Lietuvos kelių policija naudos įspūdingus mobiliuosius radarus: fiksuos greitį, o baudų pranešimai vairuotojams bus siunčiami automatiškai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

amas 2019-10-02 12:35
Labai gerai, tik niekaip nesuprantu, kodėl šį darbą turi atlikti policija? Paaiškinkit kasnors jei galit. Juk baudos pranešimo, policininkas nepristatinės, tai paštininko darbas.
daynewss 2019-10-02 13:04
Aš manau, kad nesulaužytų to radaro. Juk policininkas ALA turi valstybės įgaliojimą naudoti prievartą siekiant apginti valstybės, AKA mūsų, turtą. Jei koks nors "buduliero el diablo" sugalvos tokį radarą "pamokyti", tai kas juos apsaugos? UAB darbuotojas? Abejoju. Gautų į dūdą, o tada jo žodis prieš budulio. Viskas pasibaigtų dar iki ikiteisminio tyrimo. Ir tokie atvejai taip išplistų, kad vis vien tektų vaikytis policijai. Tiesiog finansiškai neapsimoka. Man kiek kitokia mintis šovė. Važiuoju aš ant, tarkim, 140 km/h. Ir pravažiuoju per 20 cm nuo radaro. Nesvarbu, kad jis šalikelėj stovi. Gal tuo metu lapė bėgo per kelią būtent toje vietoje ir aš buvau priverstas bandyti išvengti avarijos. Taigi, lapė liko sveika, aš praūžiau pro radarą ir jis nuvirto, sudužo, sugedo. Ir kas tada? Aš kaip ir nekaltas, o radarui irgi kaput?
bat0nas 2019-10-02 14:14
Nelabai suprantu klausimo. Tai arba esi kaltas ir kliudai daiktą tiesiogine prasme arba yra aiškūs įrodymai, kad tavo tyčiniai veiksmai tai išprovokavo, ir atsakai už tai (be abejo tam yra civ. ats. draudimas). Arba esi nekaltas.
amas 2019-10-02 15:55
O tai kaip su inkasatoriais, na tais kur krūvas pinigų vęžioja. Ir kasnors gali pinigus atimt. Sumokėtu debilai nuostolius ir baigtusi. Lygiai taip kaip tie debilai kur orų stoteles prie kelių laužė, galvodami, kad tai greičio matuokliai. Vistiek nemanau, kad policija turėtu tokiais niekais užsiimti. Lygiai taip pat kaip jai minėjau, g debilui ir baidos pranešimą turėtu policininkas įteikt? Nes chuj paomioš ką anas sugalvos. Dabar dar pagalvojau, kaip tas daiktas, kadangi yra kilnojamas ir automatiškai išrašantis sąskitais įrodys, kad yra naudojamas tinkamai su tinkamais nustatymais tam kelio atkarpai? Sakykim jei tą daiktą pastatysi atkarpoj kur greitis ribotas iki 70km/h, o aparatas nustatytas klaidingai iki 50km/h. Dar įdomiau jei ant atkarpos ribos kur yra greičio sumažėjimas, tai visai makalynė gaunas. Nu įdomu tikrai. Tarkim aparatas stovi 50km/h zonoj ir "žiūri" į 70km/h zoną. Ar policija apsaugo nuo netinkamo naudojimo?
Shinigami 2019-10-02 15:57
Ši darbą atlieka ne policija, o kelių policija. O jį tokį darbą atlieką, nes tai yra jų tiesioginis darbas. Ką daugiau daryti kelių policijai jei neprižiūrėti saugumą keliuose? daynewss nesujaudink, juk lapė svarbiau nei 30k eurų. Galėsi parduoti automobilį ir užstatyti namus ir galėsi susimokėti už išgelbėta lapės gyvybę. Aš manau, kad geriau butu skraidanti KET pažeidimų sistema. Nustatai dronus skrydžio maršrutus ir jie skrenda virš kelių ir fiksuoja įvairius pažeidimus. Kadangi matuos iš aukštai tai aprėmiamas plotas bus didelis ir bus galima fiksuoti ne tik greiti, bet ir linijų kirtimą.
mindaugas.vaitiekūnas 2019-10-02 16:07
Tikrai puikus sprendimas: nustatys viską išskyrus valstybinį numerį. Aš už!!! O aš kiek bevažinėju, tai tvarka Lietuvos keliuose man yra pakankamai gera, ypač kas liečia leistino greičio viršytojus: nu sorry, bet man tai tikrai netrukdo! Čia daugiau lietuvio mentalitetas toks reikšti nepasitenkinimą viskuo kas vyksta aplinkui Kaip ten "9 kambarys" dainavo: " mes budeliai, budeliai greiti teisk kad tik tai neliktumėm patys kalti."