Po ilgų bandymų aiškėja pagrindinės moderniausio naikintuvo „F-35“ problemos, ypač „B“ ir „C“ versijose: kuo tai pavojinga ir kodėl JAV kariuomenė jau nieko nebekeis

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Finalfour 2020-05-02 18:36
Skaitau skaitau sita straipsni, pasak kurio, usa pagamino niekam netinkam lektuva, ir galvoju, ar tik ne Arnas Mulokas autorius, pasiziuriu - akurat
vidastomasevicius 2020-05-02 21:39
Straipsnio autorius stipriai susimovė. Kai ko nedasiaitė, kai ką tyčia nutylėjo . Rusų SU 57 IR SU 35 , greičiu stipriai pralenkė F35. SU 57 pranoksta F35 ir greičiu, skrydžio atstumu ir nešamos ginkluotės kiekiu ir stipriai pranoksta manevringumu. Vienintelis F35 pranašumas prieš SU 57 ,tai mažesnis matomumas. Bet užtat F35, tampa matomas, kai atidaro raketų paleidimo angas. O SU 57 raketas iššauna iš kart iš sparno ir matomumas jo nei kiek nepadidėja . Skirtumas dar ir tas, kad F35 turi vieną variklį o SU 57 turi du ir kiekvieno iš jų galingumas beveik prilygsta vieno F35. SU57 daug pigesnis už F35 ir dar nepraejas visų išbandymų . Todėl jų yra pagaminta vos 20. Tad geriausiu vadinti F35 yra labai kvaila. Tas lėktuvas pradėtas gaminti masiškai, pilnai nepraėjes visų bandymų ir pradėtas gaminti skubotai. Čia pasidengė gamintojai prieš JAV karines pajėgas
Gastonio 2020-05-02 22:13
Čia ko pagaminta 20 vnt? F-35? Jų žymiai daugiau ir tarnyboj jų yra ne tik JAV. Elektronikos prasme jiems šiuo metu lygių nėra. O kad turi "vaikiškų ligų" - nieko keista, tai labai sudėtinga mašina, bus taisoma ir sprendžiama, JAV nėra kur dėtis, programa per toli nuėjo. Galų gale tai bus oro pajėgų pagrindas. Su-57 dar iš esmės prototipas, nors ir paskelbta serijinė gamyba. Su tokiu finansavimu jam dar toli iki F-35 išbaigtumo. Nauji varikliai taip pat dar tik kuriami.
vidastomasevicius 2020-05-03 09:36
Gastonio Tau reiktų ne tik išmokti skaityt, bet ir suprast kad parašyta. Pilnai isbaigtu SU 57 yra pagaminta 20. Ir jie atlieka atvirus karinius veiksmus Sirijoje ir nepatvirtintais duomenimis Libijoje. F35 niekada nėra dalyvavę jokiose atviruose mūšiuose. Jie yra dalyvavę tik tokiuose antskrydziuose, kai juos lydi pusė tuzino F16 ar "raptariu". SU 57 finansavimas viršija F35 finansavimą , nes SU 57 daug pigesnis ir tobulesnis. Tau reiktų iš tiesų pasidomėti, o ne malt mėšlą iš nuogirdų. SU 57 nauji varikliai ne kuriami, jie nuolat bobulinami, nuolat tobulinami ir bus. Bet seni SU lėktuvai nuolat tobulinami, ir net seniems nuolat kuriami nauji varikliai ir nuolat modifikuojami. Tai sena , dar nuo TSRS laikų , išlikusi Rusijos karo aviacijos strategija. Tad SU 57 , visada bus tobulinami ne tik varikliai , net po 10 metų jie bus tobulinami ir modifikuojami. Bet asiliukai to nežinodami, mano jog tas nuolatinis bobulinimas, yra lėktuvo kūrimas ir neužbaigomas.
Kirtiklis 2020-05-03 12:15
Raštingumas, lyg su kanopa būtų rašyta. Užsiregistravai, nes na širdį suspaudė kad deržava paminėta 3 sakiniuose, ir kad neturi ka turi JAV, todėl reikėjo paleisti "tryda" ir ištaisyti šia baisią neteisybę.
SaMaras 2020-05-03 12:54
Na 5 kartos naikintuvas turėtų galėti viršyti garso greitį be forsažo, taigi kol į su57 neįdėti nauji varikliai tai tik 4++ kartos lėktuvas. Kad pigesnis sutinku, kad geresnis..... Atlieka karinius veiksmus.. na ten irgi tik testavimas realiose sąlygose ir reklama prieš kitų šalių diktatoriukus. Gal ką praleidęs, bet irgitik žinoma kad turėtų skraidyti, apie nesėkmes vistiek nepraneštų nes antireklama. F35 gali būti kad ir vykdo misijas, bet tokias apie kurias visuomenei nenorima viešai pasakoti (ok, čia mano spekuliacija ne faktas) Dėl raketų paleidimo neatidarius skyriaus irgi dar klausimas kiek ten tos teisybės..
Evil Goku 2020-05-03 18:06
Iš dalies esi teisus. SU 57 yra ankstesnių SU modifikacija, patobulinimas. Pagal vakarų standartus jis netraukia iki 5 gen naikintuvo. O amerikiečiai pasirinko kitą strategiją, jie 5 kartos naikintuvus praktiškai kūrė nuo tuščio popieriaus lapo.
Gastonio 2020-05-03 19:10
Žmogau, prieš kažkam sakydamas išmokti skaityti - išmok pats. Ir nustok galvoti, kad tu vienas protingas, o aplink tave vieni "asiliukai". Vien tai jau kažką apie tave patį pasako. Pasastyta 20 Su-57? Gal tu tam Suchoi dirbi ar priėjimą prie slaptų dakumentų turi, jog žinai daugiau, nei yra prieinama paprastiems mirtingiesiems? Išbandytas Sirijoje, karo veiksmuose? Prieš ką? Kad galbūt numetė bombą ant tų, kurie neturi ko priešpastatyti? F-22 irgi skraidė tame regione ir ką?J ei jau taip kalbi, reikėjo pasidomėti, kur ir kiek žydų F-35 dalyvavo. Su-35 varikliai yra geri, bet tai ne 5-tos kartos varikliai, o tubulinami dar nuo Su-27 laikų,o naujausia jų versija naudojama Su-57. Rusijai su variklių kūrumu dabar sunkiai, jie vis dar kuria naujus variklius savo būsimam laineriui MS-21 Nieks čia nėra šališkas dėl to, kad tai rusiškas lėktuvas. Tiesiog realybė yra tokia, kokia ji yra, tad geriau apsiramink ir atsipalaiduok. Ir taip, F-35 kartu su F-22 šiuo metu yra geriausi 5-tos kartos lėktuvai, kad ir kokių bėtų turėtų. Galų gale jos bus ištaisytos. O Su-57 dar ilgai bus "gydomas" po to, kai priims ji ginkluotėn. Su-27 bei Mig-29 irgi praėjo netrumpą kelią.
Gastonio 2020-05-03 19:36
Na o bet ar pats F-35 gali atlikti skrydį viršgarsiniu garsu nenaudojant forsažo?
vidastomasevicius 2020-05-03 20:13
Gastonio Pats galvoji kad esi vienas protingas, pats kaltino mane tuo. Iš tavo pateiktos "informacijos", matosi koks esi žmonovas. Jai imsi informacija, tik iš rusofibiniu , rusofobų sukurptų straipsnių , tai tavo "tiesa" ir bus tik "tiesa" kabutėse" Nei tu žinai kažką apie SU variklius, nei tu apie juos rašyk .. Nes nugirdus kažką ir iš to kurt savo, nėra protinga. Kad ir tavo posrtingavimas apie pagamintus 20 lektuvų SU 57. "...tu gal Suxoi dirbi ir prieini prie slaptų dokumentų metų neprieinamų paprastiems mirtingiesiems..." Burunduk. Paprasti mirtingieji ir ima informaciją tik iš viešai prieinamų šaltinių. O kvaili burundukai tik iš ten iš kur jiems ji labiau tinka. Jiems nepatinkanti informacija, praeina pro smegenis , jų neužkabinusi ir išeina nedavus naudos. Todėl burundukai ,tai ką praleido, ta dakuria iš savo fantazijos. Pasufliariuosiu. Kad yra pagaminta 20 SU 57 yra išviešinta ir paskeklbta taip plačiai, kad to nepastebėti tai tik labai to pastebėti nenorintis. Juokinga yra tai, kad ta praneša Rusija , ta praneša ir vakarų žiniasklaida. Rusai tokį mažą kiekį teisina įvairiais trigdziais, vakarai šaiposi iš tokių o mažo kiekio. Ir kad ir kaip nemegtum rusų , kad ir kaip jų nekestum, (mylėt jų nebūtina, ir net nereikia), bet emocijos neturėtų užgožti sveiko proto. Ir matyt daiktus reiktų ne per savo norų, emocijų prizmę . Nes tokiu atv jų smegenėlės pradeda filtruoti tau netinkančia informaciją ir priima tik ta, kuri tau tinka.
vidastomasevicius 2020-05-03 20:50
Šeip tai man emocijos taip pat kyla. Bet dėl to kad matau kaip liaupsinamas lėktuvas valstybės , kuri laiko save pasaulio viešpaciais, visame pasaulyje jos nacionaliniai interesai, visą pasaulį siekia parklubdyt ir priversti gyvent pagal jų sukurta modelį. Tiek Kaizeris , tiek Hitleris siekė to paties. Abu turėjo tobuliausia karinę techniką, geriausia ginkluotę, jų karinei technikai neprilygo niekas. Rusai prieš juos buvo kaip nendartaliečiai. Bet istorija daug kartų parodė, kad net pati tobuliausia karinė technika, net patys tobuliausi ginklai , karo baigties nenulemia . F35 puikus lėktuvai. Bet skirti jie, bendrai su kitais gerais giklais parklubdyt pasaulį. Paverst jį vieno poliaus. Ir tam tarnauja tobuliausios , aukščiausio lygio technologijos... Tad nejauciu pagarbos, tokiems tikslams sukurtiems, net patiems toboliausiems lėktuvams.
Finalfour 2020-05-03 23:53
Taip, gali. Jis siaip jau tikras 5 kartos naikintuvas, kaip ir jo tobulesnis bei vyresnis brolis F-22 raptor, o ne ruseliu eiline suskes modernizacija. Beja, nereikia net kazkokiu uzsienio saltiniu, paciu ruseliu yra labai neblogas youtube kanalas Aviasmotr, jie visai neseniai apzvelge 5 kartos naikintuvus. Tiek f22, tiek f35. Ir gana objektyviai, nepamirsdami paliauspsinti tos suskes, bet net ir jie pasake, kad lygiu nei is tolo nera 5 kartos USA naikintuvams.
immortallt 2020-05-04 00:45
Patinka man kai giria rusų pasiekimus karinėje technikoje, kur valdžia vis dar naudoja iš žaidimų nuotraukas pateikdami kaip savo techniką ar žvalgybinę informaciją kaltinant amerikiečius ar europiečius. SU57 specifikacijos yra ant popieriaus, tai kokia prasmė lyginti? Ant popieriaus ir teleportaciją galėjo įrašyti. Dar kokį hyper erdvės variklį, fotonų torpedas. Ką dar galima iš fantastinių filmų nusižiūrėti?
vidastomasevicius 2020-05-04 09:13
Immortallt. Jai SU 57 "specifikacijos" ant popieriaus, tai tai ir tavo protelis tik ant popieriaus. Ir akivaizdu kad gyveni fantazijų pasaulyje, fotonų, hiprerdves varikliu ir fantastinių filmukų apsuptyje. Tu vaikiuk gal sugryžk į realų pasaulį .
vidastomasevicius 2020-05-04 09:13
Immortallt. Jai SU 57 "specifikacijos" ant popieriaus, tai tai ir tavo protelis tik ant popieriaus. Ir akivaizdu kad gyveni fantazijų pasaulyje, fotonų, hiprerdves varikliu ir fantastinių filmukų apsuptyje. Tu vaikiuk gal sugryžk į realų pasaulį .
Gastonio 2020-05-04 12:18
Gal jau nustok čia pravardžiuoti kitus? Ar kitaip nebesugebi apgint savo pozicijos? Jei jau bandai kažką įrodyti - pateik faktus. Ir šiaip, jei jau čia šnekam apie technologijas, kam iš viso kišti tą politiką ar simpatijas ir antipatijas kitoms šalims?
Niemand 2020-05-04 13:25
Su-57 bent kol kas vis dar naudoja Su-35 variklius, o ir tie turi rimtų problemų, labai daug gedimų. Net indusai atsisakė ir tiesiai šviesiai paskelbė, kad tenka pirkti du, kad surinkti vieną skraidantį. Apie naujus variklius kol kas tik gandai. O ir šiaip Su-57 specifikacijos visais aspektais tik vos vos lenkia Su-35. Neaišku, ką jis gali, ko negalėtų Su-35. Kainą Su-57 rusai nerealiai mažą siūlo 45-54 mln. dolerių, bet čia denpinginė kaina ir tai kol kas tik Mianmaras svarsto. Palyginimui Su-35 kaina 83 - 85 mln. dolerių. F-35 kaina dėl masinės gamybos jau irgi smarkiai kritusi, dabar pardavinėja po 80 - 110 mln. dolerių. Šiai dienai rusai po CCCP nieko naujo taip ir nesukūrė. Viskas paveldėta su nedidelėm modifikacijom, o ir tos pačios statistiškai daugiau bėdų nei naudos sukuria. Nuo šių metų ir kosmosas užsiraukia, po oneweb bankroto turi krūvą brangių raketų ir apytiksliai nulį užsakymų. Pinigų nėra ir apžvelgiamoje ateityje nenusimato, taigi kažkokių rimtesnių technologijų irgi. Nesugebėjo nieko doro sukurti geriausiais laikais, tai kur jau dabar...
dainius.tamošaitis 2020-05-04 14:33
su-57 jau turi varikli bet jis dar tobulinimas todel prie jo dar yra ir variklis nuo su-35. Polkas jis skraidio su dviem variklais.
siqis 2020-05-04 15:57
pertu SU-57 patapo. O Mulokas jau tampa juokingas su savo straipsneliais apie F35 "nesėkmes". Nu nėr kaip daugiau pašlovinti pseudo penktos kartos SU57.
kestutisz 2020-05-04 18:02
Na, bet tu supranti skirtumą tarp testinės versijos ir produkto? Aš taip ir matau, kaip tarkim koks SR-71 būtų skridęs į žvalgybines misijas su kokiu senesniu varikliu, nes na to kur reikia dar nepadarėm bet pasigirti jau reikia :)