradėkime.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šios išsamios apžvalgos autorius detaliai apžvelgia naująjį „Lenovo E1“ išmanųjį laikrodį: pakuotės turinį, laikrodžio pagaminimo kokybę, funkcijas, suporavimą su programėle ir kt.

„Lenovo E1“ išmaniuoju laikrodžiu jau naudojasi keletą savaičių ir pasidalina savo asmeniniais pastebėjimais.

Pakuotė ir jos turinys

Apžvalgininkas teigia, kad „Lenovo E1“ išmanusis laikrodis atkeliauja simpatiškoje dėžutėje, ant kurios nugarėlės surašytos kelios pagrindinės techninės laikrodžio charakteristikos, o priekyje pavaizduotas pats išmanusis laikrodis.

„Kas man patinka, kad tai yra globali išmaniojo laikrodžio versija, tad jis palaiko įvairias kalbas: anglų, vokiečių, prancūzų, italų, ispanų ir kt.“

Viduje randame kortelę su QR kodu. Ji nuskenavę, atsisiųsime programėlę. Taip pat yra pats išmanusis laikrodis „Lenovo E1“, USB įkroviklis su magnetiniu antgaliu (2:24 min.) ir naudojimosi instrukcija.

„Štai kuo man patinka didžiosios kompanijos, kaip Lenovo ar Xiaomi. Jos investuoja į naudojimosi instrukcijas, pateikia informaciją skirtingomis kalbomis, ir ji būna išsami, informatyvi ir aiški.“

„Lenovo E1“ išvaizda ir valdymo pasirinkimai

Laikrodžio nugarėlėje turime širdies ritmo jutiklius ir įkrovimo prievadą.

„Laikrodis yra pagamintas iš nerūdijančio plieno, tad truputi sunkokas, bet atrodo labai kokybiškas.“

„Lenovo E1“ valdymas vyksta su priekyje esančiu jutikliniu mygtuku. Vieną kartą jį paspaudus, matome sporto režimus ir su jais susijusią informaciją, toliau širdies ritmo, miego kokybės, gaunamų pranešimų iš telefono informaciją, palaikomas nuotolinis kameros ir muzikos grotuvo valdymas.

Įėjus į gilesnius parametrus galima pasirinkti ekrano atvaizdavimus, laikmatį, chronometrą, nutildyti pranešimus, keisti ekrano ryškumą, perkrauti apyrankę ir ją išjungti.

„Lenovo E1“ prijungimas prie išmaniosios programėlės ir jos galimybės

Tereikia su išmaniuoju telefonu nuskaityti pakuotėje esantį QR kodą ir atsisiųsti „Da Fit“ programėlę.

Verta pažymėti, kad „Lenovo E1“ suporuojamas „Bluetooth 4.0“ ryšiu ir įrenginiai turi darbuotis „Android 4.4“/„iOS 8.0“ bei naujesnėmis operacinėmis sistemomis.

„Lenovo E1“ specifikacijos

Atsisiuntus programėlę reikia ją įsidiegti, susikurti paskyrą, nustatyti amžių, lytį, kitus parametrus, pridėti „Lenovo E1“ išmanųjį laikrodį ir viskas – jau galima naudotis programėle ir matyti savo fizinės veiklos rodiklius.

„Programėlės sąsaja man atrodo patraukliai – informacija pateikiama kompaktiškai ir gražiai. Pagrindiniame ekrane galiu matyti nueitus žingsnius, sudegintas kalorijas, miego ir širdies ritmo rodiklius bei sporto režimus.

Gilesniuose nustatymuose matome baterijos likutį, ekranų atvaizdavimo pasirinkimus, pranešimų (Facebook, Instagram, Twitter, Skype ir kt.), nuotolinės kameros, žadintuvo, kalbos (anglų rusų ir kt.), širdies ritmo ir kitus nustatymus.“

Kaip pakeisti „Lenovo E1“ ekrano atvaizdą?

Tam prireiks jau įdiegtos „Da Fit“ programėlės ir joje pasirenkame vieną iš pateikiamų ekrano atvaizdavimų (7:24 min.).

Tada galime pasirinkti „Edit“ ir keisti šį atvaizdą. Įdėti norimą savo paveikslėlį, keisti laiko rodymo vietą ir širdies ritmo, miego kokybės ir kitos informacijos rodymą bei rodymo vietą.

Iš esmės programėlėje yra 3 ekranų atvaizdavimo šablonai, kuriuos galime modifikuoti taip, kaip tik norime.

Baigus visus savo padarytus pakeitimus belieka išsaugoti šį ekrano atvaizdą ir jis perkeliamas į „Lenovo E1“ laikrodį.

„Tad dabar aš laikrodžio ekrane matau nueitų žingsnių skaičių, širdies ritmo rezultatus, laiką, savaitės dieną, mėnesį ir jo dieną, baterijos būseną ir Bluetooth indikatorių (titulinė nuotrauka aut. past.).“

Galutinis verdiktas ir asmeniniai pastebėjimai

„Po keleto savaičių galiu patvirtinti, jog Lenovo E1 yra labai geras išmanusis laikrodis ir ypač atsižvelgiant į jo kainą. Iki 40 dolerių (37 eurų), tai yra puikus pasirinkimas.

Už tokią kainą gauname išmanųjį laikrodį su IP67 standartu; baterija, kuri tarnauja virš 7 dienų; ir funkcijomis, kurias galima rasti ir kituose išmaniuosiuose laikrodžiuose, bet kainuojančiuose gerokai brangiau.

Lenovo E1 išmanusis laikrodis man šiek tiek primena Apple išmaniuosius laikrodžius, tik E1 kainuoja 10 kartų mažiau. Žinoma, Apple laikrodžiai suteikia daugiau įvairių funkcijų, bet už 40 dolerių gauname tikrai šaunų išmanųjį laikrodį.

Ir man ypač patinka Lenovo E1 dirželis, kuris turbūt yra pats geriausias, palyginus su visais mano testuotais išmaniaisiais laikrodžiais. Tos ertmės išsklaido karštį ir po dirželiu taip greitai nesikaupia prakaitas. Tai ypač svarbu sportuojantiems.

Man patinka ir nerūdijančio plieno korpusas, ryškus ir nesibraižantis ekranas, programėlės galimybės. Ja yra labai paprasta naudotis, nors ir norėčiau dar keleto patobulinimų. Bet jie tikrai ne esminiai – tai daugiau mano asmeniniai pageidavimai.

Vertinant bendrai, už tokią kainą Lenovo E1 yra labai geras išmanusis laikrodis. Rekomenduoju.“

Speciali akcija

„Lenovo E1“ išmanusis laikrodis, globali versija:

  • Gearbest - 36,72 €;
    • 20 % nuolaida;
    • nemokamas siuntimas į Lietuvą.
 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(3)
(1)
(2)

Komentarai ()