„Samsung“ pademonstravo įspūdingas 5G galimybes: bus galima pamiršti šviesolaidinį internetą (Video)  (25)

„Samsung“ kompanijai pavyko pasiekti didžiausią rinkoje 5G interneto greitį laboratorijoje. Tam pasitelktas 800Mhz milimetrinių bangų spektras ir MU-MIMO technologija, veikianti „Samsung“ 5G prieigos įrenginyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bendrovė teigia, kad pasiekta bendra 8.5Gbps duomenų perdavimo sparta, naudojant du išmaniuosius telefonus. Jiems abiems buvo skirta apytikriai po 4,3Gbps.

„Samsung“ teigimu, šis testas pademonstravo, kokios didelės yra milimetrinių bangų galimybės, kurioms neprilygsta jokie mažesnio dažnio bangų spektrai. Žinoma, tai nėra jokia naujiena, nes internete gausu įvairių vaizdo įrašų, kaip naudojant jau veikiančią komercinę 5G milimetrinių infrastruktūrą pasiekiami 1 ar net 2Gbps atsisiuntimo greičiai. „Samsung“ tik dar kartą įrodė, jog tai nėra riba ir 5G stotelėms dar yra kur tobulėti.

Kompanija įsitikinusi, kad didelis milimetrinių bangų sprektro pralaidumas leis operatoriams pasiūlyti kelių gigabitų per sekundę informacijos perdavimo spartą, kas vartotojams suteiks galimybę be jokio delsimo žiūrėti ir siųstis 8K raiškos vaizdo įrašus, naudotis išplėstinės ir virtualios realybės telekonferencijų galimybėmis ir didelį interneto greitį išnaudoti dar gausybėje atvejų.

Kelios šalys pasaulyje – Japonija, Pietų Korėja, JAV – jau operatoriams paskirstė milimetrinių bangų spektrus, o dvi iš jų jau netgi turi veikiančią 5G infrastruktūrą, naudojančią minėtąjį standartą. „Samsung“ skaičiuoja, kad per artimiausius kelerius metus prie 5G milimetrinių bangų klubo prisijungs dar 15 valstybių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(26)
(22)
(4)

Komentarai (25)

Susijusios žymos: