Tai, ko nežinojote apie SGD terminalą: kaip iš „Independence“ SGD dujos pasiekia mūsų namus, kodėl Druskininkams visam mėnesiui užtenka vienos autocisternos ir daugybė kitų įdomybių (Video)  (17)

Kuršių mariose prišvartuotame laive „Independence“ saugomos suskystintos gamtinės dujos (SGD). Ar žinote, kaip jos pasiekia mūsų namus? SGD yra išdujinamos ir magistraliniais dujotiekiais tiekiamos beveik visai Lietuvai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tačiau SGD galima gabenti ir autocisternomis. Transportavimo laivelis iš laivo saugyklos paima SGD krovinį ir atgeba jį į paskirstymo stotį netoli Klaipėdos uosto vartų. Ledinis skystis užima net 600 kartų mažiau vietos nei dujiniame pavidale, todėl vienos autocisternos pakaktų patenkinti Druskininkų gyventojų viso mėnesio gamtinių dujų poreikį!

SGD paskirstymo stotyje pastatytos penkios nerūdijančio plieno talpyklos. Jos tokios didelės, kad kiekvieną jų atvežti nuo Centrinio Klaipėdos terminalo iki paskirstymo stoties užtruko net parą. Įprastai automobiliu kelionė trunka vos 15 minučių. Pakeliui darbininkams teko demontuoti ir vėl atstatyti kelio ženklus, apsaugoti elektros kabelius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Mokslo sriuba
Mokslo sriuba
(10)
(2)
(8)

Komentarai (17)