Ar įkraunamas telefonas gali pražudyti žmogų? Internete plinta tokia istorija  ()

Internete plinta istorija, kad Tailande žuvo septyniolikametė mergina, kuri naudojosi telefonu tuo metu, kai šis krovėsi. Kiek įmanomas toks variantas?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Istorijoje, kurią paskelbė ir „Daily Mail“, skelbiama, kad grįžusi namo motina lovoje rado nejudančią dukterį. Nusprendusi, kad ji miega ir norėdama pabudinti, motina prisilietė prie jos – ir pajuto elektros srovę. Merginos rankoje buvo telefonas su prijungtu krovimo laidu.

Žinoma, motina puolė prie saugiklių, kurie tiekia elektrą namui, bet net ir juos išjungus, buvo per vėlu: mergina buvo žuvusi.

Internete sklindančioje versija tuo viskas ir baigiasi, bet čia ir prasideda įdomumas: ar besikraudamas telefonas tikrai galėjo nutrenkti žmogų?

Tiesioginis atsakymas – ne, tai nėra įmanoma. Žinoma, telefonų įkrovikliai varijuoja, bet nors ir priimdami 220 voltų srovę, visgi jie į patį telefoną atiduoda apie 5-12 voltus elektros iki 2 amperų srove – o tai yra labai mažai.

Bet tai nereiškia, kad visa ši istorija yra išgalvota. „Daily mail“ rašo (o internete beplintanti istorija kažkaip patogiai pamiršta), kad tyrimą atliekantis pareigūnas policijos kapitonas Khanti Peansoongnernas dėl elektros smūgio kaltina seną, kelis kartus suremontuotą elektros prailgintuvą, į kurį buvo pajungtas kroviklis.

Ant kairės merginos kūno pusės matyti nudegimai – ir policininkas sako, kad mergina greičiausiai netyčia prisilietė prie metalinio lovos rėmo, kuris savo ruožtu lietėsi su prastai izoliuotu prailgintuvo laidu.

Tad atsakant į klausimą – ne, pats telefonas ar jo kroviklis krovimo metu mirtinai nukrėsti vartotojo negali. Tačiau tą gali padaryti netvarkinga elektros instaliacija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(7)
(4)
(3)

Komentarai ()