Tai, ko nežinojote apie SGD terminalą: kaip iš „Independence“ SGD dujos pasiekia mūsų namus, kodėl Druskininkams visam mėnesiui užtenka vienos autocisternos ir daugybė kitų įdomybių (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2020-02-06 15:30
Tai kaip supratau, energija prarandama negrįžtamai kuri buvo sunaudota slegiant metaną. Buvo galima panaudoti stirlingo variklius su elektros generatoriais, kurių NK prie tokių žemų temperatūrų būtu apie 50%. Arba bent jau pasyviai be judančių dalių Peltje elementais apklijuoti vamzdžius ir gaminti elektrą. Plius garintuvą buvo galima šildyti Kuršių marių vandeniu ypač tobulai būtu suveikę kartu su peltje elementais. Ir dar buvo galima išnaudoti elektros gamybai didelį metano slėgį verčiant į mažesnį slėgį, per kažkokius aparatus panašius į suspausto oro variklius. Bet nafik to reikia ane, juk dujų naudotojai, kartu su nenaudotojais padengs visus nuostuolius įskaitant laivo nuomos aferą. jūs debilai, su emocijomis nesusitvarkantys mažvaikiai, ar dar kas nors tokio?
punktyras 2020-02-06 16:30
Kiek tokios infrastruktūros rengimas kainuotų? Kas mokėtų už jos kūrimą, išbandymą, statybą, išlaikymą?
bahuriux 2020-02-06 21:50
Mokėtu tas kas nori pinigų uždirbti. Jei kažkokie aparatai gamina energiją, jei tas kiekis pakankamai didelis, kad atsipirktu, reiškia riekia išnaudoti švaistomą energiją, pinigų turi bankai jei ką. Tai negi Lietuvoj vieni durniai ir nėra inžinierių ir buhalterių kurie tokių dalykų nesupranta, ar kaip čia yra?
Kyborg 2020-02-09 14:25
Na taip ir išeina, kad Lietuvoj visi durniai tik tu protingas
AAA000 2020-02-09 15:28
siaip saldymas energija isima, o ne jos prideda atgaut i pliusa - NEBEIMANOMA. ---- susaldo del komforto ir saugumo pervezant. bet ziurint energetiskai - tai nenaudingas procesas. yra pastovios energetines sanaudos. cia tiesiog duju akumuliacija. laikina stabili saugykla. o va pvz suslegt dujas - naudingas energetiskai procesas. ir gali atgaut dali energijos. nu kaip tu ten kazka isivaizduoji, kad butu pelnas nedidelis - bet butu siaip dujos dega be kenksmingu ismetalu. jei pakankamai grynos, kaip buitines. co2 nera tiesiogiai kenksmingas. as kalbu kad nebutu pvz zmoniu kvepavimui zalos - jei nevirsyt koncentraciju. ir bakas labai kompaktiskas. kwh kiekis mases kilogramui - puikus. tik siektiek pavojingumo islieka. nu bet cia vel numarintu elektromobilizma, tai gal nevystom sitos temos ekobuhalteriniaivegetarai supuliuos vel dabar gi reikia kovot su co2 - nes jis paskelbtas pasaulio priesu nr1
bahuriux 2020-02-09 18:46
Taip išeina ką aš žinau. Nu bent jau už tave, tai tikrai nekvaiklesnis, nes juk nifiga nesupratai kokią technologiją aš siūlau ane? O gal užgavau tavo savimeilę, kad daugiau išmanau technologijose, taip pat ir tokiuose, apie kokias net ir sapnaves nesi.
immortallt 2020-02-09 19:02
Kodėl apsiribojat Lietuva? Lietuva nei pirmoji, nei didžiausią terminalą, nei iš vis technologijų čia išvystę. O gal technologiškai tiesiog sudėtinga ir neatsiperka? Tai kad yra energijos, nereiškia, kad ją verta paimti.
AAA000 2020-02-09 20:04
nera ten jokios energijos. kai isdujina - energijos prideda. susildyt reikia. idet energijos. kuri vieta tau cia neaiski? jei sunaudoji energija - tai ka tu ten paimsi? video gi rode susildymo kolonas. energija ima is aplinkos oro. tik ten ne ausintuvai - kaip matyt pagalvojo visi idiotai ir energetikos buhalteriai - ziureje ta video - o kaitintuvai. ten susale dujos kaitinamos aplinkos oru. is esmes ten pecius. ir tai dar tenka isjungt procesa - kad kaitintuvas spetu vel atsilt. nes kaitinimo pecius persala ir apledeja. jei tu tas kolonas apdeliosi peltje elementais - nu tai nebevyks isdujinimo procesas. cia ideja - mazdaug - davai apsildom peciu ir gaminsim energija . suletes isdujinimas. plius peltje elementai paprastai puslaidininkiniai ir nemegsta zemu temperaturu - sutrupes nuo ekstremalaus jiems salcio. ten aplamai pavojinga aplinka - o elektra dujinej aplinkoj yra net nepageidaujamas elementas. peltje elementu principas is esmes termopora su elektros srovemis joje.. mazdaug kaip pjezo duju ziebtuveli susimontuot duju kameroj ir gamint enegija is to duju ziebtuvelio maigymo tikintis kad visa tai nesprogs man paskaicius komentarus kyla klausimelis - cia tikrai technologiju forumas? tokiu akivaizdziu dalyku nesuvokt...
bahuriux 2020-02-09 20:26
OK, jei kalbi apie fizikinio kūno vidinę energiją (konkrečiai metano dujas ir jų vertimą iš dujinės fazės į skystį) tada taip energija iš kūno (dujų) atimama. Bet aš sakiau susigražinti tą energiją kuri buvo sudėta į kompresorius kurie slėgė dujas, tada jas šaldė oro arba upės vandeniu, susigražinama būtu apie 70% tos energijos. Išdujinant galima tą pačią energiją pasiimti atgal. Energija būtu paimta net ne iš LNG, o iš oro arba marių vandens, nes palei karno dėsnį, formulė tapati, tik atvirkščia. LNG jau gaunasi aušintuvas, o šildytuvas yra oro, arba marių vanduo, pelei karno dėsnį. PS. Aš skiriu savo dalį (2%, nuo šių metų berods bus jau tik 1,2%?) mokesčių mokslo sriubai, skirčiau ir t.lt 50/50 santykiu jei čia būtu mažiau komercijos. O jūs?
bahuriux 2020-02-09 20:37
Kai turi kūną kuriame išvis nėra jokios energijos, o aplinkoj yra neriboti kiekiai energijos tada tu turi energijos, jei nesupranti mokytis niekada nevėlu. Pavaizduosiu vaizdžiai "ypač apdovanotiems protu" jei turi kur pradanginti neribotą kiekį energijos visada be sustojimo ir betkokiais kiekiais, tarkim turi kūną kurio vidinė energija artima 0 laipsnių K ir tai yra Žemės paviršiuj, tai tu turi artimą 100% NK neriobotą energijos šaltinį kuris yra tuo pačiu ir amžinasis variklis. Jei tai šaltas LNG, o ne šalta magija kuri niekada nesibaigia ir neapšyla, tai tu turi Tc, o aplinka bus Th. Te tau ir visiems kitiem karno dėsnį, gal tada mažiau gudručių ir labai save protingais laikančių bus. https://lt.wikipedia.org/wiki/Karno_cik ... o_ciklas_2
AAA000 2020-02-09 21:26
vat matau ir nesupranti. visu pirma duju kiekis kuris sugeria siluma yra labai ribotas. taigi apie koki neribota be sustojimo procesa tu sneki? is kurio gaminsim naudinga energija... visu antra technologiskai tai nenaudinga - nes kertasi su paciu procesu del kurio tas daroma. cia kaip automobilio stabdymo regeneracija. tu mazdaug aiskini vaziuojam su auto, nu tai paimam ji - iremiam i siena ir pasiimam bent kokiu 70% per istisine stabdymo regeracija. tipo neribotai... ir tu iskart ignoruoji fakta, kad toks auto niekur nebevaziuoja - nors jis sukurtas del sitos funkcijos... nu tai nafig mum toks automobilois - kuris suvartoja 100% energijos is kuro, niekur nieko nenuveza ir atgauni tik kazkokius 70% atgal? va ta tu siulai. as suprantu - jei butu kelias i bedugne ir istisai su automobiliu juo kristum - tada stabdymas 70% sugrazinantis per regeneracija skambetu neblogai bet tokiu salygu tiesiog nera. jos sufantazuotos. ir nieko cia neislosi niekada... nors teoriskai viskas teisinga. ir buhalteriskai sueina galai as to net neginciju. o tu aiskini, kad tai neigiu kazkaip... tai kuriam cia smegenis prasiplaut nuo ufonautisku uzmaciu reikia? tu tiesiog pritaikei terminalui vaiku MOKYKLOJE PASTOVIAI israndama fix ideja - kai variklis suka generatoriu ir tas generatorius uzmaitina varikli IS SAVO PAGAMINTOS ENERGIJOS tik pritaikei ja terminalui... viska baigtusi tiesiog tuo, kad terminalo darbas pastringa... ir toliau nieko nevyksta... buhalteriskai tai tiesiog imones apyvartiniu lesu issiurbimas ir imones suzlugdymas. toks konservu ir komunisteliu megstamas valdymo metodas. vadinasi - "kaip pagerint liaudies gerove" "jei uz mus balsuosit"...
bahuriux 2020-02-09 23:55
Jau pirmam poste parašiau, kad LNG galima atiduoti trūkstamą energiją net per stirlingo variklį kuris išvis neturėtu jokio tiesioginio kontakto su LNG tik iš aplinkos perneštu šilumą į LNG per vamzdelius ir to pasekoj dėl temperatūrų skirtumo pagamintu energiją, toks yra visų šiluminių mašinų (šiluminių variklių) darbo principas. https://en.wikipedia.org/wiki/Stirling_engine Stirlingo variklis yra labai artimas teoriniam karno ciklui, kai stirlingo variklis dirba tas cilindras kurį tu šildai jis šala, o tas kurį šaldai šyla, todėl turi šylantį aušinti, o šalantį šildyti, taip į LNG perduotum energiją iš aplinkos, taip pat ta pati aplinkos energija būtu panaudota sukti variklį. Šiaip juk buhalterių nemėgsti, tai ko užsiiminėji tuo? turiu galvoj skaičiuoji kas apsimoka kas ne, nors net nesupranti šiluminių mašinų darbo principo ir termodinamikos "ABC" ir netiki kad jie išvis veikia, net vdv veikia palei karno ciklą.
bahuriux 2020-02-10 00:13
https://www.youtube.com/watch?v=ICLKGAB6_3w
AAA000 2020-02-10 00:13
tu man ne principa aiskink, o is kur pertekline siluma imsi. jos tiesiog nera koncentruotam pavidale. kad gali vesint - cia ir durniui aisku. bet tada teks neribotai plest pavirsiaus plota - del apledejimo. kvadrato savikaina bus kosmine kad isvis ten kazka bent gamintu. del NK - man juokinga net komentuot. kas kad buhalteriskai isgausi 100% NK jei isgaunamos energijos KIEKIS bus milijardine procento dalis nuo isgaunamos energijos kiekio net su 50% NK cia eksponentine priklausomybe galioja tavo ziniai... saldyma gali kelt efektyvuma faktiskai neribotai ir ivedinet kad ir kas menesi po naujas A++ A+++ A++++ energetinio efektyvumo klases. nes durniai nesupranta kas tai yra o sildyme ir energijos didinime deja atvirkstine priklausomybe... o tau panasu vienodai viskas sviecia... NK yra tik efektyvumo parametras, o ne naudos.
AAA000 2020-02-10 00:28
sitas video yra nepilnas - jei ziuret pazintine moksline prasme. tau parode kaip "kazkas" veikia ir tu uzkibai. bet tau neparode, kad sitas "kazkas" kur veikia sukuria labai mazai energijos ir veikia labai trumpai. ir neparode kokio dydzio turi but irenginys ir kiek energijos jis turi sunaudot ir kiek ilgai veikt - kol ta skysta azota ar ka ten naudoja demonstracijai - kol padaro ir pripildo ta indeli va sito tu nesuvoki. proporciju mastelio.
bahuriux 2020-02-10 00:35
Iš betkur, iš oro, nepatinka oras, tada iš vandens per antifrizo šilumokaitį koks skirtumas. Šilumos yra neribotais kiekiais aplink mus, jokių eksponenčių, jokių nesąmonių NK yra 0,6, reiškia vietoj dabartinių radiatorių reikės tik maždaug dvigubai didesniųn es pusė šilumos nueis į energijos gamybą, pusė apšildys dujas, o geriau tiesiog vamzdį su antifrizu įmesti į marias ir sukti ratu. Nu bent jau įtikinau nors vieną, kad šiluminiam varikliui veikti reikia šilumos ir kitam gale mažiau šilumos, be šitų sąlygų šiluminiai varikliai neveikia.
bahuriux 2020-02-10 00:36
Baik stumti buhalteriją, aš tau kaip mažvaikiui parodžiau supaprastintą principą, nes juk vistiek nelabai supranti. Gerai, diskusija baigta iš mano pusės nes jau nusileidai iki arunas1948 (kad ir koks ten tas jonikas) lygio.